Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός 0-1

Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός 0-1

Σε ένα ματς με εξαιρετικό ρυθμό και κάμποσες ευκαιρίες, ο Παναθηναϊκός είδε τον Φεντερίκο Μακέντα να έρχεται από τον πάγκο και να τον λυτρώνει στο 84ο λεπτό στο Αγρίνιο, ξεκινώντας νικηφόρα (0-1) στον 3ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδας. Δεν σταματάνε πουθενά τα «μωρά» του Γιώργου Δώνη!

Παναθηναϊκός… παντός καιρού και διοργάνωσης. Είτε πρωτάθλημα, είτε Κύπελλο, είτε με… Κυκλώνα «Ζορμπά» όπως το Σάββατο, είτε με ήλιο όπως σήμερα στο Αγρίνιο, το «τρένο» του Γιώργου Δώνη συνεχίζει ακάθεκτο. Κι εκεί που οι άλλοι αρχίζουν να πέφτουν σε απόδοση, ένταση και ρυθμό, οι «μπέμπηδες» του Παναθηναϊκού πατάνε το πόδι στο γκάζι και παίρνουν νίκες. Όπως συνέβη στο ματς με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Εκεί που οι γηπεδούχοι άρχισαν να ρίχνουν ρυθμούς και να μοιάζουν να ξεμένουν από ενέργεια, οι «πράσινοι» ανέβαιναν όλο και περισσότερο, πίεζαν, έχαναν ευκαιρίες και βρήκαν το γκολ με τον… killer Μακέντα, ο οποίος για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μέρες πετυχαίνει γκολ νίκης. Και στην τρίτη του συμμετοχή με τα «πράσινα» είναι καθοριστικός.

Ο Παναθηναϊκός πέρασε και από το Αγρίνιο, σημειώνοντας την έκτη του νίκη σε ισάριθμα ματς, παρουσιάζοντας και πάλι ένα πολύ θετικό πρόσωπο, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, παρά το γεγονός πως παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές στον αγωνιστικό χώρο. Και με μια ενδεκάδα… made in Greece, αφού όλοι ήταν Έλληνες, ενώ ο μοναδικός ξένος που αγωνίστηκε ήταν και αυτός που έκρινε το ματς: ο Φεντερίκο Μακέντα, που πέρασε σαν αλλαγή και με υπέροχο τελείωμα στο 84’ εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του – θετικότατου στο ντεμπούτο του – Αποστολάκη, χαρίζοντας τη νίκη στον Παναθηναϊκό, που… εξασφάλισαν από σήμερα την πρόκριση (Κισσαμικός και Ιεράπετρα οι άλλες ομάδες του ομίλου).

Σ’ ένα ματς που παρά το γεγονός πως οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές, είχαν ρυθμό, ήταν δημιουργικές, έπαιξαν όμορφο ποδόσφαιρο, με τον Παναθηναϊκό να είναι καλύτερος στα… σημεία. Και εξαιρετικός στο τελευταίο εικοσάλεπτο του ματς, όπου πίεσε και πήρε τη νίκη.

Οι «πράσινοι» θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί από το πρώτο ημίχρονο, αλλά ο Γιαννακόπουλος έβγαλε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Στάικος (το είχε κερδίσει ο Βέργος από λάθος του Μάρκος Πάουλο), ενώ είχαν 2-3 καλές στιγμές με τον Βέργο και τον Καμπετσή. Με τον Χατζηθεοδωρίδη να είναι ο κινητήριος μοχλός της μεσοεπιθετικής λειτουργίας, η ομάδα του Δώνη είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μέρους, με τον Παναιτωλικό να απειλεί σε αντεπιθέσεις, με κυριότερη ευκαιρία ένα σουτ που έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Οικονόμου.

Στο δεύτερο μέρος και ιδιαίτερα στο τελευταίο ημίωρο, οι «πράσινοι» ήταν καταιγιστικοί. Έκαναν και πάλι διπλάσιες τελικές προσπάθειες (τελείωσαν το ματς με 14), είχαν ένα χαμένο τετ α τετ με τον Καμπετσή, είδαν τον πρώην τερματοφύλακά τους να τους σταματάει σε 2-3 περιπτώσεις, αλλά στη φάση του 84’ ο Παναιτωλικός δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Ο Αποστολάκης βγήκε από τα δεξιά, σέντραρε στο πρώτο δοκάρι και ο Φεντερίκο Μακέντα με υπέροχο πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στην άλλη πλευρά της εστίας, αποδεικνύοντας και πάλι πως στη… μία επαφή είναι υπέροχος. Ο Παναθηναϊκός δικαίως πήρε τη νίκη, αφού την άξιζε λόγω εικόνας και ήταν καλύτερος του αντιπάλου του και πάει το Σάββατο στην Τρίπολη με ακόμα καλύτερη ψυχολογία και με το.. αίσθημα του νικητή. Έκτη σερί νίκη για τους «μπέμπηδες» του Δώνη που μοιάζουν με… τρένο που κανείς δεν ξέρει που θα σταματήσει.

Διαιτητής: Μανώλης Σκουλάς (Θεσσαλίας).

ΓΚΟΛ: Μακέντα (84’)

Παναιτωλικός (4-2-3-1): Γιαννακόπουλος, Λιάβας (65’ Μπελεβώνης), Μαλής, Άργκους, Ρότσα (79’ Τσιγγάρας), Πάουλο Μάρκος, Λουσέρο, Μανά, Ντίας, Ουίλιαν (71’ Μοράρ), Καμαρά.

Παναθηναϊκός (3-4-3): Κότσαρης, Παντελάκης, Θεοχάρης, Πούγγουρας, Αποστολάκης, Στάικος, Τζανδάρης, Οικονόμου, Καμπετσής (68’ Μακέντα), Βέργος (74’ Εμμανουηλίδης), Χατζηθεοδωρίδης (65’ Δώνης).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ