Γιάγια Τουρέ:  Ο Ντιέγκο Μαραντόνα και 4.519 μέρες μετά

Γιάγια Τουρέ: Ο Ντιέγκο Μαραντόνα και 4.519 μέρες μετά

Ποιους άφησε στο χορτάρι ο Ιβοριανός στις 14 Μαϊου 2006 κλείνοντας την πρώτη του «ερυθρόλευκη» εποχή!

Εν αναμονή της πρώτης συμμετοχής του Γιάγια Τουρέ, στη δευτέρα παρουσία του με την Ερυθρόλευκη. Το αποψινό ματς με τον Λεβαδειακό για το κύπελλο που θα ξαναβάλει τον Ιβοριανό στις ράγες του Ολυμπιακού. Μια ιδιαίτερη στιγμή και για τον ίδιο, αλλά και για την ομάδα που έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα θα έχει την τιμή να αποτελέσει την αρχή και το φινάλε ενός μύθου. Διότι τέτοιος είναι ο Τουρέ που μόλις επέστρεψε. Ένας ποδοσφαιρικός μύθος, ίσως ο καλύτερος Αφρικανός που έπαιξε ποτέ ποδόσφαιρο.

https://www.youtube.com/watch?v=LLFxNXTZe3s

Πότε αγωνίστηκε για τελευταία φορά στο κύπελλο Ελλάδας, ο 35άχρονος σούπερ σταρ: Στις 10 Μαϊου 2006. Στον τελικό Ολυμπιακός-ΑΕΚ 3-0 που έγινε στο Παγκρήτειο σφραγίζοντας την κατάκτηση του νταμπλ για τους Πειραιώτες. Αυτή ήταν η προτελευταία συμμετοχή του Τουρέ με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Η τελευταία ήρθε στις 14 του ίδιου μήνα στο Καραϊσκάκη, σε ένα 0-0 με τον Ιωνικό τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Από τότε έχουν περάσει ακριβώς 4.519 ημέρες! Δώδεκα χρόνια, τέσσερις μήνες και δώδεκα ημέρες. Μια ολόκληρη… ποδοσφαιρική ζωή, στην οποία ο Ιβοριανός κίνησε για την κορυφή του κόσμου και την κατέκτησε με τα χρώματα της Μπαρτσελόνα και της Μάντσεστερ Σίτι. Έφυγε από τον Θρύλο που θεωρεί «το σπίτι μου», και επέστρεψε θρύλος σε αυτό σε μια σχέση καρμική που μοιάζει μόλις να ξαναβρήκε την ισορροπία της.

Σε εκείνο το ματς ο Τουρέ είχε συμπαίκτες: Τον προπονητή της εθνικής Ελπίδων Αντώνη Νικοπολίδη, τον επίσης τεχνικό Γκάμπριελ Σούρερ και τον συνάδερφο του Έρολ Μπουλούτ που προ ημερών προτάθηκε στην ΑΕΛ. Τον προπονητή της κ-16 του Ολυμπιακού Δημήτρη Μαυρογενίδη. Τον πρώην βουλευτή και νυν πρόεδρο της ΕΠΣ Πειραιά, Γιώργο Ανατολάκη . Τον μάνατζερ του σημερινού τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Ανδρέα Γιαννιώτη, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς. Τον Ριβάλντο και τον Νέρι Καστίγιο. Τον Γρηγόρη Γεωργάτο που διετέλεσε στο παρελθόν αθλητικός διευθυντής των Ερυθρόλευκων. Όσο για το πρόσωπο της ημέρας: Ήταν ο μεγαλύτερος όλων. Ο Ντιέγκο Μαραντόνα, προσκεκλημένος των Πειραιωτών για την φιέστα.

Ο Ντιεγκίτο που φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού με το «10» και κατέβηκε για λίγο στον αγωνιστικό χώρο για να ανταλλάξει πάσες με τον Ρίμπο και τον Καστίγιο. Ένα αλησμόνητο απόγευμα, που δύσκολα θα μπορούσε κανείς να πιστέψει πως τόσο χρόνια μετά θα γίνονταν ξανά επίκαιρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ