Ο Πάμπλο έβαλε βασικούς και ο ΠΑΟΚ διέλυσε (5-0) τα δεύτερα της ΑΕΛ…

Ο Πάμπλο έβαλε βασικούς και ο ΠΑΟΚ διέλυσε (5-0) τα δεύτερα της ΑΕΛ…

Ο Πάμπλο Γκαρσία σκέφτηκε ρεαλιστικά θέλοντας να "καθαρίσει" την πρόκριση για τον μοναδικό ρεαλιστικό στόχο που έχει μείνει στον ΠΑΟΚ, το Κύπελλο, και έτσι διέλυσε τα δεύτερα της Λάρισας με 5-0.

Με διαφορά δέκα βαθμών από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και εν όψει της επικείμενης επίσκεψης του στο «Καραϊσκάκης», η πιο εφικτή διάκριση για τον ΠΑΟΚ είναι το Κύπελλο Ελλάδας. Για αυτό ο Πάμπλο Γκαρσία παρέταξε τη βασική ενδεκάδα του εναντίον της Λάρισας και έδειξε πόσο σοβαρά αντιμετώπισε το παιχνίδι.

Το σκορ δικαίωσε τον Ουρουγουανό, αφού ο ΠΑΟΚ νίκησε 5-0 την ΑΕΛ και πήρε σκορ πρόκρισης για τη ρεβάνς του Αλκαζάρ. Ένα αποτέλεσμα που θα επιτρέψει στον Γκαρσία να ξεκουράσει κάποιους παίκτες στο δεύτερο ματς και να σκέφτεται από τώρα τα προημιτελικά του θεσμού.

Η αναμέτρηση δεν αντέχει σε κριτική, αφού φάνηκε από την αρχή πως η Λάρισα την αντιμετώπισε ως αγγαρεία, ενώ ο Γιάννης Τάτσης δεν κατάφερε να παρουσιάσει ένα αξιόμαχο σύνολο. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε ορθολογικά και με ψυχραιμία, αλλά κυρίως εκμεταλλεύτηκε την αποδιοργάνωση του αντιπάλου του, που είχε το μυαλό στο πρωτάθλημα.

Για τον ΠΑΟΚ, αυτό ήταν ένα ευχάριστο διάλειμμα και τα δύσκολα είναι μπροστά του… Την Κυριακή υποδέχεται την ΑΕΚ στην Τούμπα και την Τετάρτη, σε μία εβδομάδα, θα ταξιδέψει στο Φάληρο για να συναντήσει τον Ολυμπιακό. Δύο ντέρμπι που θα καθορίσουν  σε μεγάλο βαθμό την επαφή του ΠΑΟΚ με την κορυφή της Superleague…

Το παιχνίδι

Ο ΠΑΟΚ άρχισε το παιχνίδι ψάχνοντας το γρήγορο γκολ και η Λάρισα αδυνατούσε να τον σταματήσει. Μόλις στο 9′ ο Ζίβκοβιτς πάσαρε κάθετα στον Κρμέντσικ και αυτός γύρισε παράλληλα στον Τζόλη, ο οποίος με δυνατό σουτ εξ’ επαφής σκόραρε.

Στο 23′ ο Ροντρίγκο με βαθιά μπαλιά βρήκε ξανά τον Τζόλη στην περιοχή και εκείνος με πλασέ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό γκολ του. Ο ΠΑΟΚ δεν αρκέστηκε στο προβάδισμα των δύο τερμάτων και βρήκε τρίτο στο 47′, όταν ο Ζίβκοβιτς γύρισε τη μπάλα από αριστερά και ο Κρμέντσικ στην περιοχή με κοντινό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Το 4-0 επιτεύχθηκε στο 55′. Ο Τζόλης εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά, ο Ουάρντα έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο δεύτερο παραμόνευε ο Ίνγκασον, ο οποίος σκόραρε με δυνατό σουτ.

Ο Τζόλης πέτυχε χατ-τρικ στο 74′, όταν δέχτηκε πάσα από τον Λάμπρου και αυτός με διαγώνιο σουτ, «νίκησε» ξανά τον Νάγκι.

Το «δεκάρι»: Ο Τζόλης διαμόρφωσε το 2-0 στο πρώτο μέρος και ήταν μία διαρκής πηγή κινδύνων για τη Λάρισα. Εκτελεστής και δημιουργούς ο νεαρός εξτρέμ.

Που κρίθηκε: Στο 3-0 που σκόραρε ο Κρμέντσικ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Αν η Λάρισα είχε περιθώρια αντίδρασης στο 2-0, κάπου εκεί έσβησε…

Γιατί κόουτς; Ο Γιάννης Τάτσης έλαβε στήριξη από τον Κούγια πριν λίγες μέρες, αλλά στην Τούμπα παρουσίασε ένα σύνολο που είχε χάσει από τα αποδυτήρια.

Στον πάγκο: Ίσως να έπρεπε να αφήσει μερικούς από τους βασικούς ο Πάμπλο Γκαρσία, αφού έχει μπροστά του τα ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό σε λίγες μέρες.

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Βαρέλα, Περέιρα (72′ Λύρατζης), Αουγκούστο, Ελ Καντουρί (73′ Σβαμπ), Ουάρντα (60′ Λάμπρου), Α. Ζίβκοβιτς (73′ Μουργκ), Τζόλης, Κρμέντσικ (59′ Κούτσιας)

ΑΕΛ: Νάγκι, Μπέρτος (64′ Νικολιάς), Ζίζιτς, Γκοτζαμανίδης (63′ Τσόσιτς), Καρανίκας, Μιλοσάβλιεβιτς, Ηλιάδης, Κολομπίνα (82′ Στοίνοβιτς), Μαϊδανός, Ντουρμισάι (75′ Νούνιτς), Γλυνός (64′ Πινακάς)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ