Πρόκριση – «θρίλερ» στα πέναλτι για τον Ηρακλή, άνετα η Παναχαϊκή

Πρόκριση – «θρίλερ» στα πέναλτι για τον Ηρακλή, άνετα η Παναχαϊκή

Ο Ηρακλής επικράτησε στα πέναλτι με 10-9 (!) του Εθνικού Πειραιώς και πανηγύρισε την πρόκριση στην επόμενη φάση, ενώ η Παναχαϊκή πέρασε άνετα απέναντι στην Κόρινθο. Αναλυτικά τα αποτελέσματα της τρίτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Ηρακλής και η Παναχαϊκή πήραν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας το απόγευμα της Κυριακής (16/09). Ο Γηραιός απέκλεισε τον Εθνικό Πειραιώς στη διαδικασία των πέναλτι μετά το 1-1 που διαμορφώθηκε στην παράταση (0-0 στην κανονική διάρκεια).

Μάλιστα, χρειάστηκε ένα γκολ του Ρόβα στο 119′ για να οδηγηθεί σε αυτήν, αν και ο Εθνικός είχε μείνει με δέκα παίκτες από το 38′ λόγω αποβολής του Παυλάκη, ενώ προηγήθηκε με γκολ του Μανδάλη στο 103′. Το σκορ που έδωσε την πρόκριση στους Κυανόλευκους στη διαδικασία των πέναλτι ήταν το εκπληκτικό 10-9, με τον τερματοφύλακα Βοσνιάδη να εξελίσσεται σε ήρωα.

Όσο για την Παναχαϊκή, ήταν πολύ ανώτερη από την Κόρινθο και πήρε μία άνετη πρόκριση, κερδίζοντάς την με 2-0, χάρη σε δύο γκολ του Καρατσακάνοφ στο 2′ και στο 57′.

Κατά τ’ άλλα ξεχώρισαν οι προκρίσεις του ΟΦ Ιεράπετρας επί της ΑΕ Καραϊσκάκης Άρτας με γκολ του Μαρτάκης στο 5′ (1-0) και το 7-3 του ΑΟΧ Κισσαμικού επί της Ερμιονίδας, ενώ η Θύελλα Καμαρίου είχε αποκλείσει από το πρωί της ίδιας ημέρας τη Σπάρτη, στη μεγαλύτερη έκπληξη της τρίτης φάσης.

Τέλος, προκρίσεις πανηγύρισαν επίσης ο Εργοτέλης, ο Απόλλων Λάρισας, ο Κισσαμικός και ο Αήττητος  Σπατών.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα αγώνων:

Θύελλα Καμαρίου – Σπάρτη 1-0
Ερμής Αμυνταίου – Εργογέλης 0-3
Τηλυκράτης – Αήττητος Σπάτων 0-5
Επισκοπή – Κέρκυρα 0-1
Θεσπρωτός – Απόλλων Λάρισας 2-3
ΑΟ Καρδίας – Απόλλων Πόντου 1-5
Κόρινθος – Παναχαϊκή 0-2
ΟΦ Ιεράπετρας – ΑΕ Καραϊσκάκης Άρτας 1-0
Ερμιονίδα – Κισσαμικός 3-7
Γιαννιτσά – Τρίκαλα 2-3
Εθνικός Πειραιώς – Ηρακλής 1-1 (9-10 πεν.)

Η ενδεκάδα του Ηρακλή: Βοσνιάδης, Κανακούδης, Κουτρουμάνος, Κουκόλης (95′ Παπαδόπουλος), Ζαμπάρης, Μουμίν, Μενδρινός, Τάι (46’ Κλέιτον), Πασάς (74’ Ρόβας), Ντούνης, Περόνε.

H ενδεκάδα της Παναχαϊκής: Καπουταγλής, Πολίμος, Σταμόπουλος, Σωτηράκος, Τσελεπίδης, Παπατόλιος (65’ Σταυρόπουλος), Πλέγας, Καρατσανάκοφ (72’ Μωραΐτης), Κυνηγόπουλος, Κόλ (54’ Ελευθεριάδης), Αντωνακόπουλος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ