Μπιμπισίδης : «Τα ντέρμπι θέλουν καρδιά, μπείτε και φάτε τους»

Μπιμπισίδης : «Τα ντέρμπι θέλουν καρδιά, μπείτε και φάτε τους»

Ο παλαίμαχος άσος του Αρη μίλησε για τα ντέρμπι ΠΑΟΚ - Άρης της εποχής του, αλλά και την τωρινή ομάδα των κιτρινόμαυρων δηλώνοντας αισιόδοξος για είσοδο στην πρώτη 4άδα της Σούπερ Λίγκας.

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Άρη και πρώην τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Κυριάκος Μπιμπισίδης φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8. Ο κ. Μπιμπισίδης εξήγησε στο τι σήμαιναν εκείνη την εποχή τα ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρης και πως τα αντιμετώπιζαν οι παίκτες των κιτρινόμαυρων. Επίσης εξέφρασε την πίστη ότι ο Άρης έχει όλα τα φόντα για να μπει στην πρώτη 4άδα της Σούπερ Λίγκας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κυριάκος Μπιμπισίδης:

Για τα ντέρμπι είπε: Η ομάδα μας ανέβηκε στην κατηγορία που ανήκει και πραγματικά λείψανε πάρα πολύ αυτά τα παιχνίδια, αυτά τα ντέρμπι που έχουν αφήσει ιστορία αυτά τα χρόνια και δεκαετίες είτε το Άρης – ΠΑΟΚ ή το ΠΑΟΚ – Ηρακλής κλπ. Ήταν κάποια παιχνίδια που έχουν ιδιαίτερη σημασία.

Για εμάς εκείνα τα παιχνίδια ήταν πολύ ιδιαίτερα που προετοιμαζόμασταν όλη την εβδομάδα, ο κόσμος το περίμενε με μεγάλη λαχτάρα. Φυσικά έχουν αλλάξει τα δεδομένα στο ότι δεν υπάρχουν και οι δύο οπαδοί. Εγώ έζησα στιγμές που υπήρχε κόσμος και από τις δύο ομάδες και ήταν ακόμα μεγαλύτερο το χτυποκάρδι και έχουμε αναμνήσεις, πολύ καλά αποτελέσματα, κάποιες ήττες που μας πίκραναν. Αυτός ο ρομαντισμός στα παιχνίδια αυτά έχει λίγο εκλείψει. Για τους ξένους παίκτες που έρχονται ίσως τους πούνε κάποια πράγματα αλλά το βιώνουν διαφορετικά οι Έλληνες, ήταν εντελώς διαφορετικά.

Για το τι θα έλεγε στους ξένους παίκτες είπε: Νομίζω ότι δε θα μπορούσα να πω τίποτα θεωρητικά στους παίκτες. Θα έπρεπε να τους βάλω κάποια DVD ή κασέτες από παλιά παιχνίδια και θα καταλάβαιναν τι παλμός επικρατούσε. Από τι ώρα ερχόταν στο γήπεδο, ήταν γιορτή. Δεν το βλέπω αυτό το πράγμα τώρα. Ο κόσμος που έκανε υπομονή τέσσερα χρόνια έχει μεγάλη δίψα. Θα πρέπει ο καθένας από το πόστο του στην ομάδα να δώσει το νερό που θέλει ο κόσμος. Μπείτε μέσα και φάτε τους!

Για τα παιχνίδια κυπέλλου είπε: Τα παιχνίδια κυπέλλου είναι πολύ ιδιαίτερα παιχνίδια. Θυμάμαι ένα παιχνίδι του 85 που είχαμε χάσει στο Καυτανζόγλειο 2-0 από τον ΠΑΟΚ και ήρθε μέσα στο Χαριλάου, κάνουμε το 2-0 στο 88 με τον Έρικσον, το ματς πάει για παράταση. Το παιχνίδι του κυπέλλου από μία άτυχη στιγμή έκανε 2-1 και μετά έδωσα στον Κούη και κάναμε το 3-1. Τα οικονομικά τότε ήταν πολύ μεγάλα πριμ. Έπαιρνε 300.000 ο κάθε παίκτης. Σε αυτά τα παιχνίδια πρέπει να δείχνεις το καλύτερο σου πρόσωπο.

Για το σημερινό παιχνίδι είπε: Ο προπονητής πρέπει να κάνει προσεκτικές κινήσεις για να είναι η ομάδα δυνατή. Είναι και παιχνίδια προσαρμογής κάποιων παιδιών για να είναι πιο ετοιμοπόλεμοι. Είναι ευκαιρία να μπούνε κάποια παιδιά με το ελληνικό στοιχείο. Εννοώ τον Σιώπη, Κωνσταντινίδη κλπ. Εϊναι ευκαιρία να ετοιμάσει ο προπονητής τα υπόλοιπα παιδιά.

Αυτά τα ματς επειδή τα έχουμε περάσει με το κουτάλι το πρώτο πράγμα που βάζεις είναι η καρδιά. Πρέπει να έχεις ψυχή και καρδιά και μετά έρχεται η ποιότητα της ομάδας, του κάθε παίκτη και μετά η τακτική. Οι προσωπικές μονομαχίες δίνουν τα ποσοστά.

Για το μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Άρης είπε: Ο Άρης έχει όλα τα φόντα να φτάσει μέσα στην 4αδα. Είναι κακό να αλλάζει η ψυχολογία της ομάδας από μέρα σε μέρα και από βδομάδα σε βδομάδα. Μιλάω για τις ήττες. Δεν θα πρέπει να μας πάρει από κάτω και να υπάρχει αυτή η μουρμούρα. Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι και η ομάδα να έχει έναν στόχο μέχρι το τέλος. Το έχω πληρώσει τα προηγούμενα χρόνια και να μη το έχουμε σαν παράδειγμα.

Για τον Ντίνο Διαμαντόπουλο είπε: Ο Ντίνος είναι γνώστης πραγμάτων και παικτών. Στην ευρωπαϊκή αγορά και τα ελληνικά δεδομένα.

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ