Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 2-1 – Ανοιχτοί λογαριασμοί

Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 2-1 – Ανοιχτοί λογαριασμοί

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με τον Ελ Αραμπί στο 13’, αλλά ο Παναιτωλικός γύρισε το ματς με τους Μεντόσα (23’) και Καρέλη (60’) και όλα θα κριθούν στη ρεβάνς του Γ. Καραϊσκάκης.

Ανατροπή και ανοιχτοί λογαριασμοί! Ο Παναιτωλικός επικράτησε με 2-1 του Ολυμπιακού στο Αγρίνιο για το πρώτο παιχνίδι της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου και όλα πλέον θα κριθούν την επόμενη εβδομάδα στον επαναληπτικό του Γ. Καραϊσκάκης. Οι Πειραιώτες, που παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές, προηγήθηκαν στο 13’ με τον Ελ Αραμπί, αλλά οι γηπεδούχοι γύρισαν τούμπα το παιχνίδι με τους Μεντόσα (23’) και Καρέλη (60’).

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με πολλές αλλαγές, με τον Πορτογάλο τεχνικό να ξεκινάει τους Πειραιώτες με 3-4-3, έχοντας τον Κρίστινσον μπροστά από την εστία και τους Μπαγκαλιάνη, Παπαδόπουλο και Μπα στην τριάδα της άμυνας. Οι Ανδρούτσος και Καρμπόβνικ ήταν οι δύο μπακ-χαφ, με τους Ξενιτίδη και Σουρλή στη μεσαία γραμμή. Στην τριάδα της επίθεσης ήταν οι Βρουσάι, Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί. Από την άλλη πλευρά, ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε τον Παναιτωλικό με τους: Ανέστη, Μπακαδήμα, Μαλή, Κορνέλιους, Χουχούμη, Αντούνες, Μάρτενσον, Μεντόσα, Βέργο, Ντουάρτε και Καρέλη.

Προηγήθηκε ο Ολυμπιακός, απάντησε ο Παναιτωλικός 

Ο Παναιτωλικός μπήκε πολύ δυνατά στο ξεκίνημα και είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 2ο λεπτό του ματς με τον Ντουάρτε. Οι Αγρινιώτες έκλεψαν την μπάλα στον άξονα και βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Μεντόσα να δίνει στα δεξιά στον Ντουάρτε που βγήκε απέναντι από τον Κρίστινσον, σούταρε, όμως ο Ξενιτίδης με ένα σωτήριο τάκλιν έδιωξε σε κόρνερ πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή. Ο Ολυμπιακός μετά την ευκαιρία του Ντουάρτε κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, κέρδισε πολλά μέτρα στο γήπεδο και κατάφερε να βρει δίχτυα στην πρώτη ευκαιρία του στο παιχνίδι. Συγκεκριμένα, στο 13ο λεπτό οι παίκτες του Ολυμπιακού συνεργάστηκαν πολύ καλά έξω από την περιοχή, ο Βαλμπουενά πήρε την μπάλα από τον Αραμπί, έκανε τη σέντρα από τα δεξιά προς τον Μαροκινό που έκανε την κίνηση και με ωραία προβολή με το αριστερό στα όρια της μικρής περιοχής νίκησε τον Ανέστη κάνοντας το 1-0 για την ομάδα του Μαρτίνς.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο και τρία λεπτά αργότερα είχαν μεγάλη ευκαιρία και δεύτερο τέρμα και πάλι μετά από συνεργασία του Μαροκινού με τον Γάλλο. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Αραμπί πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, ο Ανέστης απέκρουσε δύσκολα, ο Ξενιτίδης πήρε το ριμπάουντ, όμως η κεφαλιά του ήταν άστοχη.

Όμως ο Παναιτωλικός κατάφερε κόντρα στη ροή του ματς να φέρει το ματς στα ίσια με τον Μεντόσα. Αρχικά ο Ντουάρτε έπειτα από σέντρα απ’ τα αριστερά σούταρε στην κίνηση, σημαδεύοντας το αριστερό δοκάρι το Κρίστινσον. Όμως η μπάλα μετά από κόντρες έφτασε στον Μεντόσα, ο οποίος έκανε το σουτ εκτός περιοχής στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα και ισοφαρίζοντας σε 1-1 για τους γηπεδούχους.

Μετά το γκολ του Μεντόσα ο Παναιτωλικός ισορρόπησε το ματς και πάγωσε τον ρυθμό του παιχνιδιού. Ο Ολυμπιακός είχε μεν την κατοχή της μπάλας, αλλά, μετά το 23′ δεν απείλησε την εστία του Ανέστη, όπως αντίστοιχα και ο Παναιτωλικός του Κρίστινσον. Ετσι, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 1-1.

Ευκαιρίες με Τικίνιο, 2-1 ο Καρέλης

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε τρεις αλλαγές, με τον Πορτογάλο τεχνικό να ρίχνει στο παιχνίδι τους Παπασταθόπουλο, Τικίνιο και Ρόνι Λόπες αντί των Μπα, Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί. Οι Ερυθρόλευκοι ήταν καλύτεροι στα πρώτα λεπτά της επανάληψης και προσπάθησαν να πάρουν και πάλι προβάδισμα στο σκορ, αλλά τα σουτ των Ξενιτίδη (50’) και Τικίνιο (52’, 59’) δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός βρέθηκε δύο φορές σε θέση βολής, σούταρε, αλλά στην πρώτη περίπτωση ο Ανέστης έπεσε και απέκρουσε σε κόρνερ, ενώ στη δεύτερη η μπάλα έφυγε άουτ. Οι Πειραιώτες είχαν τις ευκαιρίες, αλλά αυτοί που σκόραραν ήταν οι γηπεδούχοι.

Στο 60’ με τον Καρέλη. Ο έμπειρος επιθετικός, μετά την ωραία πάσα του Μεντόσα βγήκε στην πλάτη της «ερυθρόλευκης» άμυνας και με το αριστερό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κρίστινσον για το 2-1. Μετά το γκολ ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά χωρίς να κάνουν τις μεγάλες ευκαιρίες, με τον Παναιτωλικό να παγώνει σε κάθε ευκαιρία τον ρυθμό και να παίρνει τη νίκη με 2-1. Όλα πλέον θα κριθούν στη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας στο Γ. Καραϊσκάκης, με τον Ολυμπιακό να καλείται πλέον να κάνει την ολική ανατροπή.

Παναιτωλικός: Ανέστης, Μπακαδήμας (83′ Λούι), Μαλής, Κορνέλιους, Χουχούμης (88′ Περεϊρα), Αντούνες, Μάρτενσον (62′ Τσιγγάρας), Μεντόσα (84′ Φλόρες), Βέργος, Ντουάρτε και Καρέλης (62′ Μόρσεϊ).

Ολυμπιακός: Κρίστινσον, Μπαγκαλιάνης, Αβραάμ Παπαδόπουλος (77′ Λοβέρα), Μπα (46′ Σωκράτης), Καρμπόβνικ (62′ Κίτσος), Ανδρούτσος, Σουρλής, Ξενιτίδης, Βαλμπουενά (46′ Λόπες), Βρουσάι και Ελ Αραμπί (46′ Τικίνιο).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ