Εισαγγελική παρέμβαση για τρία αδικήματα στον Τελικό Κυπέλλου

Εισαγγελική παρέμβαση για τρία αδικήματα στον Τελικό Κυπέλλου

Οι αβλεψίες και οι σημαντικές παραλείψεις από ΕΠΟ και ΕΛ.ΑΣ. προκάλεσαν την εισαγγελική παρέμβαση για τρία αδικήματα κατά τη διάρκεια της τέλεσης του Τελικού Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ.

Όπως αποκάλυψε η τηλεοπτική εκπομπή «ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ», η εισαγγελέας εφετών Αθηνών Βιργινία Σακελλαροπούλου, έχει ξεκινήσει τη διερεύνηση τριών αδικημάτων που άπτονται της αρμοδιότητας των ΕΠΟ, ΕΛ.ΑΣ. αλλά και της εταιρίας security που είχε αναλάβει την φύλαξη του γηπέδου.

Αναλυτικά η προκαταρκτική εξέταση έχει εστιάσει στα εξής αδικήματα:

Στο γεγονός ότι ήταν προγραμματισμένος και συμφωνημένος ο εξονυχιστικός έλεγχος των θεατών και παρόλα αυτά είδαμε εκτενή χρήση βεγγαλικών και φωτοβολίδων ευθείας βολής. Μάλιστα θα ελεγχθεί και το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας για να εξακριβωθεί αν έγινε πράγματι σωματικός έλεγχος σε όλους τους φιλάθλους.

Διερευνάται επίσης το αδίκημα φθοράς ξένης ιδιοκτησίας δια παραλείψεως που βαραίνει τις αστυνομικές δυνάμεις, που δεν κατάφεραν να αποτρέψουν την είσοδο εντός του γηπέδου, εργαλείων και αντικειμένων που ήταν ικανά να προκαλέσουν τις φθορές αυτές.

Τέλος ερευνάται και το αδίκημα της απιστίας, που βαραίνει την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ. Παρότι ήταν αρμόδια για την ασφαλή τέλεση του αγώνα στο ΟΑΚΑ και γνώριζε καιρό πριν την ημερομηνία διεξαγωγής, η σύμβαση με την αρμόδια εταιρία security υπογράφτηκε μόλις την προηγούμενη Τετάρτη, με την εταιρία να δηλώνει πως ο χρόνος της ανάθεσης της φύλαξης του ΟΑΚΑ δεν στάθηκε επαρκής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ