Πρόταση-τομή του Ολυμπιακού για τη μεταφορά του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας

Πρόταση-τομή του Ολυμπιακού για τη μεταφορά του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας

Το κρίσιμο καλοκαίρι των προκριματικών και η ενδιαφέρουσα ιδέα των Ερυθρόλευκων που ήδη έπεσε στο τραπέζι της Σούπερ Λιγκ.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση στο τραπέζι του ελληνικού ποδόσφαιρου, από τον Ολυμπιακό. Οι Ερυθρόλευκοι -έχοντας μάλιστα κάνει συγκεκριμένη προεργασία- έθεσαν θέμα μεταφοράς του τελικού κυπέλλου, από τις 22 του Μάη στις 3 του ίδιου μήνα: Ναι, στην αργία της Δευτέρας του Πάσχα.

Την πρόταση κατέθεσε ο Κώστας Καραπαπάς στο διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ. Και όπως φαίνεται, έχει βάλει ήδη σε σκέψεις και τις άλλες τρεις ομάδες που συμμετέχουν στους ημιτελικούς του θεσμού. Τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Το δια ταύτα συγκεκριμένο. Και πλέον απόλυτα κατανοητό στο σύνολο του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Βρισκόμαστε στο 20 του ranking της UEFA. Έχουμε μόλις 4 εκπροσώπους στα επόμενα κύπελλα Ευρώπης. Άπαντες καλούνται να ξεκινήσουν από τα προκριματικά του Ιούλη. Θα πρέπει λοιπόν ως τα μέσα του Ιούνη να έχουν ξεκινήσει και την προετοιμασία τους.

Ο τελικός κυπέλλου είναι το τελευταίο επίσημο ματς της σεζόν. Στις 22 του Μάη, έξι μέρες μετά την ολοκλήρωση των πλει-οφ. Στέλνει όμως τόσο μακριά το καλεντάρι που επί της ουσίας όποια ομάδα παίξει του χρόνου στην Ευρώπη δεν μπορεί να προσφέρει στους ποδοσφαιριστές τους την απαραίτητη άδεια ξεκούρασης. Και μη ξεχνάμε ότι η φετινή σεζόν είναι… για ντοκιμαντέρ. Η δεύτερη διαδοχική για κάποιες έπειτα από την περσινή περιπέτεια του lockdown.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν τα έβαλε κάτω. Και όπως φαίνεται δούλεψε αρκετά μια ιδέα που είναι προς όφελος όλων. Αν ο τελικός γίνει νωρίτερα, επί της ουσίας άπαντες θα κερδίσουν μια επιπλέον εβδομάδα ξεκούρασης. Και αν γίνει 3 Μαϊου, δηλαδή στην αργία της Δευτέρας του Πάσχα; Διεξάγεται σε μια απόλυτα εμπορική ημέρα που προφανώς ευνοεί και τον τηλεοπτικό πάροχο (Cosmote Tv). Έχουν ήδη κάνει έναν σχετικό κύκλο επαφών οι Ερυθρόλευκοι και προς αυτή τη κατεύθυνση. Άρα λοιπόν η πρόταση που παρουσίασαν προ ολίγου είναι ολοκληρωμένη.

Αυτή τη στιγμή οι ημιτελικοί (ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός, ΑΕΚ-ΠΑΟΚ) είναι προγραμματισμένοι για τις 6 και 27 του Απρίλη. Μπορούν προφανώς να μείνουν στη θέση τους, με την διεξαγωγή του τελικού στις 3 Μαϊου. Μπορούν όμως, οι δεύτεροι ημιτελικοί να γίνουν και νωρίτερα και συγκεκριμένα στο διήμερο 20-21 Απρίλη αρκεί να αξιοποιηθεί το κενό που είχε μείνει στο καλεντάρι (για να εξασφαλιστεί ότι δεν θα προκύψει πρόβλημα στα πλει-οφ σε ενδεχόμενη πρόκριση του Ολυμπιακού στους 8 του Europa League) στις 14 Απριλίου.  Μια μετακύλιση των αγωνιστικών των πλει-οφ για να ανοίξει το διήμερο 20-21/4.  Άρα λοιπόν και εδώ προκύπτουν επιλογές. Αρκεί φυσικά να το θελήσουν όλοι. Αρκεί να βλέπουν σε αυτή τη «συνθήκη» μια ευκαιρία προς όφελος του ελληνικού ποδόσφαιρου συνολικά.

«Το ακούμε με ενδιαφέρον» ήταν το πρώτο σχόλιο του Μάκη Γκαγκάτση. Του αντιπροέδρου του ΠΑΟΚ που εξήγησε στο συμβούλιο ότι πριν δώσει κάποια απάντηση θα πρέπει να μιλήσει με το αγωνιστικό τμήμα της ομάδας του. Με το τεχνικό τιμ προφανώς. Ανάλογα θα πράξουν και οι άλλες δύο ομάδες των ημιτελικών. Και το τέλος αυτής της διεργασίας θα δείξει αν μπορεί αυτή η αξιόλογη πρωτοβουλία να βρει γόνιμο έδαφος.

Αν οι ομάδες συμφωνήσουν; Θα στείλουν μέσω της Σούπερ Λιγκ, κοινό αίτημα προς την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ. Και εκείνη είναι που θα πάρει τη τελική απόφαση. Γνωρίζοντας για όσα συμβαίνουν στο πάρκο Γουδή; Ένα αίτημα και από τις 4 ομάδες των ημιτελικών, με τη σύμφωνη γνώμη του τηλεοπτικού παρόχου, θα είναι πολύ δύσκολο να μην γίνει και αποδεκτό. Έστω και αν τα έχουμε δει όλα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ