Ξανά «Διάβολος» ο Μακέντα, σούπερ β’ ημίχρονο ο Αποστολάκης

Ξανά «Διάβολος» ο Μακέντα, σούπερ β’ ημίχρονο ο Αποστολάκης

Ο 27χρονος Ιταλός θυμίζει τα νιάτα του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στα πρώτα τρία ματς έχει μία ασίστ και δύο γκολ που έδωσαν νίκες. Τρομερό δεύτερο 45λεπτο ο Αποστολάκης, ο οποίος είχε την ασίστ στο γκολ και υπήρχαν στιγμές που θύμιζε τον πατέρα του… Εξαιρετικός ο Τζανδάρης. Αναλυτικά η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού στο ματς με τον Παναιτωλικό.

Κωνσταντίνος Κότσαρης: Πολύ καλή εμφάνιση από τον 22χρονο γκολκίπερ. Δείχνει ότι μπορεί να καλύψει το κενό του Διούδη, αν χρειαστεί. Δύο φορές χρειάστηκε να επέμβει στο 24’ και στο 30’ και ειδικά τη δεύτερη φορά έσωσε βέβαιο γκολ στο τετ α τετ με τον Καμαρά. Γενικά ενέπνεε εμπιστοσύνη.

Βαγγέλης Οικονόμου: Αγωνίστηκε για πρώτη φορά μετά την πρεμιέρα με την Ξάνθη και ήταν σταθερός σε ρόλο αριστερού μπακ χαφ, όπου απαιτούνται πολλά τρεξίματα. Είχε, μάλιστα, αρκετές προωθήσεις, δεν αντιμετώπισε πρόβλημα στην πλευρά του με τον Μανά και στο 49’ έδιωξε στη γραμμή σουτ του Γουίλιαν γλιτώνοντας το 1-0.

Νώντας Παντελάκης: Στην αρχή είχε κάποια προβλήματα όταν έβγαινε στην πλευρά του ο Ρότσα και πήρε μία κίτρινη κάρτα. Όσο περνούσε η ώρα σταθεροποίησε την απόδοσή του, απέφυγε τα λάθη κι έπαιζε σίγουρα. Καλός κι στο ψηλό παιχνίδι όταν χρειάστηκε.

Αχιλλέας Πούγγουρας: Στο πρώτο ημίχρονο είχε κι αυτός ορισμένα θέματα. Επιχείρησε να προωθήσει το παιχνίδι από τα μετόπισθεν, αλλά δεν το έκανε με ιδιαίτερη επιτυχία. Στοπ δεύτερο ημίχρονο ήταν αποτελεσματικός και δεν συνάντησε κανένα πρόβλημα με τον Καμαρά κι όποιον άλλον κλήθηκε να αντιμετωπίσει.

Βαγγέλης Θεοχάρης: Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός ήταν σταθερός. Δέχθηκε πίεση στο πρώτο ημίχρονο, καθυστέρησε να αντιδράσει σωστά στη φάση του 30’ με τον Καμαρά, αλλά κι αυτός κάθε λεπτό που περνούσε ήταν σταθερός. Αξιόπιστη λύση δείχνει να είναι και ο 20χρονος στόπερ.

Κώστας Αποστολάκης: Στο ντεμπούτο του σε επίσημο παιχνίδι ήταν αγχωμένος. Είχε προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο με τον Ρότσα. Στο δεύτερο… ξεμπούκωσε και υπήρχαν στιγμές που θύμιζε στις επελάσεις τον πατέρα του Στράτο. Πήρε όλη την πλευρά, από εκεί έκανε αρκετές επιθέσεις το «τριφύλλι» και στη φάση του γκολ κινήθηκε έξυπνα στο όριο του οφσάιντ για να πάρει τη μπάλα από τον Στάικο κι έκανε ιδανικό γύρισμα στον Μακέντα.

Φάνης Τζανδάρης: Σπουδαίο ματς από τον 25χρονο μέσο. Είχε απέναντί του δύο έμπειρους παίκτες, όπως οι Πάουλο Μάρκος, Λουσέρο, αλλά κράτησε τη θέση του και είχε πολλές κερδισμένες μονομαχίες. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν συγκλονιστικός και είχε μετά το 0-1 μία ευκαιρία για να σημειώσει το 0-2.

Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης: Το πολυεργαλείο του Παναθηναϊκού έπαιξε σε τρεις θέσεις. Αριστερό χαφ, δεξί χαφ κι αριστερός εσωτερικός μέσος. Δυναμικός, με πολλά τρεξίματα, είχε και μία τελική στο 26’, αλλά το σουτ του μπλόκαρε ο Γιαννακόπουλος. Δημιουργικά θα μπορούσε να κάνει το κάτι παραπάνω, ανασταλτικά ήταν θετικός.

Πασχάλης Στάικος: Ο 22χρονος μέσος του Παναθηναϊκού ξεκίνησε καλά, αλλά έχασε το πέναλτι και ήταν φανερό ότι έπεσε η ψυχολογία του. Υπήρχαν στιγμές που κολλούσε το μυαλό του στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο, όμως, δημιουργικά ήταν από τους κορυφαίους μαζί με τον Αποστολάκη. Είχε μία κάθετη στον Καμπετσή και την 30άρα μπαλιά στον Αποστολάκη στη φάση του γκολ.

Αργύρης Καμπετσής: Αρχικά έπαιξε δεξί χαφ, μετά αριστερά και στη συνέχεια δίπλα στον Βέργο. Στο πρώτο ημίχρονο είχε διάθεση, αλλά όχι και ουσία. Στο δεύτερο ημίχρονο έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ στο 52’ και στο 61’. Στη δεύτερη φάση το τελείωμά του ήταν κακό, στην πρώτη απέφυγε ωραία τον Λιάβα, όμως, αστόχησε.

Νίκος Βέργος: Κέρδισε το πέναλτι, το οποίο έχασε ο Στάικος κι αυτή ήταν η μεγαλύτερη συνεισφορά του στο ματς. Είχε διάθεση, έκανε κινήσεις, αλλά δεν πήρε πολλές φορές τη μπάλα. Θέλει κι αυτός περισσότερο χρόνο συμμετοχής και φυσικά ένα γκολ για να πάρει μπροστά.

ΑΛΛΑΓΕΣ

Χρήστος Δώνης: Με την είσοδό του ο Παναθηναϊκός ανέβηκε επιθετικά. Είχε ένα μακρινό σουτ λίγο άουτ στο 69’ και γενικά έδωσε πνοή στην ομάδα. Αγωνίστηκε ως εσωτερικός χαφ κι ανασταλτικά δεν είχε κανένα πρόβλημα.

Φεντερίκο Μακέντα: Στο ματς με τον Λεβαδειακό είχε ασίστ με τακουνάκι για το 3-0 του Γιόχανσον. Στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, στην πρώτη του εμφάνιση ως βασικός σημείωσε ένα ωραίο γκολ στην κίνηση και έδωσε τη νίκη στο «τριφύλλι». Σε γύρισμα του Κουλιμπαλί από δεξιά. Αυτή τη φορά στη θέση του Αφρικανού ήταν ο Αποστολάκης και ο 27χρονος Ιταλός πάλι στην κίνηση με μία επαφή εκτέλεσε τον Γιαννακόπουλου. Γκολ σφραγίδα «killer».

Δημήτρης Εμμανουηλίδης: Ο 18χρονος επιθετικός ήταν θετικός. Είχε μία πάσα στον Τζανδάρη, ο οποίος αστόχησε για το 0-2, πρέσαρε πολύ τους αντιπάλους και το μόνο που δεν κατάφερε ήταν να βρεθεί σε θέση για γκολ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ