Για χατίρι της «εξυγίανσης» έβαλαν μπουρλότο σε πρωτάθλημα και Κύπελλο

Για χατίρι της «εξυγίανσης» έβαλαν μπουρλότο σε πρωτάθλημα και Κύπελλο

Πώς δύο αποφάσεις της ΕΠΟ «τινάζουν» στον αέρα πρωτάθλημα και Κύπελλο, με τις ημερομηνίες πλέον να μην βγαίνουν.

Το απόγευμα της Τρίτης η ΕΠΟ έκανε γνωστό το πρόγραμμα των ρεβάνς των προημιτελικών του Κυπέλλου οι οποίοι είχαν αναβληθεί λόγω της κακοκαιρίας την προηγούμενη εβδομάδα. Τα τρία παιχνίδια λοιπόν ορίστηκαν για την 9η Φεβρουαρίου. Τι σημαίνει αυτό; Πως η Ομοσπονδία βάζει μπουρλότο σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, κυρίως όμως στο πρώτο το οποίο δεν υπάρχει περίπτωση να ολοκληρωθεί στην ώρα του.

Για να τα πάρουμε από την αρχή, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως η μόνη περίπτωση να ολοκληρωθεί κανονικά το Κύπελλο και να βγουν οι ημερομηνίες, είναι να μην περάσουν στα ημιτελικά οι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ που έχουν μέσα στον Φεβρουάριο (17 και 24) τα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια. Έτσι θα ελευθερωθούν οι συγκεκριμένες ημερομηνίες και θα μπορούν πολύ εύκολα να οριστούν για εκεί οι ημιτελικοί.

Σε περίπτωση ωστόσο που βρεθεί στα ημιτελικά έστω ένας από τους δύο, τότε το πρόβλημα είναι τεράστιο. Η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος ήταν να τελειώσει στις 6 Μαρτίου ενώ νωρίτερα, 1-2 του μηνός θα ορίζονταν οι ρεβάνς των ημιτελικών του Κυπέλλου. Εκεί τώρα θα πρέπει να μπουν τα πρώτα ματς των ημιτελικών της διοργάνωσης εφόσον όπως αναφέραμε παραπάνω, βρεθεί εκεί ένας εκ των Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ.

Για να αποφευχθεί αυτό το μπάχαλο, θα μπορούσε για αρχή η ΕΠΟ να μην αναβάλλει τις τρεις ρεβάνς των προημιτελικών, αλλά να τις μεταθέσει για μία μέρα αργότερα. Δηλαδή την Πέμπτη. Εξάλλου, και οι τέσσερις (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός) έπαιζαν Κυριακή στο πρωτάθλημα, άρα πρόβλημα δεν θα υπήρχε. Η ΕΠΟ όμως για να εξυπηρετήσει τα δύο αγαπημένα παιδιά της «Εξυγίανσης» προτίμησε να τα αναβάλλει.

Και πλέον το πράγμα δεν βγαίνει με τίποτα αφού εκκρεμούν και καμία δεκαριά ματς για τη Super League τα οποία έχουν αναβληθεί, μεταξύ των οποίων είναι το ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, αλλά και ένα ματς του Ολυμπιακού, αυτό με τον Αστέρα Τρίπολης. Αυτά τα ματς πλέον είναι αδύνατο να διεξαχθούν πριν από την 6η Μαρτίου κάτι που σημαίνει πως η ολοκλήρωση του πρωταθλήματος θα πάει για τουλάχιστον μία εβδομάδα αργότερα.

Τέλος, η κατάσταση μπορεί να γίνει ακόμα χειρότερη, αν τουλάχιστον ένας από τους Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ προκριθούν στην Ευρώπη και συνεχίσουν και στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Και όλα αυτά ενώ θυμίζουμε πως η επόμενη σεζόν θα πρέπει υποτίθεται να ξεκινήσει αρχές Αυγούστου αφού θα υπάρχει η διακοπή στο μέσο της αγωνιστικής περιόδου λόγω του Μουντιάλ του Κατάρ. Πότε θα τελειώσει αυτή η σεζόν, πότε θα αρχίσει η επόμενη, ένας Θεός ξέρει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ