Ολυμπιακός: Η επιστροφή του Τουρέ, η γνωριμία με τους Ναουέλ – Γκιγιέρμε

Ολυμπιακός: Η επιστροφή του Τουρέ, η γνωριμία με τους Ναουέλ – Γκιγιέρμε

Το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Λεβαδειακό για το Κύπελλο είναι για τους Ερυθρόλευκους μία ακόμα δοκιμασία αλλά και μια ευκαιρία για την επιστροφή του Γιάγια Τουρέ και την γνωριμία με τους Νάουελ - Γκιγιέρμε. Πιθανότατα βασικός ο Ιβοριανός άσος.

Φανταστείτε την κάθε αγωνιστική σεζόν σαν μια δαιδαλώδη διαδρομή προς την επίτευξη στόχων. Το τέλος της διαδρομής φαίνεται ξεκάθαρα στο τέλος του δρόμου. Είναι αρκετά ευδιάκριτο. Βέβαια για να φτάσεις χρειάζεται να περάσεις δοκιμασίες.  Άλλοτε εύκολες και άλλοτε όχι. Ξεπερνώντας το ένα «εμπόδιο», λύνοντας τη μία εξίσωση, η ερώτηση πάντα είναι: «ποια θα είναι η επόμενη κίνηση;».

Για να προχωρήσεις χρειάζεσαι σχέδιο. Χρειάζεσαι μια αλληλουχία και ένα σύστημα, ώστε οι πράξεις σου να συμπληρώνουν και να ενισχύουν η μία την άλλη. Σχεδιασμός, προετοιμασία, εκτέλεση. Αυτή είναι και η δουλειά του προπονητή. Ο προπονητής του Ολυμπιακού, μάλιστα, δείχνει να έχει σχεδιάσει προσεκτικά τον στόχο, να προετοιμάζει το κάθε βήμα με προσήλωση, να δουλεύει με επιμονή και να προχωρά με αποφασιστικότητα.

Το μεσημέρι της Τετάρτης (26/09) έγινε γνωστή η αποστολή του Ολυμπιακού για το ματς του Κυπέλλου κόντρα στον Λεβαδειακό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Οι επιλογές του Μαρτίνς δεν ήταν τυχαίες. Όλοι εξάλλου περίμεναν ότι ο αγώνας κόντρα τους Βοιωτούς ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να πάρουν πολύτιμες ανάσες όσοι έχουν τραβήξει μεγάλο κουπί ως τώρα. Από την στιγμή που ανακοινώθηκε η ερυθρόλευκη αποστολή άπαντες μετρούν αντίστροφα. Μετρούν αντίστροφα για την… επανένωση και για την πολυπόθητη γνωριμία. Φυσικά μιλάμε για την συμμετοχή του Γιάγια Τουρέ και για το ντεμπούτο των Γκιγιέρμε, Ναουέλ (ίσως και Σα).

Ο προπονητής των Ερυθρόλευκων βλέπει το παιχνίδι κόντρα στους Βοιωτούς σαν «δοκιμαστικό σωλήνα». Οι παίκτες που έχουν μέχρι στιγμής σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος των επίσημων παιχνιδιών έχουν αποκλειστεί, θα κάνουν κανονικά προπόνηση την Πέμπτη (27/09) το πρωί και θα παρακολουθήσουν τις προσπάθειες των συμπαικτών τους αργότερα μέσα στη μέρα. Ο λόγος για τους Γιαννιώτη, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Βούκοβιτς, Τοροσίδη, Τσιμίκα, Μπουχαλάκη, Καμαρά, Φορτούνη, Χριστοδουλόπουλο, Φετφατζίδη, Γκερέρο και Ποντένσε.

Ο Ίβηρας κόουτς δοκίμασε στην τελευταία προπόνηση στου Ρέντη μια ενδεκάδα με βασικούς: τον Μασούρα στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Κούτρη στα αριστερά, τους Μιράντα – Σισέ ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο, τους Γκιγιέρμε και Ανδρούτσο στο κέντρο, τον Τουρέ ως δεκάρι, τους Ναουέλ και Βρουσάι στο αριστερό και το δεξί άκρο της επίθεσης και τον Μάνο μοναδικό προωθημένο.  Δεδομένου ότι ο Ανδρέας Γιαννιώτης δεν βρίσκεται στην αποστολή η θέση κάτω από τα ερυθρόλευκα γκολποστ διεκδικείται από τους Χουτεσιώτη και Σα.

Στο έβδομο φετινό εντός έδρας ματς, λοιπόν, οι φίλοι των Πειραιωτών θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους Ναουέλ και Γκιγιέρμε, ενώ θα δουν ξανά τον Γιάγια Τουρέ να αγωνίζεται με την ερυθρόλευκη, 12 χρόνια μετά. Αξίζει μάλιστα να αναφέρουμε ότι η κύρια αίσθηση που υπήρχε αναφορικά με τον Τουρέ ήταν πως θα πάρει 20′ με 30′ λεπτά χρόνο συμμετοχής, όλα δείχνουν όμως ότι έχει θέση σοβαρή υποψηφιότητα για το αρχικό σχήμα.

Ο Ιβοριανός άσος θα μπει στη μάχη για πρώτη φορά, 24 μέρες μετά την επιστροφή του στην ομάδα. Με τα παιχνίδια κόντρα σε ΠΑΟΚ, Μίλαν και ΑΕΚ να είναι προ των πυλών. Ούτε αυτό είναι τυχαίο. Ο πολύπειρος μέσος από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στο προπονητικό κέντρο έδειξε απίστευτη θέληση να καλύψει οποιαδήποτε κενά σε φυσική κατάσταση. Πήγαινε για προπόνηση ακόμα και σε ημέρες που ο Μαρτίνς έδινε ρεπό.

Στο «τώρα» λοιπόν καλείται να αποδείξει. Ο Πορτογάλος κόουτς που δείχνει να έχει πλάνο μακρόπνο και να σχεδιάζει καλά κάθε του κίνηση αποφάσισε πως τώρα είναι ώρα της επανένωσης. Ήρθε η ώρα να αρχίσει να παίρνει και από το μεγάλο του αστέρι αγωνιστικά οφέλη. Όπως και από τους πολλά υποσχόμενους Ναουέλ, Γκιγιέρμε. Αλλά και όσους σε πρώτη φάση δεν προτιμήθηκαν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ