ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός 1-1 : ΧαΣαν πρόκρισης

ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός 1-1 : ΧαΣαν πρόκρισης

Η γκολάρα του Χασάν και οι σπουδαίες επεμβάσεις του Σα έδωσαν στον Ολυμπιακό προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Κυπέλλου.

Με τον Αχμέντ Χασάν να βάζει γκολάρα στο δεύτερο ημίχρονο και τον Ζοσέ Σα να πραγματοποιεί μεγάλη εμφάνιση, ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος 1-1 με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Οι Ερυθρόλευκοι πάρα το γεγονός ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, στο δεύτερο κυριάρχησαν και ισοφάρισαν με την γκολάρα του Αιγύπτιου επιθετικού. Οι Πειραιώτες δημιούργησαν αρκετές φάσεις στα καρέ των γηπεδούχων και θα μπορούσαν να είχαν πάρει ακόμα και τη νίκη. Οι γηπεδούχοι από την άλλη, ήταν πολύ επικίνδυνοι στην κόντρα, αλλά είχαν απέναντί τους έναν εκπληκτικό Ζοσέ Σα. Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας όποτε χρειάστηκε πραγματοποίησε μεγάλες αποκρούσεις και έδειξε την σπουδαία του κλάση, βοηθώντας τον Ολυμπιακό να πάρει την ισοπαλία και μαζί το προβάδισμα για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Οι δύο ομάδες θα τα ξαναπούν στο τέλος του Απριλίου στο Καραϊσκάκη, με την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς μετά το 1-1 στους Ζωσιμάδες, να έχει το πλεονέκτημα για την πρόκριση στον τελικό.

*Θυμηθείτε ΕΔΩ τη live εξέλιξη της αναμέτρησης.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με 3-4-3, έχοντας τον Ζοσέ Σα μπροστά από την εστία και τους Σεμέδο, Παπασταθόπουλο και Μπα στην τριάδα των στόπερ. Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Καμαρά και Μπουχαλάκης, με τους Λαλά και Ρέαμπτσιουκ ως μπακ-χαφ. Στην τριάδα της επίθεσης ήταν οι Μπρούμα, Φορτούνης και Χασάν. Από την άλλη, ο Γιαννίκης ξεκίνησε τον ΠΑΣ Γιάννινα με την εξής 11άδα: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πίρσμαν, Εραμούσμπε, Παντελάκης, Κάστρο, Ντομίνγκεθ, Καρτάλης, Ελευθεριάδης, Παμλίδης και Μιλιντσεάνου.

Απείλησε με τον Χασάν

Το πρώτο δεκάλεπτο του παιχνιδιού πέρασε χωρίς κάποια μεγάλη φάση, με τον Ολυμπιακό να έχει την κατοχή της μπάλας και τον ΠΑΣ Γιάννινα να έχει κλείσει τους χώρους με διπλή ζώνη άμυνας.

Στο 11’ ο Ολυμπιακός δημιούργησε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του παιχνιδιού με τον Χασάν. Ο  Φορτούνης σέντραρε από δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλους, έφτασε στον Αιγύπτιο επιθετικό, αυτός σούταρε με τη μία από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο πορτιέρο του ΠΑΣ Γιάννινα στάθηκε τυχερός, αφού η μπάλα πήγε πάνω του και με διπλή προσπάθεια την μπλόκαρε.

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν τα ηνία του παιχνιδιού και προσπαθούσαν να ανοίξουν την άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος, όμως, ήταν πολύ καλά στημένος από τον Γιαννίκη. Οι γηπεδούχοι είχαν κλείσει τους χώρους προς την εστία του Λοντίγκιν και ήθελαν να χτυπήσουν στην κόντρα με τους Παμλίδη, Ελευθεριάδη και Εραμούσπε. Οι πρωταθλητές με εκτελέσεις φάουλ γύρω από την μεγάλη περιοχή και με σέντρες από τα δύο άκρα, προσπάθησαν να δημιουργήσουν προβλήματα στον ΠΑΣ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, αφού οι ποδοσφαιριστές του Γιαννίκη ήταν πολύ καλά τοποθετημένοι.

1-0 από το πουθενά

Ο χρόνος κυλούσε με το σκορ κολλημένο στο 0-0. Μέχρι τις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο διαιτητής έδωσε πέναλτι για χέρι του Μπα, μετά από σουτ του Κάστρο. Ο ρέφερι του αγώνα, Τρεϊμάνις, είδε στο VAR τη φάση και έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Εραμούσπε ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ζοσέ Σα και άνοιξε το σκορ για τους Ηπειρώτες.

Αλλαγές από τον Μαρτίνς, πίεσε ο Ολυμπιακός

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Μαρτίνς προχώρησε σε δύο αλλαγές, με τον Πορτογάλο τεχνικό να βάζει τους Χολέμπας και Ανδρούτσο στις θέσεις των Παπασταθόπουλου και Λαλά.

Οι Πειραιώτες μπήκαν δυνατά στο δεύτερο μέρος και στο 47ο λεπτό απείλησαν με τον Μπρούμα. Ο Ανδρούτσος έκανε ωραία ενέργεια από δεξιά, έδωσε στον Πορτογάλο, αυτός σούταρε, αλλά δεν το έπιασε όπως θα ήθελε και ο Λοντίγκιν μπλόκαρε εύκολα την μπάλα, κρατώντας το μηδέν.

Στο 56’ ο ΠΑΣ βγήκε επικίνδυνα στην κόντρα, αλλά ο Ζοσέ Σα είπε «όχι» στον Μιλιντσεάνου. Ο επιθετικός των γηπεδούχων βγήκε απέναντι από τον Πορτογάλο τερματοφύλακα, σούταρε, αλλά ο πορτιέρο των Πειραιωτών απέκρουσε με το δεξί πόδι, δείχνοντας την σπουδαία του κλάση.

Δύο λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Χασάν να απειλήσει. Ο Φορτούνης έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Αιγύπτιος πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 61’ ο Μαρτίνς προχώρησε σε τρίτη αλλαγή, με τον Γιώργο Μασούρα να παίρνει τη θέση του Ολεγκ Ρέαμπτσιουκ.

Στο 63’ ο Μπρούμα βρέθηκε ξανά σε θέση βολής, σούταρε, αλλά και πάλι το σουτ που έκανε δεν είχε δύναμη, με τον Λοντίγκιν να μπλοκάρει την μπάλα.

Ο Ολυμπιακός πίεζε, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν πολύ επικίνδυνοι στην κόντρα. Στο 65’ οι παίκτες του Γιαννίκη βγήκαν στην κόντρα, ο Μιλιντσεάνου βρέθηκε απέναντι από τον Σα και πέφτοντας προσπάθησε να τη στείλει στα δίχτυα, αλλά ο Πορτογάλος ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε. Στο 69’ ο Μαρτίνς προχώρησε σε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Εμβιλά και Ελ Αραμπί να παίρνουν τις θέσεις των Καμαρά και Μπρούμα.

Γκολάρα ο Χασάν, μεγάλη ευκαιρία ο Ελ Αραμπί  

Η πίεση του Ολυμπιακού απέδωσε καρπούς στο 73’, με τον Αχμέντ Χασάν να πετυχαίνει γκολάρα και να ισοφαρίζει το παιχνίδι. Ο Φορτούνης έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Αιγύπτιος επιθετικός με ψαλιδάκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λοντίγκιν για το 1-1. Ένα πανέμορφο γκολ από τον Αφρικανό στράικερ, που έκανε και πάλι το… θαύμα του, αφήνοντας άφωνους τον Πέδρο Μαρτίνς και τους συμπαίκτες του. Ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έντονα στον πάγκο των Πειραιωτών.

Στο 79’ ο Ελ Αραμπί έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει την ολική ανατροπή. Ο Μασούρας έκανε την κάθετη πάσα, ο Μαροκινός βγήκε τετ α τετ με τον Λοντίγκιν, σούταρε, αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ αντέδρασε σωστά και είπε «όχι» στον επιθετικό του Ολυμπιακού. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τον Γιαννίκη να προχωράει σε αλλαγές και τον ΠΑΣ να κερδίζει χρόνο.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να βρει το γκολ της νίκης, αλλά δεν τα κατάφερε, με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή να βρίσκει τις δύο ομάδες στο 1-1.

Το δεκάρι: Αυτή τη φορά ο τίτλος του MVP «σπάει» στα δύο και πηγαίνει στους Χασάν και Σα. Ο Αιγύπτιος πέτυχε γκολάρα και ισοφάρισε, ενώ ο Πορτογάλος ήταν εξαιρετικός και με τις μεγάλες αποκρούσεις στο δεύτερο ημίχρονο βοήθησε τον Ολυμπιακό να πάρει προβάδισμα πρόκρισης.

Το κλειδί: Το γκολ του Χασάν στο 73’. Μέχρι εκείνο το σημείο οι Πειραιώτες πίεζαν, αλλά δεν είχαν καταφέρει να σκοράρουν. Ο Αιγύπτιος με τρομερό ψαλιδάκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έφερε το παιχνίδια στα ίσια.

Γιατί κόουτς: Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε πολλές αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο και δεν σταμάτησε στιγμή να ψάχνει για το… τρικ που θα έδινε τη νίκη στον Ολυμπιακό. Οι αλλαγές του βοήθησαν τους Πειραιώτες, που έφεραν το ματς στα ίσια με τη γκολάρα του Χασάν.

Στον πάγκο: Τις χαμένες ευκαιρίες του Ολυμπιακού. Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ερυθρόλευκοι είχαν πολλές φάσεις στα καρέ των γηπεδούχων και αν πιο αποτελεσματικοί θα μπορούσαν να είχαν γυρίσει τούμπα το παιχνίδι.

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πίρσμαν, Εραμούσπε, Παντελάκης, Κάστρο, Ντομίνγκεθ, Καρτάλης (90′ Λιάσος), Ελευθεριάδης (81′ Πανουργιάς), Παμλίδης (87′ Μπρένερ), Μιλιντσεάνου (81′ Κάργας).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Σεμέδο, Παπασταθόπουλος (46′ Χολέμπας), Μπα, Καμαρά (69′ Εμβιλά), Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Μπρούμα (69′ Αραμπί), Ρέαμπτσιουκ (61′ Μασούρας), Λαλά (46′ Ανδρούτσος), Χασάν

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ