Σιδηρόπουλος, Παπαπέτρου ή έκπληξη από το εξωτερικό

Σιδηρόπουλος, Παπαπέτρου ή έκπληξη από το εξωτερικό

Οι υποψήφιοι για να σφυρίξουν στον τελικό Κυπέλλου ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, τα δύο φαβορί και η έκπληξη.

Ο ένας κοντεύει να κλείσει 10ετία στον πίνακα της Super League με 172 παιχνίδια στο ενεργητικό του στην Ελλάδα, 16 ντέρμπι ανάμεσα στις μεγάλες ομάδες και έναν τελικό Κυπέλλου.

Ο δεύτερος, είναι σχετικά νέος: πέντε χρόνια στην μεγάλη κατηγορία, 122 παιχνίδια στην Ελλάδα, διεθνής και αυτός, με μόλις τέσσερις αγώνες ανάμεσα στις μεγάλες ομάδες αλλά χωρίς τελικό Κυπέλλου Ελλάδας.

Ποιος λοιπόν, θα είναι ο εκλεκτός του προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας Μέλο Περέιρα για τη μάχη της ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ στις 12 Μαϊου στο Ολυμπιακό Στάδιο: ο Τάσος Σιδηρόπουλος, ο Τάσος Παπαπέτρου ή κάποια έκπληξη.

Όπου έκπληξη βάλτε διαιτητή από το εξωτερικό (!) αρκεί να το ζητήσει η ΚΕΔ και η ΕΠΟ από τη FIFA η οποία άλλωστε «ελέγχει» την ελληνική διαιτησία. Αν επαληθευτεί βέβαια το συγκεκριμένο σενάριο, που δειλά, δειλά ακούγεται στο Πάρκο Γουδή τα τελευταία 24ωρα, θα μιλάμε για ολοκληρωτική ομολογία αποτυχίας της ΚΕΔ και της ΕΠΟ της εξυγίανσης, που δεν θα μπορεί να βρει έναν Έλληνα διαιτητή για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Μην αποκλειστεί βέβαια, το ενδεχόμενο να οριστεί διαιτητής ο Τάσος Σιδηρόπουλος με τέταρτο ή επιπρόσθετο τον Τάσο Παπαπέτρου. Στο ίδιο ευρωπαϊκό τιμ είναι άλλωστε. Οποιοδήποτε άλλο όνομα Έλληνα πάντως, θα είναι μεγάλη έκπληξη.

Τα υπέρ και τα κατά τους

Η ΚΕΔ έκανε τους ορισμούς των διαιτητών στο πρωτάθλημα της Super League κάθε Τετάρτη αλλά για τον τελικό μπορεί να κάνει μία εξαίρεση, να τον ορίσει για παράδειγμα την Παρασκευή, μία ημέρα πριν από τον αγώνα.

Όσον αφορά τους δύο Έλληνες έχουν τα υπέρ τους και τα κατά τους.
Ο Σιδηρόπουλος για παράδειγμα, έχει την ευρωπαϊκή εμπειρία. Έχει και τις… ευχές του ΠΑΟΚ, Θεσσαλονικιός γαρ. Έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία ότι και λάθος να κάνει, δεν θα είναι σκόπιμο. Το πρόβλημα είναι ότι τα τελευταία χρόνια, τα λάθη πηγαίνουν σύννεφο. Η ΚΕΔ συνήθιζε να τον βάζει να βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά στα ντέρμπι. Φέτος όμως, έχει σφυρίξει μόνο ένα παιχνίδι μεγάλων ομάδων ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό (3-2) την 5η αγωνιστική.

Πέρσι για παράδειγμα του είχε δώσει τρία σε διάστημα 30 ημερών: ήταν ο περίφημος Οκτώβρης του 2016 όταν είχαν αναβληθεί οι εκλογές της ΕΠΟ.

Τη σεζόν 2015-16 είχε παίξει σε δύο και τον περιβόητο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό όπου ήταν η πρόταση του τότε προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Γκιρτζίκη προς την Πολιτεία για να μην επιμείνει σε ξένο διαιτητή. Η κόντρα τότε είχε γίνει για τους βοηθούς του.

Όσον αφορά τον Τάσο Παπαπέτρου, είναι ανερχόμενος την τελευταία διετία. Όσοι ξέρουν πρόσωπα και καταστάσεις, υποστηρίζουν ότι είναι ο «εκλεκτός» της ΑΕΚ για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Φέτος έχει παίξει σε δύο ντέρμπι: στο 1-0 του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού, στις 28/10 και στο 1-2 της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού στο Γεώργιος Καραϊσκάκης στις 4/2/2018.

Δεν έχει παίξει πάντως, σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας. Μέχρι ημιτελικό έφτασε, το επεισοδιακό 1-2 της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού στις 13/4/2017. Ίσως ήρθε η ώρα να πάρει το «βάπτισμα του πυρρός» σε τελικό.

Έχει παίξει συνολικά σε τέσσερα ντέρμπι μεγάλων ομάδων, όλα την τελευταία διετία, αρχής γενομένης από το 1-0 του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ, στις 4/12/2016 ενώ είχε σφυρίξει και στο 3-0 της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ, στις 12/3/2017. Όλα για το πρωτάθλημα πάντα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ