Ολυμπιακός – Λεβαδειακός 1-0

Ολυμπιακός – Λεβαδειακός 1-0

Ο Γιάγια Τουρέ επέστρεψε «γράφοντας» την πρώτη του συμμετοχή με τα ερυθρόλευκα και για 58΄τράβηξε όλη την λάμψη πάνω του! Σε μια βραδιά ευκαιριών που πρόσφερε ο Μαρτίνς στο ματς με τον Λεβαδειακό (1-0). Το γκολ ο Μάνος, πολύ καλός ο Γκιγιέρμε, καλά στοιχεία και από Ναουέλ.

Η «λάμψη» του Γιάγια Τουρέ «σκέπασε» το Καραϊσκάκη. Το Νο1 ματς του Ιβοριανού σούπερ σταρ με τα ερυθρόλευκα στην δεύτερη θητεία του είναι πλέον γεγονός. Για 58 λεπτά ο Τουρέ μας χάρισε τις πρώτες μικρές στιγμές του μεγαλείου του. Κόντρα στον Λεβαδειακό ξεκίνησε βασικός σε ένα ματς ευκαιριών απο τον Μάρτινς σε πολλούς παίκτες με τον Ολυμπιακό να παίρνει την νίκη με 1-0 χάρις στο γκολ του Μάνου στο 68΄. Σε ένα ματς όμως που όλα γυρνούσαν γύρω από τον Γιάγια Τουρέ.

24 μέρες μετά τον ερχομό του στον Ολυμπιακό ο μεγάλος σταρ έβγαλε στο γήπεδο λίγα από τα δείγματα της τεράστιας του ποιότητας. Προφανώς και θέλει χρόνο ακόμη και να φτάσει στο 100% των δυνατοτήτων του, όμως αναλογικά για πρώτο ματς με τη νέα του ομάδα σε μια… πειραματική 11αδα με πολλούς νέους παίκτες μαζί τα συμπεράσματα είναι σίγουρα θετικά. Το σημαντικό για τον Τουρέ και τον Ολυμπιακό είναι πως μπήκε πλέον για τα καλά στην δράση και απο εδώ και στο εξής τα πράγματα θα είναι μόνο καλύτερα. Και για τον Τουρέ και για τον Ολυμπιακό.

Όλα γύρω από τον Τουρέ

Ο Γιάγια Τουρέ μπήκε στην τριάδα των κεντρικών χαφ, στο 4-2-3-1 πίσω απο τον μοναδικό προωθημένο Μάνο με τις επιθέσεις του Ολυμπιακού να περνούν σχεδόν όλες από τα πόδια του. Ο Μαρτίνς παρέταξε μια 11αδα γεμάτη με νέα πρόσωπα μοιράζοντας ευκαιρίες σε όλους. Σα, Μασούρας, Μιράντα, Σισέ και Κούτρης στην άμυνα, Γκιγιέρμε, Ανδρούτσος στον άξονα και Βρουσάι, Ναουέλ στα άκρα συμπλήρωσαν το βασικό σχήμα. Απέναντι στον Λεβαδειακό που στήθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο αμυντικά, δεν μπόρεσε να βρει τους χώρους που θα ήθελε ψάχνοντας κυρίως απο τα άκρα. Το πρώτο ημίχρονο μάλιστα έκλεισε με μια καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό, στο 37΄με τον Μάνο, μετά απο έξοχη πάσα του Τουρέ στον Μασούρα και σέντρα του τελευταίου και δύο μεγάλες ευκαιρίες για τον Λεβαδειακό με τον Μανγκά (32΄) και τον Γιακουμάκη στο 43΄.

Μάνος και 1-0

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά και πίεσε πολύ τον Λεβαδειακό κλείνοντας οριστικά κάθε προσπάθεια για αντεπίθεση. Ο Μασούρας στο 51΄απείλησε ενώ στο 68΄ήρθε το γκολ του έκρινε το ματς με τον Μασούρα να κάνει έξοχη σέντρα και τον Μάνο με ωραία καρφωτή κεφαλιά να διαμορφώνει το 1-0. Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε απόλυτα χάνοντας και άλλες ευκαιρίες στην συνέχεια με Χασάν και Γκιγιέρμε χωρίς όμως να μπορέσει να ανεβάσει τον δίκτυ του σκορ.

Ξεχώρισε ο Γκιγιέρμε

Σα, Μασούρας, Κούτρης, Γκιγιέρμε, Ανδρούτσος, Ναουέλ και Μάνος πραγματοποίησαν την πρώτη τους φετινή παρουσία με τα ερυθρόλευκα με τον Βραζιλιάνο κεντρικό χαφ να ξεχωρίζει με την απόδοση του. Ο Γκιγιέρμε ήταν πολύ καλός σε όλη την διάρκεια του αγώνα δείχνοντας έτοιμος για τα επόμενα δύσκολα ματς την ώρα που και ο Ναουέλ ήταν δραστήριος παρότι δεν απέφυγε τα λάθη. Όπως και να έχει ήταν ένα ματς ειδικών συνθηκών για τους ερυθρόλευκους με 11αδα που λογικά δύσκολα θα την ξαναδούμε ώστε απο την μια να πάρουν ευκαιρίες άπαντες από τον Μαρτίνς και από την άλλη να πάρουν ανάσες αυτοί που έχουν σηκώσει το βάρος των αγώνων έως τώρα. Μια βραδιά που άπαντες θα την θυμούνται γιατί απλά ο τεράστιος Γιάγια Τουρέ επέστρεψε στην δράση και «ζεσταίνεται» για τα σπουδαία που ακολουθούν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 1-0
ΗΜΙΧΡΟΝΟ: 0-0

Σκόρερ: 68΄Μάνος
Κίτρινες: 62’ Χατζηλάμπρος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Μασούρας, Σισέ, Μιράντα, Κούτρης, Γκιγιέρμε, Ανδρούτσος (59΄Χασάν), Ναουέλ (83΄Πάρντο), Τουρέ (58΄Νάτχο), Βρουσάι, Μάνος

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Μπάγιτς, Μανγκά (46΄Νίκας), Παντελιάδης, Γιακουμάκης, Καραχάλιος, Χατζηλάμπρος, Κρνέτα, Σαβαντογκό, Μητρόπουλος (70΄Νανγκίς), Αντιλέχου, Ιωαννίδης (56΄Όμο)

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ