Αϊτόρ: «Ενεση στο ηθικό της ομάδας το Κύπελλο – Αυτά μας είπε ο Λαόθ στον τελικό»

Αϊτόρ: «Ενεση στο ηθικό της ομάδας το Κύπελλο – Αυτά μας είπε ο Λαόθ στον τελικό»

Μεγάλη συνέντευξη του Αϊτόρ στην ισπανική Marca. Τι είπε για τα όσα συνέβησαν στον τελικό του Κυπέλλου.

Μια αρκετά ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στην ισπανική Marca ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα.

Ο άσος του Παναθηναϊκού μίλησε για την εφετινή πορεία της ομάδας και στάθηκε στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο 26χρονος παίκτης αναφέρθηκε στα όσα ντροπιαστικά συνέβησαν στον τελικό με τον ΠΑΟΚ, με τους οπαδούς να συγκρούονται με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ο Αϊτόρ μίλησε για τον πανηγυρισμό του και την αντίδραση των «ασπρόμαυρων» οπαδών, ενώ αποκάλυψε και τα όσα τους είπε ο Λαόθ κατά την διακοπή του τελικού.

Με τον τίτλο του Κυπέλλου και την επιστροφή του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη, πόσο επιτυχημένη θεωρείς τη σεζόν;

«Ήταν μια πολύ καλή σεζόν και θα έβαζα ένα άκρως θετικό πρόσημο. Κερδίσαμε το Κύπελλο, πήραμε το εισιτήριο για την Ευρώπη και κατάφερα να συμβάλω αρκετά σε αυτές τις επιτυχίες. Δεν μπορούσα να ζητήσω κάτι παραπάνω»

Τι πρέπει να βελτιώσει η ομάδα τη νέα σεζόν;

Περισσότερα από τα μισά γκολ που έβαλες αυτή τη σεζόν ήταν στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν. Πως βίωσες αυτό το κομμάτι της σεζόν;

«Όταν ξεκίνησε το πρωτάθλημα είπαμε στους εαυτούς μας ότι πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Προσωπικά, έβαλα κάποιους στόχους με σκοπό να βοηθήσω την ομάδα και με σημαντική προσπάθεια, προσήλωση και επιθυμία για βελτίωση τα καταφέραμε. Σαν ομάδα ήταν αρκετά δύσκολο για μας να αγωνιστούμε στα εκτός έδρας ματς. Είχαμε απώλειες βαθμών, αλλά στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν περιορίσαμε τους βαθμούς που χάσαμε».

«Μέσα στη σεζόν περάσαμε αρκετές φάσεις αρκετά δύσκολες. Βλέπαμε τη σεζόν παιχνίδι με παιχνίδι και βάζαμε κοντινούς στόχους και τελικά καταφέραμε να την κλείσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η ομάδα είχε πολλά χρόνια να κατακτήσει κάποιο τίτλο και να επιστρέψει στην Ευρώπη. Τα καταφέραμε και τα δύο».

Όσον αφορά τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο Παναθηναϊκός δεν έχει αγωνιστεί στην Ευρώπη εδώ και μισή δεκαετία. Η επιστροφή αυτή μπορεί να βοηθήσει ώστε ο Παναθηναϊκός να γίνει ξανά αυτό που ήταν;

«Η φετινή επιτυχία αποτελεί μια ένεση τόσο στο ηθικό της ομάδας όσο και σε αυτό των φιλάθλων. Είναι πολύ συναρπαστικό να κλείνεις μια σεζόν με τίτλο και να επιστρέφεις σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Είναι τεράστια χαρά και ένα πολύ σημαντικό βήμα για όλους».

Το τελευταίο παιχνίδι που είχατε δώσει πριν τον τελικό ήταν  απέναντι στον ΠΑΟΚ και ηττηθήκατε. Αυτό σας επηρέασε στον μεγάλο τελικό

«Η ήττα σε εκείνο το παιχνίδι δεν μας επηρέασε ενόψει τελικού γιατί όταν παίξαμε εκείνο το παιχνίδι είχαμε ήδη προκριθεί σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και ο προπονητής μας έκανε πολλές αλλαγές. Την ίδια στιγμή ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε με τους βασικούς του. Στο ματς αυτό μπορέσαμε να δούμε το πως παίζουμε και να ανακαλύψουμε τις αδυναμίες τους ενόψει του τελικού και να χτυπήσουμε σε αυτές».

Είχες πρωταγωνιστικό ρόλο στον τελικό. Πέτυχες το μοναδικό γκολ του αγώνα, έκανες πολύ καλό παιχνίδι και σε έχρισαν μάλιστα και MVP . Νομίζω ότι δεν μπορούσες να φανταστείς κάποιο καλύτερο σενάριο. Πριν από το ματς τι σκεφτόσουν;

«Ήξερα ότι έπρεπε να είμαι πολύ καλός γιατί αντιμετωπίζαμε μια μεγάλη ομάδα που είχε φτάσει μακριά στην Ευρώπη και τερμάτισε δεύτερη στο πρωτάθλημα. Έπρεπε να προετοιμαστώ για έναν τέτοιο αγώνα, δεν παίζεις τελικός κάθε μέρα. Σκέφτηκα να βγω να παίξω άφοβα, να απολαύσω και να κερδίσω, γιατί οι τελικοί δεν παίζονται, αλλά κερδίζονται».

Ο πανηγυρισμός σου σήκωσε πολλή κουβέντα, καθώς κατά τη διάρκεια αυτού δέχτηκες μια πέτρα από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Είχε σκεφτεί πως θα πανηγυρίσεις ή ήταν κάτι της στιγμής;

«Ο πανηγυρισμός μου συζητήθηκε αρκετά. Μια μέρα πριν το παιχνίδι συναντήθηκα με τον ατζέντη μου, ο οποίος έχει και τον Ζεράρ Ντεουλοφέου, έναν ποδοσφαιριστή που μου αρέσει ο τρόπος που παίζει. Σε εκείνη τη συνάντηση είπα στον εκπρόσωπο μου ότι αν έβαζα ένα γκολ, θα πανηγύριζα το ίδιο με τον Τζέραρντ. Όταν σκόραρα και πήγα να πανηγυρίσω, δεν το έκανα σκεπτόμενος να προκαλέσω, απλώς έκανα τον ίδιο πανηγυρισμό με τον Ντεουλοφέου. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ το κατάλαβαν ως πρόκληση που φυσικά  δεν ήταν και τελικά έγινε αυτό που έγινε».

Πώς είσαι μετά την πέτρα που δέχτηκες κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών;

« Είμαι καλά. Μου έκοψε το χέρι, αλλά με την αδρεναλίνη από το ματς μπόρεσα να συνεχίσω να παίζω χωρίς πρόβλημα».

Ο  Λαόθ  διέκοψε το παιχνίδι και έστειλε τους πάντες στα αποδυτήρια. Σε εκείνα τα λεπτά στα αποδυτήρια πίστεψες ότι το ματς θα διακοπεί;  

«Ναι, νομίζαμε ότι όταν σταμάτησε το παιχνίδι μετά την πέτρα που δέχτηκα, πως δεν πρόκειται να παίξουμε άλλο. Αλλά ο Λαόθ μας είπε στο τούνελ των αποδυτηρίων να είμαστε ήρεμοι ότι θα έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να διεξαχθεί ο αγώνας. Αυτό ήταν  που θέλαμε».

Από τη στιγμή που έμαθες ότι το ματς θα ξεκινήσει τι σκεφτόσουν; Τι λέγατε με τους συμπαίκτες σου;

«Ήταν περίεργο γιατί μετά την διακοπή έπρεπε να παίξουμε 10 λεπτά συν τον πρόσθετο χρόνο και μετά να επιστρέψουμε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο. Εκείνη η διακοπή πριν από την ανάπαυλα ήταν τελικά το κλειδί. Είπαμε μεταξύ μας ότι πρέπει να βγούμε συγκεντρωμένοι στον αγωνιστικό χώρο σαν να ήταν το σκορ στο 0-0.  Είχαμε απέναντί μας έναν πολύ καλό αντίπαλο πιυ μπορούσε να σκοράρει ανά πάσα στιγμή».

Όταν ξανάρχισε το παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ βγήκε με περισσότερη δυναμική, σας πίεσε και είχε περισσότερες ευκαιρίες. Μήπως η διακοπή επηρέασε το παιχνίδι σας;

Η αίσθηση που είχα στον αγωνιστικό χώρο είναι ότι μπήκαν με μεγαλύτερη ορμή, αλλά κρατήσαμε την πίεση ψηλά και ανακτήσαμε την μπάλα. Δεν είχα το αίσθημα του φόβου. Νιώθουμε πολύ άνετα και παίζαμε με  μεγάλη αυτοπεποίθηση. Στην πραγματικότητα, ήταν το μοναδικό παιχνίδι της σεζόν που νιώσαμε πιο άνετα. Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι τακτικά και όλοι θυσιαστήκαμε όλοι στην άμυνα».

Στα τελευταία λεπτά ο ΠΑΟΚ σας πίεσε. Πίστεψες ότι μπορείτε να χάσετε το τρόπαιο;

«Παρά το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα με πολύ καλούς παίκτες που έχουν μεγάλη εμπειρία, δεν ταλαιπωρηθήκαμε πολύ. Επικέντρωσαν την επίθεσή τους σε βαθιές μπαλιές, αλλά εμείς ήμασταν πολύ δυνατοί στην άμυνα. Ήξερα ότι αν ήμασταν καλοί, θα κερδίζαμε το παιχνίδι. Εμπιστεύομαι αυτή  την ομάδα».

Πώς ένιωσες με τον Ματέου Λαόθ  να διαιτητεύει έναν αγώνα που παίζεις; Το στυλ της διαιτησίας του είναι πολύ διαφορετικό από αυτό των διαιτητών στο ελληνικό πρωτάθλημα;

« Όλοι γνωρίζουμε τον Ματέου. Είναι ένας ιδιαίτερος και ομιλητικός διαιτητής που του αρέσουν αυτού του είδους οι αγώνες. Είχε έναν δύσκολο ρόλο, αλλά μπόρεσε να να ανταπεξέλθει χωρίς μεγάλα προβλήματα. Ανά πάσα στιγμή ήταν ανοιχτός στον διάλογο και αυτό έκανε τα πάντα πιο εύκολα. Αυτή είναι η μεγαλύτερη διαφορά με την ελληνική διαιτησία».

Είδαμε ότι στον τελικό παρότι δεν είσαι αρχηγός εκτελούσες τα φάουλ, τα κόρνερ και είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο παιχνίδι της ομάδας. Νιώθεις σημαντικός στον Παναθηναϊκό;

«Ναι, νιώθω ότι οι συμπαίκτες μου με σέβονται και το να κερδίζεις τον σεβασμό είναι πολύ σημαντικό.. Πέρυσι υπέφερα πολύ, δεν συμμετείχα όσο θα ήθελα, αλλά φέτος έγινε μια ριζική αλλαγή. Είμαι πολύ χαρούμενος για την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό που έχω κερδίσει. Με γεμίζει που οι συνάδελφοί μου με βλέπουν θετικά».

Ποιο πιστεύεις ότι ήταν το κλειδί για το να αλλάξεις τελείως πρόσωπο φέτος;

«Νομίζω ήταν πιο πολύ ψυχολογικό το θέμα. Δουλεύω με ψυχολόγο από την αρχή της σεζόν και αυτό με άλλαξε. Ήμουν σε μια δύσκολη στιγμή ψυχολογικά και η επαφή με τον ψυχολόγο με βοήθησε στο να αλλάξω. Με έχει πληγώσει που έβλεπα τα λάθη μου και μου ήταν δύσκολο να αλλάξω, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος με την αλλαγή που έχω κάνει χάρη στον ψυχολόγο μου. Η εμπιστοσύνη που μου έδινε ανά πάσα στιγμή ο προπονητής ήταν επίσης πολύ σημαντική».

Πιστεύεις ότι αυτή ήταν η καλύτερη σεζόν στην καριέρα σου;

«Πιστεύω ότι τόσο βάση στατιστικών όσο και βάση γκολ ήταν η καλύτερη σεζόν της καριέρας μου. Η ομάδα έπαιξε το ποδόσφαιρο που μου αρέσει να παίζω και νιώθω πολύ καλά. Με τον προπονητή, με τον οποίο μίλησα αρκετά κατά τη διάρκεια της σεζόν, του αρέσει το ποδόσφαιρο που αρέσει και σε μένα. Ήταν η καλύτερη σεζόν στην καριέρα μου και ελπίζω η επόμενη να είναι ακόμα καλύτερη».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ