Κηφισιά-Απόλλων Σμύρνης 1-0 – «Βόμβα» στο Κύπελλο

Κηφισιά-Απόλλων Σμύρνης 1-0 – «Βόμβα» στο Κύπελλο

Τεράστια νίκη για την Κηφισιά, η οποία στο πρώτο παιχνίδι της ιστορίας της ως ΠΑΕ, επικράτησε 1-0 του Απόλλωνα Σμύρνης με γκολ του Καλλέργη στο 88' και πέρασε στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

«Βόμβα» μεγατόνων στην 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, με την Κηφισιά να πετάει έξω τον Απόλλωνα Σμύρνης (1-0) με τέρμα του Μανώλη Καλλέργη στο 88′ και να περνάει στους «16» του θεσμού.

Η ομάδα των βορείων προαστείων, η οποία έδωσε το παρθενικό παιχνίδι της ως ΠΑΕ, έγραψε ιστορία κόντρα στην «Ελαφρά Ταξιαρχία», η οποία μπήκε δυνατά χάνοντας στο 13′ τετ α τετ με τον Ματέι, ενώ στο 41′ το σουτ του αμαρκάριστου Ντάουντα από πλεονεκτική θέση έφυγε ψηλά, άουτ.

Στην επανάληψη, η ομάδα της Σμύρνης συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς να μπορέσει όμως να απειλήσει ουσιαστικά. Αυτό έκανε σιγά σιγά την Κηφισιά να αναθαρρήσει και να πάρει μέτρα στο γήπεδο. Αρχικά, απείλησε στο 80′, με τον Βέρχουλστ να σταματά εντυπωσιακά το τετ α τετ του Καλλέργη, αλλά οκτώ λεπτά αργότερα ο Έλληνας επιθετικός, εκμεταλλευόμενος την αδράνεια των φιλοξενούμενων, δεν λάθεψε και έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα των βορείων προαστείων. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν έξαλλα την πρόκριση.

ΚΗΦΙΣΙΑ: Μιχελής, Πριόνας, Σωτηράκος, Αρτυματάς, Γκότοβος, Οικονομίδης, Ντοριβάλ, Καλλέργης, Πρίτσας, Τεττέη, Καραγκούνης (62′ Κρητικός).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Βέρχουλστ, Βιτλής, Ντεντάκης, Ντομίνγκες, Άλβες (46′ Τσιλούλης), Φατιόν (46′ Κάστρο), Παπαγεωργίου, Ματέι, Φαν Λα Πάρα, Σαχλί, Ντάουντα.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ