Τα fake δεδικασμένα και η… αγωνία της ΕΠΟ να πάρει θέση και να παραποιήσει την αλήθεια

Τα fake δεδικασμένα και η… αγωνία της ΕΠΟ να πάρει θέση και να παραποιήσει την αλήθεια

Η αποκάλυψη από to10.gr για ενδεχόμενη τιμωρία του Ολυμπιακού, που θα αφορά στο Κύπελλο και όχι στο Πρωτάθλημα, προκάλεσε πανικό στο σύστημα. Τα «πιστόλια» μετατρέπουν τα ρεπορτάζ σε «επίσημες θέσεις» και η ΕΠΟ εκτίθεται με επίσημες διαρροές, παίρνοντας θέση σε μία υπόθεση που «δεν παίρνουμε θέση».

Ρε παιδιά, ψυχραιμία. Ψυχραιμία. Καταλαβαίνουμε την ανάγκη σας να γράψετε κάτι, αλλά τουλάχιστον πέρα από το να γράφετε, διαβάστε κιόλας. Δεν είναι τίποτα. «Τ» και «Α», «Τα». Πριν ανοίξετε το κουτί με τις ανακρίβειες (που τόσο λατρεύετε), ρίξτε μια ματιά στην πλήρη αποσύνθεση που κάνει to10.gr στα ψευδή και ανυπόστατα επιχειρήματά σας, περί δήθεν δεδικασμένων και μετά παίρνετε και την άποψη των… μπαμπάδων σας από την ΕΠΟ.

Σε τι αναφερόμαστε; Μα, φυσικά, στην «απάντηση» που δήθεν έδωσε η ΕΠΟ, μέσω του εκτελεστικού οργάνου της εξυγίανσης, για όσα αναφέρει to10.gr για τα περί δεδικασμένων. Τι λένε, λοιπόν, τα εθισμένα στο ψέμα πιστόλια; Οτι η νομική υπηρεσίας της ΕΠΟ… αρνείται ότι πήρε θέση στην υπόθεση της πιθανής αφαίρεσης βαθμών του Ολυμπιακού από το Κύπελλο και όχι από το πρωτάθλημα. Σοκαριστήκαμε. Ανατριχιάσαμε και ένα δέος αλήθειας μας κυρίευσε. Και ποιος είπε ότι πήρε επίσημη θέση; Και σε αυτό παραπληροφόρηση; Πιπεράκι και ξυδάκι.

Αλήθεια, καλοί μου φίλοι; Ανάγνωση ξέρετε; Μπορείτε να διακρίνετε έστω το προφανές ή το ασπρόμαυρο των φακών επαφής σας έχει προκαλέσει επιλεκτική όραση και αντίληψη. Τι έγραψε to10.gr; Τα εξής: «Έγκριτοι και έμπειροι νομικοί αντίπαλων ομάδων του Ολυμπιακού και άριστοι γνώστες του Πειθαρχικού Κώδικα και του ΚΑΠ, επιβεβαιώνουν ότι ο σύλλογος του Πειραιά είναι σχεδόν απίθανο να τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών από το πρωτάθλημα. Πολύ απλά, επειδή ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ στη συγκεκριμένη υπόθεση. Μάλιστα, το ίδιο φέρεται να προκύπτει και ανεπίσημα από τη νομική υπηρεσία της ΕΠΟ, που όλο και κάτι παραπάνω γνωρίζει σχετικά με τους… δικούς της νόμους και κανόνες».

Αυτό καλοί μου φίλοι, εθισμένοι στις πληροφορίες delivery και στα Non paper, που τόσο πολύ κατηγορείτε, αλλά έχετε γίνει σκλάβοι τους και πιστοί ακόλουθοι, λέγεται ρεπορτάζ. Πόσο δύσκολο είναι να αντιληφθείς ότι το «ανεπίσημο» είναι κάτι που αφορά στο ρεπορτάζ. Ή μήπως περίμενε κανείς από εσάς τους φωστήρες ότι η ΕΠΟ της εξυγίανσης θα έπαιρνε ποτέ θέση υπέρ του Ολυμπιακού ανοιχτά, επίσημα; Εκτός κι αν οι νομικοί της ΕΠΟ δεν έχουν άποψη για την υπόθεση. Σοβαρευτείτε, σας είναι δύσκολο, αλλά προσπαθήστε τουλάχιστον να μην εκτίθεστε.

Τι αναφέρει, λοιπόν, η διαρροή της ΕΠΟ για το θέμα της νομικής της υπηρεσίας; Το εξής… τίποτα: «Η νομική υπηρεσία της ΕΠΟ ουδέποτε ενεπλάκη σε υποθέσεις που τελούν υπό έρευνα και αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα των ανεξάρτητων  πειθαρχικών οργάνων. Οποιοδήποτε προσπάθεια εμπλοκής της στις όποιες διαδικασίες εξυπηρετεί γνωστές παρελκυστικές πρακτικές». Δηλαδή, μας λέει ότι ασχέτως τι άποψη έχουν οι νομικοί της ΕΠΟ (που έχουν εργαστεί στον καταρτισμό του ΚΑΠ και του Πειθαρχικού Κώδικα), δεν παίρνουν θέση. Και ποιος τους ζήτησε να πάρουν; Αποψη, όμως, έχουν. Και μάλιστα ξεκάθαρη. Ασχέτως των διαρροών και των «επίσημων» θέσεων, που ούτως ή άλλως ήταν κάτι αναμενόμενο.

Τα ερωτήματα, που προκύπτουν, βεβαίως, είναι σε τι ακριβώς απαντάει η νομική υπηρεσία της ΕΠΟ. Και για τι παίρνει θέση. Και ποιες είναι ακριβώς οι παρελκυστικές πρακτικές στις οποίες αναφέρεται; Μήπως παρελκυστικό είναι το γεγονός ότι αποφάσισε να πάρει επίσημη θέση για ένα δημοσίευμα που δεν την αφορά; Ένα δημοσίευμα που εκθέτει την αδυναμία και την ασχετοσύνη όλων των εμπλεκόμενων να καταρτίσουν έναν πειθαρχικό κώδικα της προκοπής;

Προφανώς εκείνο που ενοχλεί είναι η αποκάλυψη από to10.gr για το ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΟ ΚΕΝΟ των κανονισμών στην περίπτωση των όσων έγιναν στο Παναχαϊκή-Ολυμπιακός, που θα οδηγήσουν (εάν και εφόσον υπάρξει σχετική κλήση) στην αφαίρεση βαθμών ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ και όχι από το Πρωτάθλημα. Δεν μπορούν να χωνέψουν ότι οι κανονισμοί της Εξυγίανσης δεν «πιάνουν» αυτή τη φορά τον Ολυμπιακό. Οσα fake δεδικασμένα κι αν εφεύρουν, όσο κι αν βάλουν τα «πιστόλια» να διασύρουν λάσπη και ψέματα.

Το σύστημα προβαίνει σε κινήσεις πανικού, που εκθέτουν την αδυναμία σοβαρής, στοιχειοθετημένης επιχειρηματολογίας. Με σαφή προσπάθεια να επηρεαστούν οι αθλητικές δικαστικές αρχές. Είναι γνωστή η πρακτική. Αλλά πλέον δεν περνάει. Και εδώ είμαστε να σας διορθώνουμε όποτε πιστεύετε ότι μπορείτε να κοροϊδέψετε τον κόσμο. Οσο για την ουσία; Επαναλαμβάνουμε: Ούτε από τον ΚΑΠ, ούτε από τον Πειθαρχικό Κώδικα προκύπτει αφαίρεση βαθμών του Ολυμπιακού στο Πρωτάθλημα για τα επεισόδια του αγώνα με την Παναχαϊκή. Θα τεθεί θέμα ερμηνείας και από τη στιγμή που το Κύπελλο βρίσκεται σε φάση ομίλων, ΜΕ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΠΡΟΚΡΙΣΗ, είναι σαφές ότι δεν μπορεί να γίνει… μετακύληση τιμωρίας σε άλλη διοργάνωση. Εκτός κι αν προκύψει «μαγειρείο». Εάν γίνει αυτό, εδώ θα είμαστε πάλι να το αναδείξουμε. Γράφοντας γεγονότα και όχι την άποψή μας ή σκαιά ψεύδη.

ΥΓ. Ας ρωτήσουν τα «πιστόλια» τη νομική υπηρεσία της αγαπημένης τους ομάδας τι άποψη έχει για την υπόθεση. Και τι λένε ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ στην ΕΠΟ (επίσημα τι να πουν, άλλωστε. Δεν τους παίρνει…). Και ας αφήσουν τις επίσημες θέσεις για τα μάτια του κόσμου. Εάν χρειαστεί, θα επανέλθουμε. Να είστε σίγουροι ότι θα επανέλθουμε…

ΥΓ2. Τουλάχιστον άρχισαν να πιάνουν πάλι δουλειά τα γνωστά «εργαλεία», γιατί τόσο καιρό την είχαν μια ανησυχία, μήπως το αφεντικό τους θεωρήσει μη αναγκαίους. Που δεν είναι, αλλά αυτή είναι μια άλλη συζήτηση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ