Ενρίκε : «Ο ΠΑΟΚ μπορεί να τους κερδίζει όλους και παντού»

Ενρίκε : «Ο ΠΑΟΚ μπορεί να τους κερδίζει όλους και παντού»

Ο Πέδρο Ενρίκε μίλησε για το περσινό Κύπελλο που κατέκτησε με τον ΠΑΟΚ, για τον φετινό τελικό με την ΑΕΚ αλλά για όσα έγιναν στο πρωτάθλημα.

Ο Πέδρο Ενρίκε (ο οποίος φέτος πήγε δανεικός στην Καραμπάχ) ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ΠΑΟΚ στον περσινό τελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ στον Βόλο, καθώς με δικό του γκολ στο τέλος ο Δικέφαλος του Βορρά κέρδισε με 2-1 και πήρε τον τίτλο.

Ο Βραζιλιάνος άσος κατέκτησε φέτος το πρωτάθλημα στο Αζερμπαϊτζάν (μαθηματικά έχει κριθεί ο τίτλος) και μίλησε στην εφημερίδα «Μetrosport» για τον ΠΑΟΚ, για τη φετινή σεζόν αλλά και για τον επερχόμενο τελικό των δύο Δικεφάλων.

-Έχεις παρακολουθήσει το τι συνέβη με το Πρωτάθλημα στην Ελλάδα;

«Φυσικά. Κάθε εβδομάδα μιλάω με τον Λέο Μάτος, έχω και άλλους φίλους, μιλάω και με τον Λούμπος Μίχελ. Γνωρίζω την κατάσταση, γνωρίζω τα σκ…τα που συνέβησαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και το πρόβλημα στον αγώνα με την ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός δεν ήθελε να παίξει το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ γιατί ήξερε ότι θα έχανε σίγουρα. Για μένα και για πολλούς ανθρώπους στην Ελλάδα, ο ΠΑΟΚ κέρδισε αυτό το πρωτάθλημα. Τώρα έχει την ευκαιρία να πάρει το Κύπελλο, αλλά για μένα έχει πάρει και το πρωτάθλημα. Δεν ήταν σωστή η απόφαση να του αφαιρέσουν βαθμούς».

-Πιστεύεις ότι όσα συνέβησαν στο ντέρμπι Πρωταθλήματος είναι το μεγαλύτερο κίνητρο για τους παίκτες του ΠΑΟΚ να κατακτήσουν τον τίτλο;

«Ναι, φυσικά και πρέπει να πω σ’ αυτό το σημείο ότι δεν είναι καθόλου δίκαιο για τον ΠΑΟΚ να γίνεται ο τελικός στην έδρα της ΑΕΚ. Όμως, ο ΠΑΟΚ πρέπει να τους κερδίζει όλους, παντού και αυτό είναι το μεγαλύτερο κίνητρο».

-Σε ενοχλεί όταν επικαλούνται συνεχώς το οφσάιντ στη φάση του γκολ στον τελικό του Βόλου;

«Θυμάμαι ότι συζητούσαν πολύ για το γκολ που πέτυχα στον τελικό, αλλά αν κανείς δει το βίντεο τότε το πρώτο που βλέπει είναι το πέναλτι που έγινε πάνω στον Κρέσπο. Ήταν 100% πέναλτι. Η δική μου φάση δεν ήταν εύκολη, καθαρή για τους διαιτητές, γιατί έκανα κίνηση να φύγω και γύρισα γρήγορα προς την εστία και αυτό είναι δύσκολο να το κρίνει ακόμη και ο βοηθός. Συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Σκόραρα και κερδίσαμε έναν τελικό στον οποίο ήμασταν καλύτεροι. Αξίζαμε να το πάρουμε πέρυσι και πιστεύω ότι θα το πάρουμε και φέτος».

-Ποια είναι η πρόβλεψή σου για τον φετινό τελικό;

«Ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερος, φυσικά. Η ΑΕΚ έχει επίσης πολύ καλή ομάδα. Οι δύο ομάδες είναι οι καλύτερες στην Ελλάδα, ο ΠΑΟΚ, όμως, για μένα είναι λίγο πιο πάνω. Διαθέτει πολύ καλό προπονητή, έχει καλή νοοτροπία δουλεύει πολύ με τους παίκτες και έχουν αυτοπεποίθηση. Είναι καλύτεροι αυτή την περίοδο».

-Έχεις την επιθυμία να δεις από κοντά αυτό τον τελικό στο ΟΑΚΑ; Θέλεις να στείλεις ένα μήνυμα στους οπαδούς του ΠΑΟΚ;

«Θα ήθελα να είμαι παρών στον τελικό, αν είχα την ευκαιρία. Έχω μερικά ματς ακόμη με την Καραμπάχ και μετά θέλω να πάω όσο πιο γρήγορα γίνεται στη Βραζιλία με την οικογένειά μου, να κάνω διακοπές και να ξεκουράσω το κορμί μου. Για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, το μόνο που θέλω να πω είναι πως τους αγαπώ όπως και την ομάδα. Είναι φανταστικοί τους έχω στην καρδιά μου. Θα δω μετά τις διακοπές αν επιστρέψω. Έχω συμβόλαιο, θα είναι σπουδαίο αν έχω την ευκαιρία να παίξω και πάλι στον ΠΑΟΚ».

-Ποιες είναι οι σκέψεις σου μετά την κατάκτηση του τίτλου με την Καραμπάχ;

«Είμαι πολύ χαρούμενος, είναι πολύ σημαντικός και για μένα ο τίτλος. Ήρθα στην Καραμπάχ για να παίξω στο Champions League και φυσικά να κερδίσω τον τίτλο. Είμαι χαρούμενος για την ομάδα και τους συμπαίκτες μου. Η Καραμπάχ μπορεί να οργανώσει την επόμενη σεζόν και να στοχεύσει σε μία καλή πορεία στο Champions και αργότερα στο Europa League».

-Άρα έκανες την σωστή επιλογή πηγαίνοντας στην Καραμπάχ;

«Δεν είναι θέμα σωστής ή όχι επιλογής το ότι πήγα στην Καραμπάχ. Ξέρω τις δυνατότητές μου, ξέρω τι ποδόσφαιρο μπορώ να παίξω. Και στον ΠΑΟΚ αν έμενα θα έδινα τον καλύτερο εαυτό μου. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, αυτή είναι η ζωή. Θυμάσαι όταν αποκλειστήκαμε από το Europa League με τον ΠΑΟΚ και την τελευταία εβδομάδα των μεταγραφών με κάλεσε η Καραμπάχ. Ο ΠΑΟΚ είχε πολλούς παίκτες στη θέση μου ήταν δύσκολο και γι’ αυτούς και γι’ αυτό επέλεξα να έρθω στην Καραμπάχ».

-Που βρίσκονται οι επαφές του ΠΑΟΚ με την Καραμπάχ για το μέλλον σου; Έχεις εικόνα;

«Δεν είναι δουλειά μου, δεν είναι ευθύνη μου, το θέμα είναι μεταξύ Καραμπάχ και ΠΑΟΚ. Μετά τις διακοπές θα πάω στη Θεσσαλονίκη και θα δούμε μαζί με τον ΠΑΟΚ τι θα κάνουμε. Τρέφω μεγάλο σεβασμό για την Καραμπάχ, αλλά έχω συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ