Απολογία εξπρές για ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Τα είπανε, τα… συμφωνήσανε!

Απολογία εξπρές για ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Τα είπανε, τα… συμφωνήσανε!

Πέντε λεπτά διήρκεσε η απολογία του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ για τα επεισόδια του Κυπέλλου. «Λευκή» και η έκθεση της Αστυνομίας! Την ερχόμενη εβδομάδα η απόφαση. Κίνδυνος μόνο για πρόστιμο, εκτός κι αν ο Αθλητικός Εισαγγελέας δεχθεί την καταγγελία του Ολυμπιακού.

Απολογία – εξπρές που δεν κράτησε παραπάνω από πέντε λεπτά (!) για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ για τα αίσχη του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι δύο ΠΑΕ απολογήθηκαν με βάση το κατηγορητήριο – χάδι, όπως αυτό προκύπτει από τις εκθέσεις των τριών παρατηρητών της ΕΠΟ στις οποίες δεν γίνεται πουθενά αναφορά για βιαιοπραγίες ή φθορές ξένης περιουσίας για τις οποίες προβλέπονται βαριές καμπάνες. Ως εκ τούτου, οι δυο ΠΑΕ κινδυνεύουν μόνο με πρόστιμο.

Οι αγορεύσεις των δικηγόρων του ΠΑΟΚ Λάμπρου Μπίρδα και Αχιλλέα Μαυρομμάτη αλλά και του Μηνά Λυσάνδρου από την πλευρά της ΑΕΚ, δεν κράτησαν ούτε πέντε λεπτά συνολικά.

Οι του «δικέφαλου» αποδέχθηκαν όσα αναφέρονται στο κατηγορητήριο ενώ στο ίδιο μήκος ήταν και ο Μηνάς Λυσάνδρου από την πλευρά της ΑΕΚ, ο οποίος έριξε και την ευθύνη στην ΕΠΟ λέγοντας «ο τελικός είναι πάντα ένας ιδιαίτερος αγώνας. Η ΕΠΟ έχει την ευθύνη για τα πάντα, επιλέγει σεκιούριτι, ανθρώπους ασφαλείας, τα πάντα».

Και οι δύο ΠΑΕ, ζήτησαν την επιείκεια της πειθαρχικής επιτροπής, η απόφαση από την οποία αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα.

Να σημειωθεί ότι η έκθεση της αστυνομίας έφτασε στην ΕΠΟ μετά την κλήση των δύο ΠΑΕ σε απολογία. Από τη στιγμή λοιπόν, που η πειθαρχική επιτροπή δεν άσκησε συμπληρωματική κλήση, σημαίνει ότι δεν προκύπτουν νέα (επιβαρυντικά) στοιχεία εκτός από αυτά που αναφέρονται στις εκθέσεις των παρατηρητών. Ούτε η Αστυνομία είδε τίποτα λοιπόν, από τα αίσχη της εξέδρες του ΟΑΚΑ και στον περιβάλλοντα χώρο. Κανείς δεν είδε τίποτα, και οι δύο ομάδες θα τιμωρηθούν μόνο με πρόστιμο.

Η καταγγελία του Ολυμπιακού

Όσον αφορά την καταγγελία του Ολυμπιακού, που ζητάει αφαίρεση βαθμών από τις δύο ΠΑΕ για επεισόδια για βιαιοπραγίες ή φθορές ξένης περιουσίας που τιμωρούνται με -3, πρόστιμο 50.000-250.000 ευρώ και αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, προς το παρόν δεν έχει ασκηθεί πειθαρχική δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου.

Για να γίνει κάτι τέτοιο, και να καθίσουν εκ νέου στο σκαμνί οι δύο ΠΑΕ, θα πρέπει αφενός στο βίντεο που προσκόμισε ο Ολυμπιακός να υπάρχουν νέα στοιχεία εκτός από τα όσα αναφέρονται στις εκθέσεις των αξιωματούχων του αγώνα και αφετέρου το βίντεο να γίνει δεκτό από την Πειθαρχική Επιτροπή. Τα στοιχεία υπάρχουν, βεβαίως, αλλά αυτό που μένει να φανεί εάν θα δούμε πάλι συγκάλυψη των πραγματικών γεγονότων ή εάν πράγματι θα αποτυπωθεί η πραγματικότητα όσων συνέβησαν στο ΟΑΚΑ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ