Ολυμπιακός – Λεβαδειακός 2-0 – Ο Τικίνιο είπε τα… κάλαντα της πρόκρισης (vids)

Ολυμπιακός – Λεβαδειακός 2-0 – Ο Τικίνιο είπε τα… κάλαντα της πρόκρισης (vids)

Ο Βραζιλιάνος σκόραρε δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο και οδήγησε τον Ολυμπιακό στη νίκη επί του Λεβαδειακού με 2-0 και στην πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Με πρωταγωνιστή τον Τικίνιο, που σκόραρε δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-0 του Λεβαδειακού στο «Γ. Καραϊσκάκης», έκανε την ανατροπή (σ.σ είχε χάσει 3-2 στο πρώτο ματς που έγινε στη Βοιωτία) και προκρίθηκε στους «8» του Κυπέλλου.

Οι Ερυθρόλευκοι έκαναν το καθήκον τους απέναντι στον Λεβαδειακό, πέρασαν στην επόμενη φάση του θεσμού και ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο τρόπο τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στο 2021. Μια μεστή εμφάνιση από τους Πειραιώτες, με τον Τικίνιο να σκοράρει δις και να δίνει την πρόκριση στην ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς.

Οι πρωταθλητές παρουσιάστηκαν σοβαροί, δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στους Βοιωτούς και πήραν το εισιτήριο για τα προημιτελικά. Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτινς πλέον θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν και να γεμίσουν τις μπαταρίες τους ενόψει του νέου έτους και των δύσκολων και συνεχόμενων αναμετρήσεων που θα δώσουν τον Ιανουάριο.

*Θυμηθείτε ΕΔΩ τη live εξέλιξη της αναμέτρησης.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Κρίστινσον μπροστά από την εστία και τους Ανδρούτσο, Μπα, Σισέ και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Μαντί Καμαρά και Μπουχαλάκης ήταν στα χαφ, με τους Βρουσάι, Βαλμπουενά και Ονιεκούρου πίσω από τον Τικίνιο. Από την άλλη, ο προπονητής του Λεβαδειακού, Γιάννης Ταουσιάνης, ξεκίνησε την ομάδα του με την εξής 11άδα: Στογιάνοβιτς, Βήχος, Νίκας, Τσάπρας, Νίλι, Πολέτο, Μεχία, Βρακάς, Λιάγκας, Δούμτσιος και Χάμοντ.

Πίεση, ευκαιρίες και… Τικίνιο X2!

Ο Ολυμπιακός πήρε από την αρχή τα ηνία της αναμέτρησης και άρχισε να… σφυροκοπεί την άμυνα του Λεβαδειακού, με τους παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς να δημιουργούν τρεις ευκαιρίες πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο. Στο 4’ με τον Καμαρά, στο 5’ με τον Ονιεκούρου και στο 9’ με τον Βαλμπουενά. Στην πρώτη περίπτωση ο Μαντί Καμαρά βρήκε χώρο, σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Ονιεκούρου, άλλαξε πορεία και ο Στογιάνοβιτς έδιωξε σε κόρνερ.

Στη δεύτερη ο Νιγηριανός μεσοεπιθετικός πήρε την κεφαλιά, αλλά ο πορτιέρο του Λεβαδειακού μπλόκαρε, ενώ στην τρίτη το φαλτσαριστό σουτ του Βαλμπουενά έφυγε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Στογιάνοβιτς. Στο 14’ ο Ολυμπιακός απείλησε ξανά, αυτή τη φορά με τον Βρουσάι. Ο διεθνής εξτρέμ σούταρε με το δεξί έξω από τη μεγάλη περιοχή του Λεβαδειακού, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας των Βοιωτών.

Οι Ερυθρόλευκοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 25΄άνοιξαν το σκορ με τον Τικίνιο Σοάρες. Ο Ματιέ Βαλμπουενά έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Βραζιλιάνος επιθετικός πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα… συστημένη στα δίχτυα του Στογιάνοβιτς για το 1-0.

Στο 30’ σε μια φάση – καρμπόν με το γκολ, ο Τικίνιο πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Αυτή τη φορά η σέντρα ήταν από τον Μαντί Καμαρά. Στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τον Ολυμπιακό, ωστόσο, στο 43’ να κάνει το 2-0 και πάλι με τον Τικίνιο. Ο Βαλμπουενά έκανε την κάθετη στον Ρέαμπτσιουκ, αυτός γύρισε στο ύψος του πέναλτι στον Ονιεκούρου, ο Νιγηριανός σούταρε, η μπάλα κόντραρε στα σώματα, έφτασε στον Τικίνιο και ο Λατινοαμερικάνος στράικερ με σουτ έκανε το 2-0 για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού. Με τον Βραζιλιάνο να σκοράρει δις, οι Ερυθρόλευκοι πήγαν στην ανάπαυλα με σκορ πρόκρισης.

Στο ίδιο μοτίβο

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές, με τον Ολυμπιακό να απειλεί στο 48’ με τον Ανδρέα Μπουχαλάκη. Ο μέσος των Πειραιωτών βρήκε χώρο, σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Οι Βοιωτοί απάντησαν στην ευκαιρία των Ερυθρόλευκων στο 55’, με το σουτ του Νίλι να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κρίστινσον, όπως και το αντίστοιχο του Νίκα στο 58’.

Ένα λεπτό αργότερα ο Ολυμπιακός άγγιξε το 3-0, όταν ο Μαντί Καμαρά απέφυγε ωραία τους αντιπάλους του, σούταρε, αλλά ο Στογιάνοβιτς έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε σε κόρνερ. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε τις πρώτες του αλλαγές στο παιχνίδι, με τους Ροντρίγκες και Αγκιμπού στις θέσεις των Ονιεκούρου και Βαλμπουενά.

Στο 73’ ο Μαντί Καμαρά απείλησε ξανά, μετά το κλέψιμο του Αγκιμπού και το γύρισμα του Βρουσάι, αλλά το σουτ του Αφρικανού μέσου έφυγε άουτ. Δέκα λεπτά αργότερα ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Αβραάμ Παπαδόπουλο και Εμβιλά στις θέσεις των Ουσεϊνού Μπα και Μπουχαλάκη, ενώ στο 87’ ολοκλήρωσε τις αλλαγές του με τον Σουρλή στη θέση του Μαντί Καμαρά. Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη με 2-0 και την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Το δεκάρι: Ο Τικίνιο. Δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο και… τέλος συζήτησης. Ο Βραζιλιάνος στο 25’ έδειξε την εκτελεστική του δεινότητα και άνοιξε το σκορ, βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη και την πρόκριση στους «8». Στο 43’ βρέθηκε στην κατάλληλη θέση, την κατάλληλη στιγμή και με ιδανικό τελείωμα σφράγισε το «ερυθρόλευκο» εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Το κλειδί: Το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού. Μέχρι το 25’ οι Ερυθρόλευκοι είχαν κάνει ευκαιρίες, αλλά δεν είχαν καταφέρει να ανοίξουν το σκορ. Το γκολ του Τικίνιο απλοποίησε τα πράγματα.

Γιατί κόουτς: Η εξάρτηση του Ολυμπιακού από τον Αγκιμπού Καμαρά. Ακόμα και σε αυτό το ματς και παρότι οι Ερυθρόλευκοι ήταν ήδη μπροστά με 2-0, ο Πέδρο Μαρτίνς χρησιμοποίησε τον Αφρικανό μέσο. Θα μπορούσε να είχε ξεκουραστεί, αφού είναι ένας από τους παίκτες των Πειραιωτών, που έχουν παίξει στα περισσότερα παιχνίδια στη φετινή σεζόν.

Στον πάγκο: Ο Ονιεκούρου. Ο Μαρτίνς του έδωσε μια ακόμα ευκαιρία, αλλά ο Αφρικανός εξτρέμ δεν κατάφερε να την εκμεταλλευτεί. Ο Πορτογάλος μάλιστα στο 60’ τον έκανε αλλαγή, βάζοντας στη θέση του τον Γκάρι Ροντρίγκες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κρίστινσον, Ανδρούτσος, Μπα, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μαντί Καμαρά, Μπουχαλάκης, Βρουσάι, Βαλμπουενά (62′ Αγκ. Καμαρά), Ονιεκούρου (61′ Ροντρίγκες), Τικίνιο.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Στογιάνοβιτς, Λιάγκας, Τσάπρας, Βήχος, Περδόμο, Νίκας (71′ Μουτίνιο), Χάμοντ (63′ Λινάρδος), Μεχία, Βρακάς, Πολέτο, Δούμτσος (63′ Τζημόπουλος).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ