Πέρασε εύκολα η Λαμία (0-3), πρόκριση με ανατροπή για τον Ιωνικό (1-2)

Πέρασε εύκολα η Λαμία (0-3), πρόκριση με ανατροπή για τον Ιωνικό (1-2)

Την πρόκριση για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος πανηγύρισαν Λαμία και Ιωνικός, επικρατώντας Ηλιούπολης και Ξάνθης αντίστοιχα.

Με το δεξί ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στον 5ο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας, Ιωνικός και Λαμία, οι οποίες πέρασαν από Ξάνθη και Καλλιθέα και προκρίθηκαν στους 16 του θεσμού.

Στα «Πηγάδια», ο Ιωνικός πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Ξάνθης με 2-1, παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 26′ με τον Πλατέλλα, με τους Ξανθιώτες να χάνουν και πέναλτι στο ξεκίνημα του αγώνα (5′).

Η ομάδα της Νίκαιας πίεσε για την ισοφάριση και έφτασε στο 1-1 στο 68′, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Κατάφερε όμως μέσα σε 3 λεπτά να φέρει τούμπα το ματς, με τα γκολ των Ντάλσιο(76′) και Τουράμ(79′). Στα τελευταία λεπτά, η Ξάνθη προσπάθησε να ισοφαρίσει, με καλύτερή της στιγμή ένα σουτ του Κρητικού το οποίο έδιωξε πάνω στην γραμμή ο Βαφέας.

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Μονρόι): Ίτσο, Μιχαήλ, Πολίμος, Παπάζογλου (74′ Μπάτζιος), Τζανακάκης (74′ Δεληγιαννίδης), Δόρης (64′ Κρητικός), Γκόμεζ, Πλατέλλας, Ιμπραΐμι (74′ Διαμαντόπουλος), Τσέλιος (90′ Δημητριάδης Τ.), Μονρόζ.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Λουάν, Μάναλης (85′ Σάντσες), Ντάλσιο, Βαλεριάνος (62′ Καμπράλ), Πογκοσιάν (46′ Βαφέας), Μύγας, Μπάσα (46′ Άοσμαν), Κιάκος, Κωνσταντινίδης (46′ Γκοτσούλιας), Τουράμ.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, η Λαμία είχε εύκολο μεσημέρι κόντρα στην Ηλιούπολη, επικτρατώντας της τοπικής ομάδας στην Καλλιθέα με 3-0. Ο Τσούκαλης άνοιξε το σκορ στο 13′, με τον ίδιο να διπλασιάζει τα τέρματα για την ομάδα του στο 55′. Στην συνέχεια, η Ηλιούπολη ανέβηκε, κερδίζοντας μάλιστα πέναλτι στο 64′ αλλά ο Σαράνοφ έβγαλε το πέναλτι του Κράσι. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο Μαζουλουξής.

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ (Χαντές): Τσάκαλος, Πολίτης (14’ λ.τρ. Κωστόπουλος), Μπουσάι, Ρέτζο, Τσατσάρης, Μαλάι, Γάγγος, Ταβάρες (60’ Κράσι), Ντινιωτάκης, Ζέλο (60’ Σάμιος), Λάμπη

ΛΑΜΙΑ (Γρηγορίου): Σαράνοφ, Μαζουλουξής, Τζανετόπουλος, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Τζανδάρης (57’ Μπεχαράνο), Γκέντσογλου (87’ Τρούμπουλος), Τιρόνε (57’ Ρόμανιτς), Ελευθεριάδης, Μανουσάκης (57’ Βλαχομήτρος), Τσούκαλος (73’ Μανούσος)

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ