Κοινή ανακοίνωση ΕΣΗΕΑ – ΠΣΑΤ ενόψει του τελικού του Κυπέλλου

Κοινή ανακοίνωση ΕΣΗΕΑ – ΠΣΑΤ ενόψει του τελικού του Κυπέλλου

Η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας απευθυνόμενοι στους εκπροσώπους του Τύπου

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας (11/05, 20:30) μέσω της οποίας απευθύνονται στους εκπροσώπους του Τύπου ζητώντας να τηρηθούν οι Αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Αναλυτικά όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση:

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Η.Ε.Α. και του Π.Σ.Α.Τ., ενόψει του τελικού Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, χαιρετίζουν τη στάση των συναδέλφων, οι οποίοι συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη της ενημέρωσης κάτω από αντίξοες κοινωνικές, εργασιακές και οικονομικές συνθήκες, ανεπηρέαστοι από τα όσα δυσάρεστα συμβαίνουν στο χώρο του ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια.

Οι ελάχιστοι δημοσιογράφοι που εμπλέκονται σε προσωπικές αντεγκλήσεις με συναδέλφους δεν μπορούν να χαρακτηρίζουν το σύνολο των αθλητικών συντακτών. Καλούμε αυτούς τους λίγους δημοσιογράφους να μην ξεχνούν ότι «η πληροφόρηση είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα ή μέσο προπαγάνδας… και ο δημοσιογράφος οφείλει να μεταδίδει την είδηση ανεπηρέαστα από τις προσωπικές του πεποιθήσεις», όπως αναφέρει το άρθρο 1 των Αρχών Δεοντολογίας του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ