Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-1 (παρ., 0-0 κ.δ): Το έκανε ρουλέτα και… έχασε – Στον τελικό ο Δικέφαλος

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-1 (παρ., 0-0 κ.δ): Το έκανε ρουλέτα και… έχασε – Στον τελικό ο Δικέφαλος

Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο 105’ με τον Ελ Αραμπί, αλλά το έκανε… ροντέο και έχασε την πρόκριση, με τον ΠΑΟΚ στο 108’ να ισοφαρίζει με τον Τσόλακ και να παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου.

Παράταση, «θρίλερ» και πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου για τον ΠΑΟΚ. Σε ένα παιχνίδι που ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκειά του και προηγήθηκε στο 105’ με το πέναλτι του Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο Δικέφαλος του Βορρά κατάφερε να ισοφαρίσει στο 108’ με τον Αντόνιο Τσόλακ σε 1-1 και να πάρει τον πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου.

Το εκτός έδρας γκολ έδωσε την πρόκριση στον ΠΑΟΚ, καθώς το πρώτο ματς στην Τούμπα είχε λήξει 0-0. Ένα ματς που ο Ολυμπιακός πίεσε, έχασε πολλές ευκαιρίες και θα μπορούσε να το είχε πάρει στην κανονική διάρκεια, εάν ήταν πιο αποτελεσματικός. Η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση, όπου οι Ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου με το πέναλτι α λα Πανένκα του Ελ Αραμπί, αλλά στη συνέχεια το παιχνίδι έγινε… ροντέο και οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 1-1 με τον Τσόλακ.

Ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει την πρόκριση στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό, που απέκλεισε τη Λαμία.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-3-3, έχοντας τον Βατσλίκ μπροστά από την εστία και τους Λαλά, Σωκράτη, Σισέ και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας, Οι Εμβιλά, Μαντί Καμαρά και Μπουχαλάκη ήταν οι τρεις στα χαφ, με τους Γκάρι Ροντρίγκες, Τικίνιο και Μασούρα στην τριάδα της επίθεσης. Από την άλλη πλευρά, ο Ραζβάν Λουτσέσκου ξεκίνησε τον ΠΑΟΚ με 4-3-2-1, με τον Πασχαλάκη στο τέρμα και τους Λύρατζη, Ίνγκασον, Κρέσπο και Σίντκλεϊ στην άμυνα. Οι Αουγκούστο και Κούρτιτς ήταν οι δύο στα χαφ, με τους Μουργκ, Μπίσεσβαρ και Α. Ζίβκοβιτς πίσω από τον Ακπομ.

Ευκαιρίες για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, με την ομάδα του μεγάλου λιμανιού να δημιουργεί τέσσερις μεγάλες ευκαιρίες. Στο 10’ ο Γκάρι Ροντρίγκες έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Τικίνιο πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και προσπάθησε να σκοράρει το κεφάλι, αλλά δεν την βρήκε όπως θα ήθελε.

Η μπάλα «έξυσε» το κεφάλι του Βραζιλιάνου επιθετικού έφυγε παράλληλα με την εστία του Αλέξανδρου Πασχαλάκη, στην πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης. Πριν συμπληρωθεί το πρώτο μισάωρο ο Ολυμπιακός είχε άλλες δύο ευκαιρίες, με τον Μπουχαλάκη και Καμαρά.

Στο 26’ ο Ελληνας μέσος σούταρε δυνατά έξω από τη μεγάλη περιοχή με το αριστερό, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη. Δύο λεπτά αργότερα, ο Καμαρά έκανε το φαλτσαριστό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Στο 41’ ο Ολυμπιακός έφτασε μια… ανάσα από το 1-0, αλλά ο Μασούρας δεν κατάφερε να νικήσει τον Πασχαλάκη. Ο Εμβιλά έκανε το γέμισμα από δεξιά, ο Μασούρας έπιασε στον… ύπνο τον Λύρατζη, βρέθηκε απέναντι από τον Πασχαλάκη, σούταρε, αλλά ο πορτιέρο του Δικεφάλου του Βορρά απέκρουσε ενστικτωδώς και κράτησε το μηδέν.

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν τις καλύτερες ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου, με τον ΠΑΟΚ από την άλλη να απειλεί δύο φορές. Στο 24’ με τον Σίντκλεϊ και στο 35’ με τον Αουγκούστο. Στην πρώτη περίπτωση το διαγώνιο σουτ του Βραζιλιάνου ακραίου μπακ έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Βατσλίκ και στη δεύτερη η μπάλα κατέληξε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Τσέχου τερματοφύλακα, μετά το δυνατό σουτ του Λατινοαμερικάνου μέσου.

Αλλαγές από Λουτσέσκου και Μαρτίνς

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή στο παιχνίδι, με τον Σοάρες να παίρνει τη θέση του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, που τραυματίστηκε λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους. Το πρώτο 15άλεπτο στην επανάληψη πέρασε χωρίς κάποια μεγάλη φάση, με τον Πέδρο Μαρτίνς στο 61’ να ρίχνει στον αγωνιστικό χώρο τον Ζοάο Καρβάλιο αντί του Μαντί Καμαρά. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου απάντησε με τον Μιτρίτσα αντί του Μουργκ, ένα λεπτό αργότερα.

Στο 70’ ο Τικίνιο απείλησε με κεφαλιά, μετά τη σέντρα του Εμβιλά, αλλά και πάλι δεν την έπιασε όπως θα ήθελε, με την μπάλα να φεύγει άουτ. Μετά τη φάση του Βραζιλιάνου το παιχνίδι πήρε… φωτιά, με τον Βατσλίκ στο 72’ να κάνει μεγάλη απόκρουση σε σουτ του Λύρατζη. Ο Ζίβκοβιτς έκλεψε από τον Σισέ, έδωσε στον Λύρατζη, αυτός σούταρε από πλάγια θέση, αλλά ο Βατσλίκ ήταν εκεί και απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Διπλή ευκαιρία με Μασούρα και Γκάρι Ροντρίγκες

Ένα λεπτό αργότερα ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Αρχικά με τον Μασούρα και στη συνέχεια με τον Γκάρι Ροντρίγκες. Οι Πειραιώτες βγήκαν ταχύτατα στην κόντρα, ο Τικίνιο έκανε το γύρισμα από δεξιά στον Μασούρα, αυτός στο δεύτερο δοκάρι έκανε το πλασέ, αλλά η μπάλα δεν είχε δύναμη και η άμυνα του ΠΑΟΚ απομάκρυνε. Στη συνέχεια ο Ροντρίγκες προσπάθησε να σκοράρει, αλλά ο Πασχαλάκης του είπε «όχι».

Στο 75’ ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε δύο ακόμα αλλαγές, ρίχνοντας στον αγωνιστικό χώρο τους Ελ Αραμπί και Αγκιμπού Καμαρά αντί των Τικίνιο και Γκάρι Ροντριγκες. Στο 81’ ο Λαλά βρέθηκε στην περιοχή του Δικεφάλου του Βορρά, έκανε το σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων απέκρουσε. Στο 82’ και στο 85’ ο ΠΑΟΚ απείλησε με τους Σοάρες και Μιτρίτσα, αλλά ο Βατσλίκ έδειξε την σπουδαία του κλάση και κράτησε το μηδέν. Αρχικά στο μακρινό σουτ του Σοάρες, ο οποίος προσπάθησε να σκοράρει με σουτ από το κέντρο και στη συνέχεια σε σουτ του Ρουμάνου μεσοεπιθετικού από πλάγια θέση.

Στο 87’ ο Μαρτίνς έβαλε στο παιχνίδι τον Βαλμπουενά αντί του Μασούρα και δύο λεπτά αργότερα ο Λουτσέσκου απάντησε με τους Σβαμπ και Τέιλορ να παίρνουν τις θέσεις των Αουγκούστο και Μιτρίτσα, αμφότεροι βγήκαν λόγω τραυματισμού. Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με το 0-0 να παραμένει και τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην παράταση.

Ελ Αραμπί και 1-0!

Τα πρώτα λεπτά της παράτασης κύλησαν χωρίς κάποια μεγάλη φάση, με την μπάλα να παίζεται κυρίως στον χώρο του κέντρου. Στο 99’ ο Τέιλορ δοκίμασε το πόδι του έξω από τη μεγάλη περιοχή του Βατσλίκ, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 110’ ο Ολυμπιακός απάντησε με τον Αγκιμπού Καμαρά, μετά τη σέντρα του Λαλά από δεξιά, αλλά ο Αφρικανός δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε και ο Πασχαλάκης μπλόκαρε. Ένα λεπτό αργότερα ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ ανέτρεψε τον Γιοσυέφ Ελ Αραμπί, σε μια πεντακάθαρη φάση πέναλτι, αλλά ο διαιτητής, Πιθάριο Γκόμεθ, χρειάστηκε τη βοήθεια του VAR για να καταλογίσει την εσχάτη των ποινών. Ο Μαροκινός φορ έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα και με εκτέλεση α λα Πανένκα την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0!

Ισοφάρισε ο Τσόλακ

Μετά το γκολ ο Λουτσέσκου έριξε στο παιχνίδι τον Αντόνιο Τσόλακ, με τον Κροάτη στο 108’ να ισοφαρίζει σε 1-1. Μετά από γέμισμα που έγινε από δεξιά, ο Σβαμπ βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού, έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Τσόλακ έφερε το ματς ίσια.

Μετά το γκολ του Κροάτη ο Μαρτίνς έριξε στο ματς τους Κούντε και Βρουσάι αντί των Λαλά και Μπουχαλάκη. Οι Ερυθρόλευκοι προσπάθησαν μέχρι το τελευταίο λεπτό να πετύχουν το γκολ που θα τους έδινε την πρόκριση, αλλά δεν τα κατάφεραν. Στην τελευταία φάση της αναμέτρησης ο Σισέ βρέθηκε φάτσα με τον Πασχαλάκη, αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει. Το τελευταίο σφύριγμα του Ισπανού βρήκε τις δύο ομάδες στο 1-1 και τον ΠΑΟΚ στον τελικό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ – Λαλά (111′ Βρουσάι), Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ – Μ. Καμαρά (61′ Καρβάλιο), Εμβιλά, Μπουχαλάκης (111′ Κούντε)- Ροντρίγκες (75′ Αγκιμπού Καμαρά), Μασούρας (87′ Βαλμπουενά), Τικίνιο (75′ Αραμπί).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης – Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ – Αουγκούστο (89′ Σβαμπ), Κούρτιτς, Μπίσεσβαρ (46′ λ. τρ. Σοάρες, 106′ Τσόλακ) – Α. Ζίβκοβιτς, Μουργκ (62′ Μιτρίτσα, 90′ λ. τρ. Τέιλορ), Άκπομ (72′ Ολιβέιρα).

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ