Το big five μπαίνει στη… μάχη του Κυπέλλου

Το big five μπαίνει στη… μάχη του Κυπέλλου

Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και Άρης ρίχνονται στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος.

Το πρώτο… πιάτο της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος είναι προγραμματισμένο για σήμερα, με τους «μεγάλους» να ρίχνονται στη μάχη.

Το big five αγωνίζεται σήμερα, θέλοντας να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Την αρχή κάνει ο Ολυμπιακός, με την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς να φιλοξενείται (17:00, Cosmote Sport 1 HD) στη Λιβαδειά από τον Λεβαδειακό. Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, προέρχονται από σερί νικών και θέλουν να κλειδώσουν την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι.

Στην ερυθρόλευκη αποστολή επέστρεψε μετά από καιρό ο Ρούμπεν Σεμέδο, ενώ εκτός έμειναν αρκετοί βασικοί, με τον Πέδρο Μαρτίνς να τους δίνει… ανάσες. Αναλυτικά η αποστολή: Κρίστινσον, Τζολάκης, Καραργύρης, Ανδρούτσος, Νίκολιτς, Μπαγκαλιάνης, Σεμέδο, Μάρκοβιτς, Αποστολόπουλος, Κίτσος, Σουρλής, Κωστή, Ξενιτίδης, Κούντε, Μπουχαλάκης, Ονιεκουρού, Λόπες, Μαρίνος, Βρουσάι, A. Μπα, Τικίνιο.

Ολυμπιακός – Είναι οριστικό, επέστρεψε ο Σεμέδο! | to10.gr

Την ίδια ώρα (17:00, Cosmote Sport 2 HD), ο Άρης υποδέχεται στο Βικελίδης τον ΟΦΗ. Λίγες μέρες μετά το διπλό στην Τούμπα για το πρωτάθλημα, οι «κίτρινοι» αντιμετωπίζουν τους Κρητικούς για τη φάση των «16». Ο Άκης Μάντζιος δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του Κουέστα, με τον Έλληνα τεχνικό να έχει συμπεριλάβει στην αποστολή τους: Ντένις, Σιαμπάνη, Γκάμα, Γκαρσία, Ιτουρμπε, Καμαρά, Σάσα, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Μαντσίνι, Εντιαγέ, Τζέγκο, Ματίγια, Μπεναλουάν, Σούντγκρεν, Γκάνεα, Λούμορ, Αγκμπενγιένου, Μάνο, Μαρμαρίδη και Σάλιαρη.

Η παρακάμερα του Άρη από τον θριάμβο της Τούμπας (vid) | to10.gr

Τη… σκυτάλη παίρνει ο Παναθηναϊκός, που διασταυρώνει (19:00, Cosmote Sport 3 HD) τα ξίφη του στη Λεωφόρο με τον Βόλο. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δε θα έχει στη διάθεσή του, τους Ιωαννίδη, Καρλίτος, Λούντκβιστ, με τον τεχνικό του «τριφυλλιού» να υπολογίζει τον Ρούμπεν Πέρεθ.

Ο κόουτς του Παναθηναϊκού έχει συμπεριλάβει στην αποστολή τους: Διούδη, Ξενόπουλο, Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Αλεξανδρόπουλο, Μακέντα, Χατζηγιοβάνη, Χατζηθεοδωρίδη, Σάντσες, Ρούμπεν, Μπουζούκη, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Ενγκμπακοτό, Σιδεράς, Κώτσιρα, Σάρλια, Παλάσιος, Μαουρίσιο, Βιτάλ.

Παναθηναϊκός – Το ξέσπασμα του Γιοβάνοβιτς και η αποθέωση του Μακέντα (vid) | to10.gr

Στις 20:15 (Cosmote Sport 2 HD), η ΑΕΚ αντιμετωπίζει την Κηφισιά στο Ολυμπιακό Στάδιο, με τον Στίβεν Τσούμπερ δεδομένα να βρίσκεται απών από την αναμέτρηση. Ο Ελβετός μεσοεπιθετικός έχει μυϊκό τραυματισμό και δίνει αγώνα δρόμου για το ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό.

Από εκεί και πέρα, ο Αργύρης Γιαννίκης, όπως συνηθίζει στους εντός έδρας αγώνες, δεν ανακοίνωσε αποστολή. Ο Έλληνας τεχνικός αναμένεται να δώσει χρόνο συμμετοχής στους Χατζισαφί, Σάκχοφ, Τσιντώτα, Λε Ταλέκ, Τάνκοβιτς με βασικά… γρανάζια των «κιτρινόμαυρων» να παίρνουν… ανάσες.

ΑΕΚ – Το ντέρμπι με Παναθηναϊκό φέρνει αλλαγές κόντρα στην Κηφισιά | to10.gr

Τέλος, ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται (21:30, Cosmote Sport 1 HD) στο Αλκαζάρ, με την ομάδα του Λουτσέσκου να αντιμετωπίζει τη Λάρισα. Οι «ασπρόμαυροι» θέλουν να αφήσουν πίσω τους την ήττα στο ντέρμπι από τον Άρη, με τον Ρουμάνο κόουτς να έχει να διαχειριστεί και τις πολλές απουσίες.

Εκτός έμειναν οι Πασχαλάκης – Βαρέλα, ο Αντρέ Βιεϊρίνια λόγω των ενοχλήσεων στην ποδοκνημική και ο Χοσέ Άνχελ Κρέσπο που έχει πρόβλημα στο δικέφαλο από το ματς με τη Σλόβαν, αλλά και οι Ντόουγκλας Αουγκούστο, Αλεξάντρου Μιτρίτσα.

Στη διάθεση του Ράζβαν Λουτσέσκου είναι οι: Ζίβκοβιτς , Ταλιχμανίδης , Τέιλορ , Λύρατζης , Ίνγκασον , Μιχάι , Μιχαηλίδης , Σίντκλεϊ , Τσιγγάρας , Εσίτι , Κούρτιτς , Σβαμπ , Ελ Καντουρί , Κωνσταντέλιας , Μπίσεσβαρ , Μουργκ , Α.Ζίβκοβιτς , Σφιντέρσκι , Άκπομ , Κούτσιας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

  • Νίκη Βόλου-Παναιτωλικός (15:00)
  • Άρης-ΟΦΗ (17:00)
  • Λεβαδειακός-Ολυμπιακός (17:00)
  • Παναθηναϊκός-Βόλος (19:00)
  • ΑΕΚ-Κηφισιά (20:15)
  • Λάρισα-ΠΑΟΚ (21:30)

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ