Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 0-3: Πρόκριση και… μεταγραφές στο Αγρίνιο

Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 0-3: Πρόκριση και… μεταγραφές στο Αγρίνιο

Με περίπατο ο Ολυμπιακός. Εξασφάλισε την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου και κέρδισε μια σειρά απο δικούς του ποδοσφαιριστές - Μπρούμα (20'), Βρουσάι (65') και Σίσε (85') τα γκολ των Πειραιωτών.

Σε… περίπατο μετέτρεψε ο Ολυμπιακός το πρώτο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό για το Κύπελλο, με τους Ερυθρόλευκους να παίρνουν τη νίκη στο Αγρίνιο με 3-0 και να σφραγίζουν ουσιαστικά από απόψε την πρόκρισή τους στα προημιτελικά του θεσμού. Οι Πειραιώτες επικράτησαν με τα γκολ των Μπρούμα (20’), Βρουσάι (65’) και Σισέ (85’) και μετέτρεψαν σε διαδικαστικού χαρακτήρα τη ρεβάνς με τους Αγρινιώτες.

Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν είχαν αγωνιστεί πολύ μέχρι τώρα στη φετινή σεζόν και να τεστάρει την ετοιμότητά τους ενόψει των δύσκολων αναμετρήσεων που ακολουθούν σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο Πορτογάλος τεχνικός είδε την ομάδα του να αποδίδει ανά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο και να επιστρέφει στην Αθήνα, έχοντας «κλειδώσει» την πρόκριση για τα προημιτελικά.

Εκτός από τη νίκη, ο Πέδρο Μαρτίνς κρατάει σίγουρα τις εμφανίσεις των Ανδρούτσου και Πέπε, οι οποίοι ήταν εξαιρετικοί και έδειξαν ότι μπορούν να προσφέρουν πολύτιμες λύσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ιβηρας έδωσε χρόνο συμμετοχής σε Κάιπερς, Σουντανί και Λοβέρα, ενώ ξεκίνησαν βασικοί οι Κρίστινσον και Τιάγκο Σίλβα.

Οι πρωταθλητές πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στο παιχνίδι που ακολουθεί με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι (24/1, 15:00) για την 18η αγωνιστική της Superleague.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Κρίστινσον κάτω από τα δοκάρια και τους Ανδρούτσο, Αβραάμ, Σισέ και Χολέμπας στην τετράδα της άμυνας. Οι Πέπε και Μπουχαλάκης ήταν στα χαφ, με τους Μπρούμα, Τιάγκο Σίλβα και Βρουσάι πίσω από τον Χασάν. Ο Τραϊανός Δέλλας από την άλλη, παρέταξε τον Παναιτωλικό με τους Μελίσσα, Μαλή, Βάντερσον, Τζανακάκη, Περέιρα – Τσιγγάρα, Λιάβα, Άλβαρες, Γιάκολις, Αριγίμπι και Αζάντι.

Απείλησε ο Χασάν, σκόραρε ο Μπρούμα

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά ο Ολυμπιακός άρχισε να δημιουργεί ευκαιρίες στα καρέ του Μελίσσα.

Στο 12’ ο Μπρούμα έβγαλε ωραία κάθετη πάσα στον Αχμέντ Χασάν, ο Αιγύπτιος επιθετικός σούταρε μπροστά από τον πορτιέρο του Παναιτωλικού, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων μπλόκαρε την μπάλα και είπε «όχι» στον υψηλόσωμο στράικερ των πρωταθλητών. Πέντε λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Θανάση Ανδρούτσου να απειλήσει. Ο 23χρονος, που αγωνίστηκε ως δεξί μπακ, προωθήθηκε, βρήκε χώρο, σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή, αλλά ο Μελίσσας μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Ο,τι δεν κατάφεραν οι Χασάν και Ανδρούτσος, το έκανε στο 20’ ο Μπρούμα. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής και έστειλε την μπάλα συστημένη στα δίχτυα του Μελίσσα για το 1-0. Ο διεθνής άσος έπιασε ένα πολύ ωραίο σουτ και άνοιξε το σκορ για τους πρωταθλητές.

Στο 24’ ο Μπρούμα άγγιξε το 2-0, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Ο Τιάγκο Σίλβα έκανε τη βαθιά μπαλιά, ο Πορτογάλος μπήκε σφήνα ανάμεσα σε Βάντερσον και Περέιρα, κατέβασε ωραία με το στήθος, σούταρε μπροστά από τον Μελίσσα, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ελληνα πορτιέρο.

Στο 36’ ο Αζάντι προσπάθησε να απειλήσει τον Κρίστινσον, αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε ψηλά άουτ. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν υπήρξε κάποια μεγάλη φάση, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με το σκορ στο 0-1.

Αλλαγές και 0-2 από τον Βρουσάι

Τα πρώτα λεπτά στην επανάληψη κύλησαν χωρίς κάποια μεγάλη φάση, με την μπάλα να παίζεται κυρίως στον χώρο του κέντρου. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, οι δύο προπονητές άρχισαν τις αλλαγές. Ο Δέλλας στο 59’ έβαλε στο παιχνίδι τους Μπαρμπόσα και Ματσόλα αντί των Αζάντι και Άλβαρες, ενώ από την άλλη ο Μαρτίνς έριξε στον αγωνιστικό χώρο τους Σουρλή και Ραντζέλοβιτς αντί των Μπουχαλάκη και Μπρούμα.

Στο 65’ ο Ολυμπιακός έκανε το 2-0 με τον Βρουσάι. Ο Ανδρούτσος προωθήθηκε, σέντραρε από δεξιά, ο Χασάν σούταρε στην κίνηση, ο Μελίσσας απέκρουσε ενστικτωδώς, αλλά ο Βρουσάι πήρε το «ριμπάουντ» και έκανε το 0-2 για τους Πειραιώτες. Τρία λεπτά αργότερα ο Μαρτίνς έκανε και νέα αλλαγή, βάζοντας τον Σουνταντί αντί του Χασάν, ενώ 73’ προχώρησε δύο ακόμα κινήσεις, με τους Κάιπερς και Λοβέρα να παίρνουν τις θέσεις των Τιάγκο Σίλβα και Βρουσάι. Ο Τραϊανός Δέλλας απάντησε με τον Ντάλσιο στη θέση του Αριγίμπι.

Εβαλε το… κερασάκι ο Σισέ

Στο 78’ ο τεχνικός των γηπεδούχων προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή, βάζοντας τον Μανθάτη αντί του Ματσόλα, που τραυματίστηκε. Στα τελευταία λεπτά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τον Ολυμπιακό όμως στο 85’ να πετυχαίνει τρίτο γκολ με τον Παπέ Αμπού Σισέ. Ο Πέπε εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι και ο Αφρικανός κεντρικός αμυντικός με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 3-0.  Στα εναπομείναντα λεπτά ο Παναιτωλικός προσπάθησε να πετύχει το γκολ της τιμής, αλλά δεν τα κατάφερε, με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή να βρίσκει τον Ολυμπιακό νικητή με 3-0.

Το δεκάρι: Ο Μπρούμα ήταν πολύ ορεξάτος και βοήθησε πολύ στο αποψινό παιχνίδι. Στο 12’ έβγαλε την κάθετη στον Χασάν και στο 20’ άνοιξε το σκορ. Στο 24’ παραλίγο να σκοράρει για δεύτερη φορά. Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη τον Πορτογάλο στα δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν.

Το κλειδί:Το γκολ του Μπρούμα στο 20’ έλυσε τα πόδια των παικτών του Ολυμπιακού και έβαλε από την αρχή την ομάδα του Πειραιά σε ρόλο οδηγού.

Γιατί κόουτς: Ο Πέδρο Μαρτίνς έδωσε ευκαιρίες σε αρκετούς παίκτες και είχε την ευκαιρία να τεστάρει την ετοιμότητά τους ενόψει των δύσκολων αναμετρήσεων που ακολουθούν. Στο δεύτερο ημίχρονο έκανε ακόμα περισσότερες αλλαγές, δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε παίκτες όπως ο Σουρλής, ο Κάιπερς, και ο Λοβέρα.

Στον πάγκο: Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να φανούν ανταγωνιστικοί, παρότι οι Πειραιώτες παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές, τον Ολυμπιακό να παίρνει μια άνετη νίκη.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μελίσσας, Μαλής, Βάντερσον, Τζανακάκης, Περέιρα (70′ Αρσούρα), Τσιγγάρας, Λιάβας, Αλβαρες (59′ Μπαρμπόσα), Γιάκολις, Αριγίμπι (70′ Ντάλσιο), Αζάντι (59′ Ματσόλα, 79′ Μανθάτης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κρίστινσον , Ανδρούτσος, Παπαδόπουλος, Σισέ, Χολέμπας, Πέπε, Μπουχαλάκης (60′ Σουρλής), Τιάγκο Σίλβα (73′ Κάιπερς), Βρουσάι (73′ Λοβέρα), Μπρούμα (60′ Ραντζέλοβιτς), Χασάν (68΄Σουντανί).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ