Ατρόμητος – Ολυμπιακός 2-2: Ματσάρα στο Περιστέρι και στους «8» με τον Αρη (vids)

Ατρόμητος – Ολυμπιακός 2-2: Ματσάρα στο Περιστέρι και στους «8» με τον Αρη (vids)

Αλλαγές, δοκιμές και γκολάρες. Ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος 2-2 με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει τον Αρη - Σισέ και Μαρσέλο τα τέρματα των Πειραιωτών.

Την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου «σφράγισε» ο Ολυμπιακός.

Οι Ερυθρόλευκοι παίζοντας με πολλές αλλαγές, ήρθαν ισόπαλοι 2-2 με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και πέρασαν στους «8» της διοργάνωσης, χάρη στην επιβλητική νίκη με 4-1 που είχαν πετύχει στο πρώτο ματς του «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Μίτσελ είχε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες, που δεν είχαν αγωνιστεί πολύ το τελευταίο διάστημα, με τον Ισπανό προπονητή να βγάζει χρήσιμα συμπεράσματα για την ετοιμότητά τους, ενόψει των συνεχόμενων και δύσκολων αναμετρήσεων που ακολουθούν σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Διαβάστε επίσης: Τρομερή ασίστ του Λάτο, που απασχολεί τον Ολυμπιακό, κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Ένα ματς από το οποίο ξεχώρισε η γκολάρα του Μαρσέλο στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, με τον Μίτσελ να κρατάει επίσης την επιστροφή στην αγωνιστική δράση του Παπέ Αμπού Σισέ, ο οποίος μάλιστα πέτυχε το πρώτο από τα δύο γκολ των Πειραιωτών. Από τους γηπεδούχους, σκόραραν οι Τζοβάρας και Κωτσόπουλος.

Οι πρωταθλητές με την ισοπαλία στο Περιστέρι, «σφράγισαν» και τυπικά το εισιτήριό τους για την επόμενη φάση του Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσουν τον Αρη, ο οποίος νωρίτερα απέκλεισε τον Λεβαδειακό. Πριν τον αγώνα του Κυπέλλου, υπάρχει όμως το ματς του πρωταθλήματος ανάμεσα στις δύο ομάδες, με τους Ερυθρόλευκους να υποδέχονται την ομάδα της Θεσσαλονίκης στο «Γ. Καραϊσκάκης» (15/1, 19:30), για την 18η αγωνιστική της Super League.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Μίτσελ ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με 3-4-3, έχοντας τον Τζολάκη μπροστά από την εστία και τους Ρέτσο, Μπουχαλάκη και Σισέ στην άμυνα. Οι Ανδρούτσος και Μαρσέλο ήταν οι δύο μπακ – χαφ, με τους Κασάμι και Σαμασέκου στη μεσαία γραμμή. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Ελ Αραμπί, με τους Γκάρι Ροντρίγκες και Μασούρα στα δύο άκρα. Ο Κρις Κόλμαν από την άλλη, παρέταξε τον Ατρόμητο με την εξής 11άδα: Γιαννιώτης, Πομόνης, Στρούγγης, Χατζηησαΐας, Αθανασίου, Οικονομίδης, Φριντζόνσον, Ροτάριου, Τζοβάρας, Κωτσόπουλος και Τζαβίδας.

Αιφνιδίασε ο Ατρόμητος

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πάρει από την αρχή τα ηνία της αναμέτρησης, με τους παίκτες του Μίτσελ να γυρίζουν την μπάλα και να ψάχνουν τα κενά στην άμυνα των γηπεδούχων.

Οι παίκτες του Κρις Κόλμαν με διπλή ζώνη άμυνας προσπάθησαν να κλείσουν τους χώρους προς την εστία του Ανδρέα Γιαννιώτη και να χτυπήσουν στην κόντρα. Όπως και έκαναν στο 9’, με τον Ατρόμητο να αιφνιδιάζει τον Ολυμπιακό και να ανοίγει το σκορ με τον Τζοβάρα. Ο νεαρός άσος βγήκε στην πλάτη της «ερυθρόλευκης» άμυνας, βρέθηκε απέναντι από τον Τζολάκη και με πλασέ με το αριστερό έκανε το 1-0 για τον Ατρόμητο.

«Σφυροκόπημα» και γκολάρες για το 1-2!

Ένα γκολ που μπήκε κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, με τους Πειραιώτες στο 13’ να φτάνουν μια… ανάσα από την ισοφάριση. Ο Μπουχαλάκης έδωσε πάσα στον Μασούρα, αυτός κατέβασε με το δεξί και σούταρε με το αριστερό, αλλά ο Γιαννιώτης απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα, ήταν σειρά του Κασάμι να δοκιμάσει το πόδι του. Ο Ελβετός μέσος έκανε το δυνατό σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου απέκρουσε και πάλι.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας και να ψάχνει τα κενά στην άμυνα του Ατρομήτου. Στο 26’ οι Ερυθρόλευκοι κέρδισαν φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων. Ο Μαρσέλο το εκτέλεσε απευθείας, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 35’ οι πρωταθλητές σκόραραν με τον Κασάμι, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Δύο λεπτά αργότερα οι Πειραιώτες έχασαν ακόμα ευκαιρία. Ο Μπουχαλάκης έδωσε στον Ελ Αραμπί, αυτός μπήκε στην περιοχή, «έσπασε» την μπάλα στον Μασούρα, ο διεθνής μεσοεπιθετικός σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Στο 38’ τελικά η πίεση των παικτών του Μίτσελ απέδωσε καρπούς, με τον Παπέ Αμπού Σισέ να ισοφαρίζει σε 1-1. Ο Γκάρι Ροντρίγκες έπαιξε το 1-2 με τον Ελ Αραμπί, γύρισε από δεξιά, ο Γιαννιώτης απέκρουσε, αλλά ο Σισέ βρέθηκε στη σωστή θέση την κατάλληλη στιγμή, πήρε το «ριμπάουντ» και από κοντά έφερε το ματς στα ίσια.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου (45+1’) οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν στην ολική ανατροπή, με τον Μαρσέλο. Ο Μπουχαλάκης έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ με φοβερό βολ πλανέ πέρασε την μπάλα από το… κεφάλι της βελόνας, κάνοντας το 2-1 για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού. Ο Λατινοαμερικάνος πέρασε την μπάλα από την κλειστή γωνία του Γιαννιώτη και οι Ερυθρόλευκοι πήγαν στα αποδυτήρια, έχοντας το προβάδισμα στο σκορ.

Ισοφάρισε ο Ατρόμητος

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές, ενώ από την άλλη ο Κόλμαν έριξε στο ματς τον Ρομπάιγ αντί του Ροτάριου. Όπως και στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και στο δεύτερο ο Ατρόμητος αιφνιδίασε τους Ερυθρόλευκους, με τον Κωτσόπουλο να ισοφαρίζει σε 2-2. Ο Ρομπάιγ έκανε τη σέντρα, ο Σισέ απομάκρυνε με κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφτασε στον Κωτσόπουλο και αυτός με σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Τζολάκη.

Δύο λεπτά αργότερα ο επιθετικός του Ατρομήτου βρέθηκε ξανά σε θέση βολής, μετά την πάσα του Τζοβάρα, σούταρε, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 57’ ο νεαρός άσος από δημιουργός έγινε εκτελεστής, σούταρε δυνατά, αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού μπλόκαρε.

Στο 66’ ο Μίτσελ έκανε την πρώτη του αλλαγή στο παιχνίδι, με τον Βρουσάι αντί του Γκάρι Ροντρίγκες και στο 72’ έριξε στο ματς τον Ουί Τζο αντί του Μασούρα. Εξι λεπτά αργότερα ο Ισπανός έβαλε και τον Βαλμπουενά αντί του Ελ Αραμπί, με τον Γάλλο να επιστρέφει στην αγωνιστική δράση, μετά από τον τραυματισμό που είχε υποστεί πριν το Μουντιάλ. Στο 80’ ο Ατρόμητος απείλησε με τον Τζοβάρα, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ μετά την κεφαλιά του.

Στα εναπομείναντα λεπτά ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αισθητά, με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή να βρίσκει τις δύο ομάδες στο 2-2 και τον Ολυμπιακό στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γιαννιώτης, Πομόνης (71′ Κεσχρίντα), Χατζηισαϊας, Στρούγγης, Αθανασίου (72′ Ντε Μποκ), Κλωναρίδης, Οικονομίδης, Φριτζόνσον (72′ Έρλινμαργκ), Τζοβάρας, Κωτσόπουλος και Τζαβίδας (78′ Κιάρτανσον).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ανδρούτσος, Ρέτσος, Σισέ, Μαρσέλο, Μπουχαλάκης, Σαμασέκου, Κασάμι, Μασούρας (73′ Ουί Τζο), Γκάρι Ροντρίγκες (67′ Βρουσάι) και Αραμπί (78′ Βαλμπουενά).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ