ΑΕΚ – ΠΑΟΚ : Όταν είναι για νταμπλ, το παίρνει!

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ : Όταν είναι για νταμπλ, το παίρνει!

Η ΑΕΚ έχει παίξει 23 τελικούς. Ο ΠΑΟΚ 18. Από φέτος θα έχουν συν έναν. Μεταξύ τους, όμως, μόλις τέσσερις φορές έχουν κοντραριστεί μπροστά στην κούπα του Κυπέλλου.

Αυτή θα είναι η 5η φορά που οι δύο Δικέφαλοι θα αναμετρηθούν σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας. Η ΑΕΚ στους προηγούμενους 23 τελικούς της έχει κατακτήσει τους 15. Οι τρεις, με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.

Από την πλευρά του ο Δικέφαλος του Βορρά έχει παίξει 18 τελικούς, έχει κατακτήσει πέντε φορές τον τίτλο, τη μία απέναντι στην Ένωση και μάλιστα στον περσινό τελικό.

Αναλυτικά οι τέσσερις προηγούμενοι τελικοί ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, με το εξής εντυπωσιακό στοιχείο. Τις δύο προηγούμενες φορές που η Ένωση διεκδικούσε το νταμπλ σε τελικό με τον ΠΑΟΚ, το 1939 και το 1978, το πήρε και τις δύο. Φέτος είναι η τρίτη:

28 Μαΐου 1939 (Νεα Φιλαδέλφεια)
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ (2-1 43′ Χατζησταυρίδης, 73′ Μανέτας – 31′ Ιωαννίδης)
Η ΑΕΚ πήρε τον τίτλο με ανατροπή σκορ. Βρέθηκε στο 31′ να χάνει με 1-0, αλλά κατάφερε να πάρει τον τίτλο. Μάλιστα, εκείνη τη σεζόν κατέκτησε το νταμπλ και ήταν η πρώτη σεζόν που το Κύπελλο επέστρεψε στη ζωή του ελληνικού ποδοσφαίρου, μετά από διακοπή έξι χρόνων και για πρώτη φορά με τη συμμετοχή σχεδόν όλων των ομάδων της Ελλάδας.

4 Ιουνίου 1978 (Γέωργιος Καραϊσκάκης)
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-0
54′ Μπάγεβιτς, 81′ Μαύρος
Ήταν επίσης χρονιά νταμπλ για την Ένωση. Είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα, πήρε και το Κύπελλο, με το δίδυμο φωτιά της εποχής. Μπάγεβιτς και Μαύρος είχαν πετύχει τα γκολ.

19 Ιουνίου 1983 (Ολυμπιακό Στάδιο)
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-0
27′ Μαύρος, 80′ Βλάχος
Ήταν η τρίτη φορά που ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έφτασαν μέχρι τον τελικό, με την κούπα να βάφεται κιτρινόμαυρη. Ο Μαύρος έγινε ο μοναδικός μέχρι τώρα που έχει σκοράρει σε δύο τελικούς των συγκεκριμένων φιναλίστ. Φέτος έχουν την ευκαιρία να το κάνουν Χριστοδουλόπουλος και Μπίσεσβαρ, που είχαν πετύχει γκολ πέρυσι. Να σημειωθεί ότι εκείνος ο τελικός ήταν το πρώτο ποδοσφαιρικό παιχνίδι που διεξήχθη ποτέ στο Ολυμπιακό Στάδιο. Και με φοβερό ξύλο…

6 Μαϊου 2017 (Πανθεσσαλικό Βόλου)
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-1
24′ Μπίσεσβαρ, 81′ Ενρίκε – 26′ Χριστοδουλόπουλος
Ο περσινός τελικός. Ο μοναδικός που έχει πάρει ο ΠΑΟΚ από την ΑΕΚ, με απίθανες στιγμές βίας πριν το ματς και τελικά τον τίτλο να κρίνεται με γκολ οφσάιντ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ