Πότε ο Ολυμπιακός είχε τα… 8 Κύπελλα του ΠΑΟΚ

Πότε ο Ολυμπιακός είχε τα… 8 Κύπελλα του ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ πριν από λίγες μέρες κατέκτησε το 8ο Κύπελλο της ιστορίας του, την ίδια ώρα που ο Ολυμπιακός το είχε καταφέρει το μακρινό 1959! Η σχετική σύγκριση των Ερυθρολεύκων κόντρα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.

Ο ΠΑΟΚ χάρη στο γκολ του Κρεμντσικ στο 90΄ επικράτησε με 2-1 του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, κατακτώντας για την φετινή χρόνια το Κύπελλο Ελλάδας. Αυτή ήταν η 8η φορά που ο Δικέφαλος του Βορρά κατέκτησε την διοργάνωση. Ήταν η 4η φορά στην τελευταία πενταετία.

Μπορεί για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς η σεζόν να μην ολοκληρώθηκε με το καλύτερο δυνατό τρόπο, με την κατάκτηση ενός ακόμη νταμπλ, ωστόσο η χρόνια μόνο πετυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς κατέκτησαν δια περιπάτου το πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, μπορεί να μην κατέκτησε τον δεύτερο στόχο του μετά το πρωτάθλημα, το Κύπελλο, αλλά ακόμα παραμένει ο πολυνίκης του θέσμου. Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα του Πειραιά έχει κατακτήσει τον εν λόγω θέσμο 28 φορές στο παρελθόν, με την τελευταία να είναι το καλοκαίρι του 2020 κόντρα στην ΑΕΚ. Δεύτερος σε κατακτήσεις είναι ο Παναθηναϊκός με 18 ενώ ακολουθεί η ΑΕΚ και ΠΑΟΚ με 15 και 8 αντίστοιχα.

Αξιο αναφοράς είναι να δούμε πότε οι Ερυθρόλευκοι στο παρελθόν είχαν φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου όσες φορές το έχουν κατακτήσει μέχρι σήμερα οι υπόλοιπες ομάδες του Big 4. Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα του Πειραιά έφτασε τον αριθμό κατακτήσεων του Παναθηναϊκού το 1990. Σε αυτό το παιχνίδι οι Ερυθρόλευκοι είχαν επικρατήσει του ΟΦΗ με 4-2, σηκώνοντας το 18ο Κύπελλο Ελλάδος στην ιστορία τους.

Όσον αφορά για τους δυο Δικέφαλους, πρέπει να ανατρέξουμε ακόμα πιο πίσω στο παρελθόν. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν τον αριθμό κατακτήσεων που έχει σήμερα η ΑΕΚ το 1973, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί του ΠΑΟΚ με 1-0 και να σηκώνει το 15ο τρόπαιο. Τέλος, ο Ολυμπιακός είχε φτάσει τα 8 Κύπελλα, που έχει ο ΠΑΟΚ στην ιστορία του το μακρινό 1959! Με τους Ερυθρόλευκους να συναντάνε για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε τελικό την Δόξα Δράμας και να επικρατούν με 2-1.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ