
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μοναστηρλή που έπιασε το τελευταίο πέναλτι ο ΠΑΟΚ πέρασε στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson, αποκλείοντας τον Ατρόμητο στη «ρώσικη ρουλέτα» - Προημιτελικός Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ στο Φάληρο
Ο ΠΑΟΚ… αγχώθηκε αρκετά, αλλά πέτυχε τον στόχο του. Η κανονική διάρκεια του αγώνα της φάσης των «16» με τον Ατρόμητο στην Τούμπα έληξε 1-1, το παιχνίδι πήγε στη διαδικασία των πέναλτι και εκεί κρίθηκαν όλα από την απόκρουση του νεαρού τερματοφύλακα, Δημήτρη Μοναστηρλή, στο τελευταίο πέναλτι του Καραμάνη. 5-4 λοιπόν και πρόκριση για τον «Δικέφαλο του Βορρά» στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson..
Πλέον, στους «8» ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, σε νοκ-άουτ προημιτελικό αγώνα για την πρόκριση στα ημιτελικά. Σε περίπτωση ισοπαλίας και εκεί θα έχουμε κατευθείαν πέναλτι.
Λίγα πράγματα στο πρώτο ημίχρονο
Μόλις στο 4′ ο Ατρόμητος είχε την πρώτη -σχετικά- καλή του στιγμή. Επικίνδυνο γύρισμα του Μπάκου για τον Τσαντίλα, ο Κένι παρενέβη καθοριστικά και έδιωξε.
Ο ΠΑΟΚ απείλησε για πρώτη φορά στο 11′. Γύρισμα του Ζίβκοβιτς από τα δεξιά, ο Κωνσταντέλιας πλάσαρε, απέκρουσε ο Κοσέλεφ και λίγο αργότερα η νέα του προσπάθεια κατέληξε άουτ. Νέα ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 18′. Φοβερές ντρίμπλες του Κωνσταντέλια, ωραίο σουτ και η μπάλα ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ατρόμητου.
Μία κεφαλιά του Κίνι στο 23′ και ένα σουτ του Μεϊτέ στο 25′ δεν είχαν κάποιο αποτέλεσμα. Στο 27′ απείλησε ξανά ο «Ντέλιας», με τον Κοσέλεφ να αποκρούει σε κόρνερ, ενώ το καλό και δυνατό σουτ του Τσαντίλα στο 29′ έδιωξε σε κόρνερ ο Μοναστηρλής.
Λίγα πράγματα έγιναν μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, με τον ρυθμό να πέφτει, τις καλές στιγμές να είναι ελάχιστες και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 0-0.
Δυνατό ξεκίνημα στο β’ μέρος και δύο γρήγορα γκολ
Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε δυνατά το β’ μέρος με σκοπό να βρει άμεσα το γκολ. Στο 49′ έχασε τεράστια ευκαιρία, με τον Ντέλια να βγαίνει τετ-α-τετ και το σουτ του να καταλήγει ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια. Και στο 52′ το δύσκολο σουτ του Γερεμέγεφ μπλόκαρε εύκολα ο Κοσέλεφ.
Στιγμές αργότερα, ωστόσο, εκείνος που πέτυχε το πρώτο γκολ στην αναμέτρηση ήταν ο Ατρόμητος. Στο 52′ έγινε το 0-1. Εξαιρετικό σουτ του Μπάκου από αριστερά, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Μοναστηρλή για το 0-1 του Ατρόμητου!
Αλλά μόλις δύο λεπτά μετά (54′) ήρθε η άμεση απάντηση του ΠΑΟΚ. Εξαιρετική συνεργασία Ζίβκοβιτς-Κωνσταντέλια, η μπάλα έφτασε στον Γερεμέγιεφ, ο οποίος μοίρασε στον Ζίβκοβιτς που νίκησε τον Κοσέλεφ για το 1-1.
Έχασε ευκαιρίες στο τέλος ο ΠΑΟΚ, αλλά ο Μοναστηρλής του έδωσε την πρόκριση στα πέναλτι
Μετά το αρχικό… ξέσπασμα στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, ο ρυθμός έπεσε ξανά αρκετά και χρειάστηκαν πολλά λεπτά για να σημειωθεί η επόμενη σημαντική στιγμή στον αγώνα. Για την ακρίβεια, περίπου ένα μισάωρο!
Στο 81′ ο ΠΑΟΚ έχασε τεράστια ευκαιρία, καθώς μετά από φάση διαρκείας και κάποια σουτ, η μπάλα έφτασε στον Γιακουμάκη, ο οποίος σούταρε και η μπάλα έφυγε ελάχιστα έξω. Και στο 82′ το πλασέ του Τάισον κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών. Στο 90′ ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχασε μία ακόμη μεγάλη ευκαιρία, με την κεφαλιά του Γιακουμάκη από πλεονεκτικότατη θέση να καταλήγει πάνω στον Κοσέλεφ.
Τίποτε άλλο δεν έγινε, με την κανονική διάρκεια να λήγει με το σκορ στο 1-1 και το ματς να οδηγείται στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί, τα πρώτα εννιά χτυπήματα ήταν όλα εύστοχα. Όχι όμως και του Καραμάνη, καθώς ο Μοναστηρλής απέκρουσε (5-4) και χάρισε την πρόκριση στον ΠΑΟΚ.
Η διαδικασία των πέναλτι:
Μιχαηλίδης 1-0
Τσακμάκης 1-1
Κένι 2-1
Αϊτόρ 2-2
Κετζιόρα 3-2
Παλμεζάνο 3-3
Τάισον 4-3
Μανσούρ 4-4
Γιακουμάκης 5-4
Καραμάνης 5-4 (το έπιασε ο Μοναστηρλής)
ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο 21χρονος τερματοφύλακας, Δημήτρης Μοναστηρλής, εξελίχθηκε σε απόλυτο πρωταγωνιστή, καθώς έπιασε το τελευταίο πέναλτι του Καραμάνη και έστειλε τον ΠΑΟΚ στα προημιτελικά.
ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες μπήκαν πιο δυνατά από το α’ μέρος, πέτυχαν δύο γρήγορα γκολ, αλλά τη λύση έδωσε εν τέλει η διαδικασία των πέναλτι.
Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ: Δεν υστέρησε κανείς ιδιαίτερα στο γήπεδο από τις δύο ομάδες.
Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ο Παπαπέτρου (Αθηνών) δεν είχε κάποια δύσκολη φάση.
VAR-ΟΛΟΓΩΝΤΑΣ: Ο Πολυχρόνης δεν χρειάστηκε να παρέμβει.
ΣΚΟΡΕΡ: 54′ Ζίβκοβιτς – 52′ Μπάκου
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΠΑΟΚ: Μοναστηρλής, Κένι, Κετζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Οζντόεφ, Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τάισον, Γερεμέγεφ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Κοσέλεφ, Κίνι, Σταυρόπουλος, Μανσούρ, Ούρονεν, Καραμάνης, Τσιγγάρας, Γιουμπιτάνα, Μίχορλ, Μπακού, Τσαντίλας
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson και το διάστημα 13-15/1 θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Ολυμπιακό. Ο αγώνας είναι μονός και σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στην κανονική διάρκεια ακολουθεί η εκτέλεση πέναλτι, χωρίς παράταση.



















