Οι πρώτες στιγμές μεγαλείου του Τουρέ (vid)

Οι πρώτες στιγμές μεγαλείου του Τουρέ (vid)

Δώδεκα χρόνια, τέσσερις μήνες και δώδεκα ημέρες μετά ο Γιάγια Τουρέ επέστρεψε στον... τόπο του εγκλήματος!

Ήρθε και το αυτόματο ξυπνητήρι των αναμνήσεων, ξέρετε εκείνο που δεν χρειάζεται ρύθμιση, άρχισε να χτυπά με μανία στο μυαλό εκατομμυρίων οπαδών. Όσοι είχαν τη δυνατότητα να δώσουν το παρών στα γραφεία του Ολυμπιακού στην Πλατεία Αλεξάνδρας τη 2η μέρα του Σεπτέμβρη ίσως είχαν ακόμα μεγαλύτερη προσμονή να τον δουν να αγωνίζεται με την ερυθρόλευκη. Πέρασαν 25 ημέρες από τότε. Η ημέρα για το ντεμπούτο του, το ντεμπούτο της δεύτερης θητείας του, ήρθε.

Ο Μαρτίνς τον συμπεριέλαβε στην αποστολή, στην αρχική ενδεκάδα. Φόρεσε την ερυθρόλευκη, εκείνη τη φανέλα που έγινε ο οδηγός μιας καριέρας αξιοζήλευτης. Τη φόρεσε ξανά, όπως υποσχέθηκε ότι θα κάνει και μπορεί πλέον να μην συνοδευόταν από την κάψα της νιότης, την ανάγκη απόδειξης και τα πνευμόνια του 22χρονου Τουρέ. Τη συνόδευσε όμως με μεγαλείο, σιγουριά, αυτοπεποίθηση, εμπειρία.

Δεν μπήκε στο γήπεδο γιατί «έπρεπε» δεν ήταν καθήκον, υποχρέωση. Ο Γιάγια Τουρέ φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο μπράτσο και η ηγετική φύση δεν μπορούσε να κρυφτεί. Ζήτησε και πήρε την μπάλα. Οι συμπαίκτες του, ήξεραν πως μπορούσε να μοιράσει παιχνίδι με άνεση. Έπαιξε με το κεφάλι ψηλά αναζητώντας πότε τον Ναουέλ, πότε τον Βρουσάι. Φανερά ανέτοιμος, αλλά αναμφίβολα με διάθεση να συνεισφέρει. Η εντολή του Μάντζιου στους Βοιωτούς ήταν ρητή: «μην τον χάσετε από τα μάτια σας». Επομένως ήταν λογική η διάταξη των φιλοξενούμενων να δυσκολεύει το έργο του.

Δεν κρύφτηκε ωστόσο. Δοκίμασε το πόδι του, πότε με κάθετες, πότε σουτάροντας από το όριο της περιοχής. Ναι, δεν είχε πολλά τρεξίματα, αλλά είχε διάθεση κι αυτό δεν γίνεται να μην του το πιστώσεις. Υπήρξαν φορές που έβαλε τα πόδια του στη φωτιά, να κόψει μια μπάλα, να μαρκάρει στο χώρο του κέντρου. Πριν την συμπλήρωση δύο λεπτών έκανε ωραία προσποίηση και δοκίμασε να σουτάρει με την άμυνα των φιλοξενούμενων να κόβει.

Στο 9′ έτρεξε να κόψει τον αντίπαλό του στη γραμμή του κέντρου, στο 18′ συνεργάστηκε όμορφα με τον Βρουσάϊ και πήρε το φάουλ σε καλό σημείο εκτός της περιοχής του Λεβαδειακού. Στο 21ο λεπτό έβγαλε εξαιρετική μακρινή μπαλιά στον Κούτρη που ανέβαινε από αριστερά «γεννώντας» μια από τις πιο αξιοσημείωτες φάσεις των Ερυθρόλευκων στο πρώτο μισό. Στη συνέχεια της φάσης, επιχείρησε και το δεξί, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστία του Μπάλιτς.

Στο 29′ και πάλι κυνήγησε μια φάση, απλά για ένα κερδισμένο πλάγιο. Ενώ στο 37ο λεπτό από τα πόδια του ξεκινά η πιο επικίνδυνη ίσως στιγμή της ομάδας του στο πρώτο 45λεπτο. Ο Ιβοριανός άσος βρήκε τον Μασούρρα, εκείνος σέντραρε παράλληλα, με τον Μάνο να μην μπορεί να νικήσει τον Μπάλιτς. Στο 58ο λεπτό έδωσε τη θέση του στον Νάτχο και κάθισε στον πάγκο χειροκροτώντας τον κόσμο που τραγουδούσε ρυθμικά το όνομά του…

Δείτε τις πρώτες στιγμές του Τουρέ στα ερυθρόλευκα όπως τις συγκέντρωσε to10.gr:

Κι εδώ μερικά στιγμιότυπα:

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ