Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 1-2 (6-5 πεν): Ο ιπτάμενος Ντραγκόφσκι τον έστειλε στον τελικό (vid)

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 1-2 (6-5 πεν): Ο ιπτάμενος Ντραγκόφσκι τον έστειλε στον τελικό (vid)

Ο Λημνιός κράτησε ζωντανό τον Παναθηναϊκό κάνοντας το 2-1 στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και ο Ντραγκόφσκι έστειλε τους πράσινους στον τελικό αποκρούοντας 3 πέναλτι.

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε κοντά στην πρόκρισή του σε τελικό του Κυπέλλου για τέταρτη συνεχόμενη φορά, ωστόσο ο Δημήτρης Λημνιός «πλήγωσε» την πρώην ομάδα του και με το γκολ που πέτυχε στο τελευταίο λεπτό της παράτασης (1-2) έστειλε τις δύο ομάδες στην διαδικασία των πέναλτι. Εκεί ο Παναθηναϊκός είχε τον… ιπτάμενο Ντραγκόφσκι να πραγματοποιεί τρεις αποκρούσεις και να στέλνει τους πράσινους στον τελικό, όπου θα διεκδικήσουν ξανά τον τίτλο, δύο χρόνια μετά την τελευταία του κατάκτηση. Όλο το γήπεδο «πάγωσε» στο 116′, όταν ο Ράχμαν Μπάμπα έπεσε αναίσθητος στο χορτάρι μετά από σύγκρουση που είχε με τον Βαγιαννίδη, με τον Γκανέζο μπακ να μεταφέρεται σε κοντινό νοσοκομείο.

Διαβάστε επίσης: Η απίθανη διαδικασία των πέναλτι στη Λεωφόρο και οι μυθικές επεμβάσεις του Ντραγκόφσκι (vid)

Μέτριο πρώτο ημίχρονο με λίγες φάσεις για τις δύο ομάδες

Το ματς ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να στέκεται άτυχος μόλις στα πρώτα τρία λεπτά. Ο Γιάννης Μιχαηλίδης μετά από μία διεκδίκηση με τον Παλάσιος έκανε παράπονά για ενοχλήσεις στον οπίσθιο μηριαίο και αντικαταστάθηκε, με τον Κουλιεράκη να παίρνει την θέση του. Το ματς είχε αρκετές διακοπές, ενώ τα πολλά φάουλ δεν επέτρεπαν στις δύο ομάδες να βρουν τον απαιτούμενο ρυθμό. Ο Δικέφαλος προσπάθησε να επιβάλλει τον ρυθμό του από την αρχή και να απειλήσει, κάτι το οποίο κατάφερε για πρώτη φορά στο 14’. Οι ασπρόμαυροι βγήκαν στην αντεπίθεση, και ο Σβάμπ πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής ύστερα από την σέντρα του Ζίβκοβιτς, με τον Ντραγκόφσκι να επεμβαίνει εντυπωσιακά και να διώχνει.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου συνέχισε να πιέζει με τον Παναθηναϊκό να ψάχνει την κόντρα επίθεση για να γίνει επικίνδυνος. Οι πράσινοι απείλησαν μετά το πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης. Στο 35’ ο Παλάσιος έκλεψε την μπάλα στο χώρο του κέντρου, την κουβάλησε για αρκετά μέτρα και στην συνέχεια έδωσε στον Ιωαννίδη, το σουτ του οποίου κόπηκε την τελευταία στιγμή από τον Κεντζίορα. Ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Μλαντένοβιτς έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Μπακασέτας έκανε το δυνατό σουτ, το οποίο μπλόκαρε ο Κοτάρσκι.

Οι φιλοξενούμενοι στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου μέρους δημιούργησαν ακόμα δύο καλές στιγμές. Στο 39’ ο Τόμας σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Ζέκα και πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ντραγκόφσκι. Στις καθυστερήσεις οι παίκτες του ΠΑΟΚ κυκλοφόρησαν ωραία την μπάλα, η οποία έφτασε στον Ζίβκοβιτς, ο οποίος την έστειλε άουτ με δυνατό σουτ.

Δυνατό ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο

Στην επανάληψη το παιχνίδι είχε πιο γρήγορο ρυθμό, με την πρώτη καλή στιγμή του ημιχρόνου να ανήκει πάλι στον ΠΑΟΚ. Στο 49’ ο Τόμας σούταρε αρχικά από πλάγια θέση, με τον Ντραγκόφσκι να διώχνει και την μπάλα να στρώνεται στον Κωνσταντέλια. Εκείνος, σε δεύτερο χρόνο, σούταρε όμως ο Γεντβάι έβαλε την κόντρα κι έδιωξε σε κόρνερ. Στο 64’ ο Δικέφαλος απείλησε ξανά. Από το κακό διώξιμο του Μλαντένοβιτς η μπάλα στρώθηκε στον Μεϊτέ, ο οποίος σούταρε δυνατά από πλεονεκτική θέση, αλλά δεν βρήκε στόχο.

Ο Ζίβκοβιτς έφερε την σειρά των ημιτελικών στα… ίσα

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να ψάχνουν το γκολ κάτι το οποίο κατάφεραν στο 72’. Ο Ότο έκλεψε την μπάλα από τον Μπερνάρ, συνεργάστηκε με τον Τάισον και ο Ισπανός έκανε το γύρισμα από τα αριστερά. Ο Ζίβκοβιτς έκανε ωραίο πλασέ στην κίνηση και νίκησε τον Ντραγκόφσκι για το 1-0. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε απάντηση στο γκολ του ΠΑΟΚ, ο οποίος συνέχισε να απειλεί. Στο 86’ Ο Κωνσταντέλιας συνεργάστηκε ωραία με τον Οζντόεφ, με τον Ρώσο να πλασάρει μέσα από την περιοχή και  να αστοχεί. Οι γηπεδούχοι στα τελευταία λεπτά πίεσαν, κυρίως με στατικές φάσεις, ωστόσο δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά.

Θρίλερ στην παράταση με τον Λημνιό κρατάει «ζωντανό» τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε, στο ξεκίνημα της παράτασης, να πιέσει την άμυνα του ΠΑΟΚ, κέρδισε πολλά κόρνερ, αλλά δεν μπόρεσε να τα αξιοποιήσει, με τον ΠΑΟΚ να «χτυπάει» στις καθυστερήσεις του α’ ημιχρόνου. Σε εκτέλεση κόρνερ του Ντεσπόντοφ, ο Κεντζιόρα πήρε καρφωτή κεφαλιά μέσα απ’ τη μικρή περιοχή και νίκησε τον Ντραγκόφσκι για το 0-2 του ΠΑΟΚ. Στο 115’ όλο το γήπεδο «πάγωσε» βλέποντας τον Μπάμπα να πέφτει πολύ άτσαλα στον αγωνιστικό χώρο, μετά από σύγκρουση κεφάλι με κεφάλι με τον Βαγιαννίδη. Ο αγώνας διακόπηκε για αρκετά λεπτά, με τους ανθρώπους του ιατρικού επιτελείου του ΠΑΟΚ να μπαίνουν εσπευσμένα τον αγωνιστικό χώρο και να δίνουν τις πρώτες βοήθειες στον αριστερό μπακ του δικεφάλου, ο οποίος γρήγορα ανέκτησε τις αισθήσεις του και διακομίσθηκε με το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Το ματς ξεκίνησε έχοντας μπει στις καθυστερήσεις, με τον Παναθηναϊκό να ψάχνει γκολ για να στείλει τον αγώνα στα πέναλτι και να βρίσκει το… φιλί της ζωής απ’ τον Λημνιό στο 120’+9’, ο οποίος πήρε την ασίστ απ’ τον Αράο και με ψύχραιμο πλασέ μείωσε σε 1-2, στέλνοντας τον ημιτελικό στη «ρώσικη ρουλέτα», όπου έσπασαν καρδιές.

Η διαδικασία των πέναλτι

Ο Ντραγκόφσκι ήταν ο ήρωας του Παναθηναϊκού καθώς απέκρουσε τρία πέναλτι… ματς-μπολ των παικτών του ΠΑΟΚ νικώντας κατά σειρά τους Ντεσπόντοφ, Οζντόεφ, Γιόνι Ότο, πριν ο Σαμάτα στείλει άουτ την 9η και τελευταία εκτέλεση για τον δικέφαλο του Βορρά, με τον Παναθηναϊκός να παίρνει εντέλει την πρόκριση με 6-5 μέσα απ’ τη διαδικασία των πέναλτι.

Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ

Σπόραρ Απόκρουση Κοτάρσκι

Κουλιεράκης 0-1

Γερεμέγεφ 1-1

Μουργκ 1-2

Μπακασέτας 2-2

Κεντζιόρα 2-3

Κώτσιρας 3-3

Μεϊτέ 3-4

Μλαντένοβιτς 4-4

Ντεσπόντοφ Απέκρουσε ο Ντραγκόφσκι

Λημνιός άουτ

Οζντόεφ Απέκρουσε ο Ντραγκόφσκι

Μαντσίνι 5-4

Μάρκος Αντόνιο 5-5

Αράο Δοκάρι

Γιόνι Ότο Απέκρουσε ο Ντραγκόφσκι

Σένκεφελντ 6-5

Σαμάτα άουτ

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Γεντβάι (57’ λ. τρ. Σένκεφελντ), Αράο, Μλαντένοβιτς, Ζέκα (76’ Βαγιαννίδης), Βιλένα (86’ Μαντσίνι), Παλάσιος (85’ Λημνιός), Μπακασέτας, Μπερνάρ (106’ Γερεμέγεφ), Ιωαννίδης (76’ Σπόραρ).

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Γιόνι, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης (4’ λ.τρ. Κουλιεράκης), Μπάμπα, Σβαμπ (74’ Οζντόεφ), Μεϊτέ, Αντρίγια Ζίβκοβιτς (85’ Μουργκ), Κωνσταντέλιας (109’ Μάρκος Αντόνιο), Τάισον, (74’ Ντεσπόντοφ) Μπράντον Τόμας (73’ Σαμάτα).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ