Απόλλων Λάρισας – ΑΕΚ 0-4

Απόλλων Λάρισας – ΑΕΚ 0-4

Η ΑΕΚ δεν είχε κανένα πρόβλημα να επιβληθεί του Απόλλωνα στη Λάρισα με 4-0, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να πραγματοποιεί σωρεία αλλαγών και να δίνει χρόνο σε κάμποσους νεαρούς, με δύο εξ αυτών να πετυχαίνουν και γκολ. Άλεφ, Αγιώτης (αυτ.), Μπότος και Σαρδέλης τα τέρματα των Κιτρινόμαυρων.

H AEK παρουσιάστηκε ορεξάτη και συνάμα αποτελεσματική στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Λάρισας για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του κυπέλλου, πετυχαίνοντας μια άνετη νίκη με 4-0, που της εξασφαλίζει και μαθηματικά την πρόκριση στον επόμενο γύρο του θεσμού. Οι Κιτρινόμαυροι που αγωνίστηκαν δεν αντιμετώπισαν το ματς ως… αγγαρεία, παίρνοντας την ευκαιρία που τους έδωσε ο προπονητής τους.

Η Ένωση καθάρισε το παιχνίδι στο λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, όταν με τα γκολ του Άλεφ και το αυτογκόλ του Αγιώτη έφτασε στο 2-0. Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ συνέχισε να είναι δημιουργική, φτάνοντας στο τελικό 4-0 χάρις στα παρθενικά γκολ δύο εκ των πιτσιρικάδων που αγωνίστηκαν χθες. Τον Φοίβο-Μπότο και τον Γιάννη Σαρδέλη, που αποτέλεσαν τα μεγαλύτερα κέρδη του Δικεφάλου στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Λάρισας.

Νωθρό ξεκίνημα, ξέσπασμα λίγο πριν το φινάλε

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, όπως είχε φανεί και από την επιλογή της αποστολής για το συγκεκριμένο ματς, είχε σκοπό να παρατάξει την ΑΕΚ με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα. Ο Έλληνας τεχνικός ξεκίνησε ένα σχήμα που είχε αρκετούς νεαρούς παίκτες που προωθήθηκαν από τη δεύτερη ομάδα, αλλά και κάποιους από τους Κιτρινόμαυρους που είχαν ελάχιστο έως καθόλου χρόνο συμμετοχής το τελευταίο διάστημα.

Η ΑΕΚ διαφοροποίησε αυτό το 4-4-2 που εφαρμόζει από το ξεκίνημα της σεζόν, με τον προπονητή του Δικεφάλου να τοποθετεί τον Γιακουμάκη μόνο του στην κορυφή της επίθεσης, έχοντας πίσω του ως τριάδα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Γιαννιώτα, Μπότο και Γιούση. Η Ένωση απέκτησε από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων, προσπαθώντας κυρίως από τα πλάγια να ανοίξει την άμυνα του Απόλλωνα.

Τόσο με τους δύο εξτρέμ της, όσο και με τους Γιαννούτσο και Σβάρνα που αγωνίζονταν αρκετά ψηλά. Στο 21’ ο Γιακουμάκης έκανε ένα γυριστό σουτ που ωστόσο δεν είχε δύναμη να απειλήσει την εστία των γηπεδούχων, ενώ στο 25’ η ΑΕΚ κατέγραψε την πρώτη ουσιαστικά της φάση στο παιχνίδι. Ο Μπότος είδε την μπάλα να στρώνεται στα πόδια του στο ύψος της μεγάλης περιοχής, σούταρε σημαδεύοντας τη γωνία της εστίας του Απόλλωνα, όμως ο τερματοφύλακας της θεσσαλικής ομάδας αντέδρασε σωστά.

Στο 37’ η ΑΕΚ άγγιξε το γκολ, καθώς ο Άλεφ έσπασε με μια έξυπνη κάθετη πάσα το οφσάιντ της άμυνας του Απόλλωνα, βγάζοντας τον Γιαννιώτα απέναντι από τον Κουτογλίδη, με τον επιθετικό της Ένωσης να σπαταλά την μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, αφού νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Ωστόσο το γκολ που αναζητούσε η ΑΕΚ πριν το 45λεπτο ήρθε. Στο 41’, μετά από μια ωραία ομαδική ενέργεια η μπάλα κατέληξε στα πόδια του Άλεφ που εκτέλεσε από κοντά με δυνατό σουτ τον Κουτογλίδη, κάνοντας το 0-1 για τους Κιτρινόμαυρους. Με τον Βραζιλιάνο χαφ να πετυχαίνει έτσι το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα του Δικεφάλου.

Αυτό το γκολ όμως οδήγησε σε τρικυμία την άμυνα του Απόλλωνα, που είδε την εστία του να παραβιάζεται ξανά, μέχρι την ανάπαυλα. Μετά από ένα γύρισμα που επιχείρησε ο Γιαννιώτας από δεξιά, ο Αγιώτης στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα προτού εκείνη φτάσει στον Γιακουμάκη, την έστειλε σα δίχτυα της ομάδας του, διαμορφώνοντας αυτό το 0-2 που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Οι «μικροί» έβαλαν τη σφραγίδα τους

Η ΑΕΚ δεν είχε διάθεση να κατεβάσει στροφές μετά το προβάδισμα που είχε εξασφαλίσει από το πρώτο μέρος, με τους παίκτες που βρίσκονταν στο γήπεδο να έχουν κίνητρο προκειμένου να διακριθούν και να κερδίσουν πόντους στην εκτίμηση του Ουζουνίδη. Η Ένωση είχε δύο καλές στιγμές στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, αρχικά με τον Μπότο στο 51’ που νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Μαντζάρη, που είχε αντικαταστήσει τον βασικό τερματοφύλακα του Απόλλωνα, ο οποίος αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού και στη συνέχεα με τον Άλεφ. Όταν ο Βραζιλιάνος μέσος είδε την κεφαλιά του να απομακρύνεται πάνω στη γραμμή από τον Σκούφρα.

Οι Κιτρινόμαυροι είχαν φέρει για τα καλά το παιχνίδι στην περιοχή των γηπεδούχων. Που έδειχναν να μην έχουν ούτε τη δυνατότητα, αλλά ούτε και τα κουράγια να αντιδράσουν μετά τα γρήγορα γκολ της ΑΕΚ στο τελευταίο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Η Ένωση συνέχιζε να ψάχνει κι άλλα γκολ, απειλώντας εκ νέου την εστία του Μαντζάρη με τον Γιούς στο 57’ και τον Οικονόμου στο 60’.

Κάπου εκεί ο Ουζουνίδης αποφάσισε να προχωρήσει σιγά-σιγά στις πρώτες του κινήσεις από τον πάγκο, περνώντας στο ματς τους Μπάμπη και Αλμπάνη. Με τον Έλληνα εξτρέμ να επιστρέφει στη δράση μετά από 2μιση μήνες. Η ΑΕΚ βρήκε τελικώς το τρίτο γκολ που κυνηγούσε από το ξεκίνημα της επανάληψης στο 76’, με τον Μπότο να κάνει… σεφτέ στα τέρματά του με την πρώτη ομάδα, τελειώνοντας εύκολα την προσπάθεια που κατέληξε σε ασίστ από τον Γιακουμάκη.

Ωστόσο το παρθενικό του γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ, πέτυχε και ο Γιάννης Σαρδέλης, που είχε αντικαταστήσει τον Γιαννιώτα. Με τον νεαρό εξτρέμ της Ένωσης να διαμορφώνει το τελικό 4-0, στο ντεμπούτο του μάλιστα με τα κιτρινόμαυρα.

Το κλειδί: Η διάθεση που έδειξαν οι παίκτες της ΑΕΚ που πήραν χρόνο συμμετοχής να παλέψουν για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του Ουζουνίδη. Οι περισσότεροι Κιτρινόμαυροι εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία που τους δόθηκε, με αποτέλεσμα η Ένωση να φτάσει σε μια άνετη νίκη.

Το 10άρι: Ο Άλεφ. Ο Βραζιλιάνος χαφ ανέλαβε πρωτοβουλίες στο ματς και ήταν ο παίκτης που ξεχώριζε στην μεσαία γραμμή, ενώ παράλληλα, άνοιξε και τον δρόμο προς τη νίκη στην ΑΕΚ, με το παρθενικό του γκολ με τη φανέλα της.

Στον πάγκο: Ο Γιαννούτσος. Ο νεαρός αριστερός μπακ πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο προκειμένου να υπολογίζεται ως μια επιπλέον λύση για το αριστερό άκρο της άμυνας και σε παιχνίδια υψηλότερου ανταγωνισμού.

Γιατί κόουτς; Η αντίδραση του Απόλλωνα Λάρισας μετά το πρώτο γκολ ήταν η πλήρης κατάρρευση, καθώς η ομάδα της Θεσσαλίας έδειξε να παρατά το ματς. Μην πιστεύοντας πως μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα στην ΑΕΚ. Μια αντίδραση που ήρθε σε κόντρα με την εικόνα που είχαν οι γηπεδούχοι στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου.

Aπόλλων Λάρισας-ΑΕΚ 0-4

Γήπεδο: Εθνικό Στάδιο Φιλιππούπολης

Διαιτητής: Στέφανος Κουμπαράκης

Bοηθοί: Τζιότζιος, Κόλλιας

Γκολ: 41’ Άλεφ, 45’ Αγιώτης αυτογκόλ, 76’ Μπότος, 90’ Σαρδέλης

Δοκάρια:

Kίτρινες: Κουρτεσιώτης (58’), Μπιμάϊ (69’)

Κόκκινες:

Απόλλων Λάρισας (Β. Αργυρίου): Κουτογλίδης (46’ Μάντζαρης), Σκούπρα, Κοντοές (70’ Λούκας), Αγιώτης (79’ Ταουσάνης), Κουρτεσιώτης, Χατζής, Μπιμάϊ, Κοντοθανάσης, Λίταινας, Καμπέρης, Γαρυφαλλόπουλος.

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Σβάρνας, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Γιαννούτσος, Αλεφ (59’ Μπάμπης), Μοράν, Γιαννιώτας (77’ Σαρδέλης), Μπότος, Γιούσης (66’ Αλμπάνης), Γιακουμάκης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ