Τερίμ: «Εμπιστεύομαι την ομάδα μου, όλοι ξέρουν ποιος είναι ο στόχος μας»

Τερίμ: «Εμπιστεύομαι την ομάδα μου, όλοι ξέρουν ποιος είναι ο στόχος μας»

Ο Φατίχ Τερίμ μίλησε για την επικείμενη αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο Ελλάδας και τόνισε ότι παρά τις απουσίες της ομάδας, στόχος για τον Παναθηναϊκό είναι η νίκη και η πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (21:00,17/1) στην δεύτερη αναμέτρηση για την φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας με στόχο την πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού.

Ο προπονητής των Πρασίνων, Φατίχ Τερίμ, μίλησε στην Cosmote Tv εν όψει του αποψινού ντέρμπι Αιωνίων και για τις ιδιαιτερότητες της αναμέτρησης, τονίζοντας ότι ο στόχος της ομάδας του είναι η πρόκριση, παρά τα προβλήματα τραυματισμών που έχει να αντιμετωπίσει το Τριφύλλι.

Διαβάστε επίσης: Ραγδαίες εξελίξεις με Παναθηναϊκό και Μπακασέτα!

Αναλυτικά ο Φατίχ Τερίμ μίλησε στο συνδρομητικό κανάλι:

-Για τον αγώνα ρεβάνς με τον Ολυμπιακό:
«Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να πω ότι έχω όλες τις πληροφορίες για την ομάδα μου. Και τις προσεγγίζω όλες, έχοντας κάποιες ιδέες στο μυαλό μου. Και τα ντέρμπι είναι ντέρμπι. Από εδώ και πέρα θα υπάρχουν πολλά ντέρμπι. O τρόπος μας είναι ξεκάθαρος. Γνωρίζουμε τις προσδοκίες των φιλάθλων του Παναθηναϊκού. Ξέρω τα πράγματα που θέλω από τους παίκτες μου και θα βαδίσουμε με αυτό τον τρόπο. Υπάρχει φιλοδοξία να κερδίσουμε όλους τους αντίπαλους μας, όλα τα παιχνίδια και θα πρέπει όλοι να ζήσουμε με αυτόν τον στόχο. Κι όλοι ξέρουν ποιος είναι αυτός το στόχος. Πρέπει να παίξουν έτσι, να ζήσουν έτσι, πρέπει να σκέφτονται με αυτό τον τρόπο και παρ’ όλες τις συνθήκες να ζουν γι’ αυτό τον στόχο. Για παράδειγμα, στο προηγούμενο παιχνίδι με αντίπαλο την ΑΕΚ, θα έπρεπε να νικήσουμε το ματς με 2-1. Χωρίς να κοιτάμε τις συνθήκες, θα έπρεπε να κερδίσουμε…».

-Για τις πολλές απουσίες που  υπάρχουν:
«Όπως επισημάνατε, έχουμε κάποιους απόντες, κάποιους τραυματίες όπως ο Φώτης (σ.σ. Ιωαννίδης) που προστέθηκε στους παίκτες που είναι εκτός. Δεν σκέφτομαι όμως έτσι, πως έχουμε κάποιους απόντες, γιατί στο ποδόσφαιρο παίζουν έντεκα εναντίον έντεκα. Εμπιστεύομαι όλη την ομάδα μου, εμπιστεύομαι όλους τους παίκτες μου και συνήθως δεν σκέφτομαι αυτά τα πράγματα τόσο πολύ, τους τραυματισμούς. Οπότε με νοιάζει ποιος θα παίξει αύριο (σ.σ. σήμερα) στο γήπεδο και όσοι αγωνιστούν στην βασική ενδεκάδα, θα κάνουν τα πάντα για τον εαυτό τους, για το κλαμπ, για εμάς, θα δώσουν τα πάντα. Από την άλλη πλευρά, ως προπονητής υπάρχουν δύο τρόποι να το αντιμετωπίσω αυτό. Μπορώ να το κάνω αυτό, κάνοντας κάποιες αλλαγές ή κάποιες φορές μέσα στον αγωνιστικό χώρο, μπορείς να βρεις κάποιους διαφορετικούς ρόλους για τους παίκτες. Όπως έκανα με τον Κώτσιρα για παράδειγμα, αλλάζοντας κάπως τον ρόλο του. Έτσι μπορείς να λύσεις τέτοιου είδους προβλήματα, οπότε για τον Παναθηναϊκό, τον σύλλογο μας, για τους οπαδούς, όλοι οι παίκτες μου θα βάλουν τα δυνατά τους και όσοι παίξουν θα κάνουν τα πάντα για εμάς. Οι Μάγκνουσον, Έρικ (σ.σ. Πάλμερ – Μπράουν), Τζούριτσιτς, Τσέριν, Παλάσιος, Άλεξ (σ.σ. Γερεμέγεφ), τελευταίος ο Φώτης (σ.σ. Ιωαννίδης). Υπάρχουν πολλές απουσίες, αλλά πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να τις καλύψουμε.

-Για το αν θα μπορέσει η ομάδα να παίξει με υψηλή ένταση σε τρίτο συνεχόμενο ντέρμπι:
«Όπως γνωρίζετε, και τα τρία αυτά παιχνίδια είναι πολύ σημαντικά για εμάς, οπότε φυσιολογικά σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις, χρειάζεται να βρεις την ισορροπία με δίκαιο τρόπο μέσα στην ομάδα. Όταν έχεις τόσους τραυματισμούς, τόσους παίκτες που λείπουν, δεν είναι εύκολο να το κάνεις. Πρέπει να σκέφτεσαι, να είσαι έξυπνος και να βρεις τις λύσεις με δημιουργικό τρόπο. Αλλά από την άλλη πλευρά, μιλάμε για έναν αγώνα ρεβάνς, στον οποίο μπορεί να προκύψει παράταση. Έχουμε την στρατηγική μας, έχουμε τα σχέδια μας, αλλά την ίδια στιγμή σκεπτόμενος τα σχέδια μας, δεν θέλουμε να παρατήσουμε την φιλοσοφία παιχνιδιού που έχουμε. Την νοοτροπία του παιχνιδιού μας. Πρώτος μας στόχος θα είναι βεβαίως να τελειώσουμε το παιχνίδι στα 90’. Θέλουμε να προκριθούμε στον επόμενο γύρο στην κανονική διάρκεια του αγώνα. Αλλά αν όμως αυτό δεν συμβεί, θα  χρειαστεί παράταση για να επιτύχουμε τον στόχο και συνεχίσουμε στο Κύπελλο. Πρέπει να δείξουμε την νοοτροπία και την φιλοσοφία μας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ