«Ηταν προβοκάτσια, αν τεθεί θέμα αφαίρεσης βαθμών, μόνο στους ομίλους του Κυπέλλου»

«Ηταν προβοκάτσια, αν τεθεί θέμα αφαίρεσης βαθμών, μόνο στους ομίλους του Κυπέλλου»

Οι Ερυθρόλευκοι στην απολογία τους για τα όσα έγιναν στο ματς του Κυπέλλου με την Παναχαϊκή έκαναν λόγο για προβοκάτσια, τόνισαν ότι δεν πρέπει να ληφθεί υπόψιν η έκθεση της αστυνομίας και επισήμαναν ότι αν τεθεί θέμα αφαίρεσης βαθμών, η ποινή θα πρέπει να ισχύσει στους ομίλους του Κυπέλλου.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η απολογία του Ολυμπιακού για τα όσα συνέβησαν στον αγώνα του Κυπέλλου με την Παναχαϊκή στην Πάτρα, με τους Ερυθρόλευκους να κάνουν λόγο για προβοκάτσια και να τονίζουν ότι η έκθεση της Αστυνομίας δεν πρέπει να ληφθεί υπόψιν, παρά μόνο ως συμπληρωματική. Παράλληλα, τόνισαν ότι αν υπάρξει τιμωρία και αφαίρεση βαθμών, αυτοί θα πρέπει να αφαιρεθούν από την βαθμολογία στον όμιλο του Κυπέλλου και όχι από το πρωτάθλημα.

Οι δικηγόροι του Πειραιωτών, Ιωάννης Χατζησαββάογλου και Λίνα Σουλούκου αντέκρουσαν με επιχειρήματα το κατηγορητήριο, αναφέρθηκαν με στοιχεία στο περιστατικό που συνέβη στην κερκίδα των Ερυθρόλευκων οπαδών, το οποίο προκάλεσε την ένταση και ξεσκέπασαν την προβοκάτσια που στήθηκε ενάντια του Ολυμπιακό.  Οι εκπρόσωποι των Ερυθρόλευκων τόνισαν ο παρατηρητής δεν έχει εικόνα για τραυματισμό στο γήπεδο, αλλά έχει ενημερωθεί από τρίτους. Επίσης, επισήμαναν ότι ο φίλαθλος που δημιούργησε την ένταση όχι μόνο είχε τον ύμνο του Παναθηναϊκού στο κινητό του, αλλά την ώρα που έτρεχε προς την πόρτα έβριζε χυδαία τους οπαδούς του Ολυμπιακού.

Οι συνήγοροι της πειραϊκής ομάδας στην αγόρευσή τους τόνισαν ότι η Επιτροπή δεν πρέπει να λάβει υπόψιν της την έκθεση της Αστυνομίας, παρά μόνο ως συμπληρωματικά στις εκθέσεις του διαιτητή και του παρατηρητή. «Την έκθεση της αστυνομίας δεν έχετε δικαίωμα βάσει ΚΑΠ να τη λάβετε υπόψιν σας. Μόνο συμπληρωματικά στις εκθέσεις του διαιτητή και του παρατηρητή μπορείτε να τη λάβετε υπόψιν σας», ανέφεραν χαρακτηριστικά και πρόσθεσαν: «Η έκθεση της αστυνομίας είναι σημαντική, αλλά κανονιστικά δεν αναφέρεται πουθενά, ώστε να μπορείτε να τη λάβετε υπόψιν. Επίσης είναι ημιτελής. Σήμερα από αυτή τη δίκη μπορεί να εξαρτηθεί το πρωτάθλημα, θέλουμε την ανοχή σας για να πούμε κάποια πράγματα. Αυτά τα δύο έγγραφα, δηλαδή το φύλλο αγώνα και η έκθεση του παρατηρητή δεν γράφουν τίποτα».

Ο κ. Ιωάννης Χατζησαββάογλου στην αρχική του τοποθέτηση ανέφερε: «Δεν υπάρχει αναφορά και υπόνοια για επεισόδια. Αναφορικά με το φύλλο αγώνα δεν μπορούμε να πούμε κάτι άλλο» και επισήμανε ότι παρατηρητής έγραψε για τραυματισμό, ο οποίος δεν έγινε αντιληπτός από τον ίδιο. Οι Ερυθρόλευκοι ζήτησαν να μην γίνει αποδεκτή η αναφορά για τραυματισμό, καθώς δεν έχει γίνει αντιληπτός από τον ίδιο τον παρατηρητή, αλλά του γνωστοποιήθηκε από τρίτους. «Δεν έγινε αντιληπτό από τον παρατηρητή. Η παρατήρηση πρέπει να μην αναγνωστεί ως εκ παραδρομής, μη ληφθείσα στην έκθεση. Πού τραυματίστηκε αυτός ο φίλαθλος, από ποιους και υπό ποιες συνθήκες; Αυτή η αναφορά δεν έχει καμία σχέση με επεισόδια που συνδέονται με βιαιοπραγίες. Δεν έπρεπε να ληφθεί υπόψη σας», τόνισαν χαρακτηριστικά. «Δεν το παρατήρησε ο ίδιος, επομένως πώς το έγραψε ο παρατηρητής;», ανέφερε η πλευρά του Ολυμπιακού και πρόσθεσε: «Αυτός ο άνθρωπος είπε ότι πήγε στο αμάξι του να πάρει ντεπόν. Στα 500 μέτρα από το γήπεδο. Είδε αίμα και επέστρεψε στο γήπεδο για να νιώσει ασφαλής».

Στη συνέχεια οι δικηγόροι του Ολυμπιακού αναφέρθηκαν στον γιατρό του αγώνα, ο οποίος ενώ ήξερε τι είχε συμβεί, είπε ψέματα και στη συνέχεια έπεφτε σε αντιφάσεις. «Μας είπε ότι όταν πήγε στο γήπεδο για τις πρώτες βοήθειες, είπα στον γιατρό τι έγινε, ότι είχα καταθέσει. Ο γιατρός γνώριζε τι είχε γίνει και βγήκε και έκανε άλλες δηλώσεις. Οταν τον ρωτούσαν τον γιατρό που έγινε το επεισόδιο, μάσαγε τα λόγια του. Δεν έπρεπε να υπάρχει αυτή η αναφορά, είναι αόριστη και ημιτελής. Με βάση όλα αυτά, δεν υπάρχει καμία αναφορά για επεισόδια που σχετίζονται με βιαιοπραγία κατά προσώπων».

Οι Ερυθρόλευκοι ζήτησαν την αλλαγή της κατηγορίας, σύμφωνα με την οποία έγιναν μεν επεισόδια, αλλά δεν συνοδεύτηκαν από βιαιοπραγίες. «Αν γίνει δεκτή η έκθεση της αστυνομίας, θα γίνει κατά παράβαση», πρόσθεσαν οι συνήγοροι των Πειραιωτών.

«Ηταν προβοκάτσια»

Στην αγόρευσή τους οι δικηγόροι του Ολυμπιακού παρέθεσαν στοιχεία που αποδεικνύουν περίτρανα ότι το επεισόδιο ήταν στημένο και έγινε προβοκάτσια κατά των Πειραιωτών. Συγκεκριμένα, τόνισαν ότι στη θύρα που βρισκόντουσαν οι ερυθρόλευκοι οπαδοί υπήρχε ένας φίλαθλος, του οποίου το κινητό είχε ως ringtone τον ύμνο του Παναθηναϊκού. Παράλληλα, τόνισαν ότι ο συγκεκριμένος έτρεχε και έβριζε τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά και στις ένορκες καταθέσεις που έχουν γίνει. Σύμφωνα με τους Πειραιώτες, το εν λόγω περιστατικό ξεκίνησε και την ένταση.

Συγκεκριμένα, ανέφεραν: «Δεν αρκεί ότι έπαιξε ο ύμνος του Παναθηναϊκού στο κινητό του. Εβριζε τους οπαδούς με ακατανόμαστες εκφράσεις και άφησε το κινητό του να χτυπάει για να εκδιωχθεί. Να συλληφθεί, να σημειωθεί το περιστατικό στην έκθεση της αστυνομίας, και να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός». Ακόμα πρόσθεσαν ότι έχουν στα χέρια τους ένορκες καταθέσεις για τον συγκεκριμένο φίλαθλο, στις οποίες αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι έπαιζε ο ύμνος του Παναθηναϊκού μέσα στην κερκίδα του Ολυμπιακού. Μάλιστα, όπως ανέφεραν, το συγκεκριμένο περιστατικό γνωστοποιήθηκε από την Παναχαϊκή.

«Δεν ήταν φίλος του Παναθηναϊκού σύμφωνα με εμάς, αλλά έλαβε… εντολές να παίζει ο ύμνος του Παναθηναϊκού μέσα στην εξέδρα μας», κατήγγειλε η δικηγόρος του Ολυμπιακού και ζήτησε αν υπάρξει τιμωρία να αφαιρεθούν βαθμοί από τον όμιλο του Κυπέλλου.

«Αν τεθεί θέμα αφαίρεσης βαθμών, η ποινή να ισχύσει στους ομίλους του Κυπέλλου»

Η κα. Σουλούκου επικαλέστηκε το άρθρο 3 του ΚΑΠ, το οποίο αναφέρει: «Οι διοργανώσεις χωρίζονται στα επαγγελματικά και ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και στα επαγγελματικά και ερασιτεχνικά κύπελλα. 1. Τα επαγγελματικά πρωταθλήματα που διεξάγονται υποχρεωτικά κάθε ποδοσφαιρική περίοδο είναι τα ακόλουθα: α) Το Κύπελλο Ελλάδος. β) Το πρωτάθλημα επαγγελματικών ομάδων της Α΄ Εθνικής κατηγορίας (Super League) γ) Το πρωτάθλημα επαγγελματικών ομάδων της Β΄ Εθνικής κατηγορίας (Football League)».

Και πρόσθεσε: «Πρωταθλήματα είναι αυτά που ορίζει η συγκεκριμένη διάταξη, όλα δηλαδή, και αυτό του Κυπέλλου Ελλάδας». Επίσης, τόνισε όταν ο νομοθέτης ήθελε να εξαιρέσει το Κύπελλο από τα υπόλοιπα πρωταθλήματα, τότε θα το είχε γράψει ρητά στον κανονισμό. «Ο Ολυμπιακός και η Παναχαϊκή συμμετέχουν μαζί στο πρωτάθλημα του Κυπέλλου. Απαξιώνεται η διοργάνωση, αν δεν υπάρξει τιμωρία για την ίδια διοργάνωση, αλλά για κάποια άλλη», επισήμανε.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει προηγούμενο για τιμωρία σε φάση των ομίλων του Κυπέλλου και τόνισε ότι επεισόδια έχουν γίνει σε άλλες φάσεις του θεσμού, ως εκ τούτου δεν πρέπει να αποτελούν παραδείγματα για την υπόθεση του Ολυμπιακού.

Καραπαπάς: «Ανεξήγητη η στάση της Αστυνομίας»

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας. Ο Καραπαπάς είναι επίσης και επιχειρησιακός υπεύθυνος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, ως εκ τούτου συμμετέχει και στις συσκέψεις που γίνονται για μέτρα ασφαλείας των παιχνιδιών της πειραϊκής ομάδας.  «Ήταν μια οικογενειακή εξέδρα, με παιδιά και οικογένειες», τόνισε αρχικά, ενώ στη συνέχεια επισήμανε ότι ακούστηκε ο ύμνος του Παναθηναϊκού και πρόσθεσε ότι ο εν λόγω φίλαθλος αντί να κλείσει το κινητό, έτρεξε προς την πόρτα και άρχισε να βρίζει τους φιλάθλους του Ολυμπιακού.  «Εκεί 5-8 άνθρωποι έτρεξαν εναντίον του. Λίγο πριν την έξοδο, εμφανίστηκαν τα ΜΑΤ. Αντί να πιάσουν τον οπαδό ή τους 2-3 που τον κυνήγαγαν, έκαναν έφοδο στην εξέδρα. Είπα στον διευθυντή ‘τι κάνετε’ και μου είπε έχεις δίκιο. Ποτέ δεν έχω δει διμοιρία ΜΑΤ να μπαίνει σε εξέδρα και να πέφτει ξύλο, ήταν ανεξήγητη η στάση της. Μετά πήγα απέναντι και όλοι μου εξέφρασαν την απορία τους για την στάση της αστυνομίας», ανέφερε και συνέχισε: «Μίλησα με τον γιατρό, γιατί μίλησε στην τηλεόραση. Μου είπε ότι ήταν ο Δημητρόπουλος ο παλιός διαιτητής. Μετά μας αναζήτησε ο τραυματίας και οπαδοί του Ολυμπιακού που ήθελαν να κάνουν μηνύσεις», είπε.

Στη συνέχεια η έδρα ρώτησε τον Κώστα Καραπαπά αν ο κ. Δημητρόπουλος έχει κάποια οπαδική προτίμηση, με τον Διευθυντή Επικοινωνίας του Ολυμπιακού να απαντάει: «Ο κ. Δημητρόπουλος έφυγε κακήν κακώς και ως διαπλεκόμενος από το ποδόσφαιρο». Ο παράγοντας των Πειραιωτών επισήμανε ότι «το κλίμα ήταν γιορτινό. Μπορείτε να δείτε σε φωτογραφίες τους 80χρονους ανθρώπους» και πρόσθεσε ότι ο Ολυμπιακός έχει και φωτογραφικά ντοκουμέντα, ενώ ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του λέγοντας ότι: «Αυτός ο άνθρωπος επικοινώνησε όταν πήγε στο αυτοκίνητο και μετά πήγε για πρώτες βοήθειες. Εδωσε μία κατάθεση στην αστυνομία, την ίδια ημέρα», κατέληξε.

Μετά την τοποθέτηση του Κώστα Καραπαπά ολοκληρώθηκε η απολογία των Πειραιωτών, οι οποίοι ζήτησαν και πήραν προθεσμία μέχρι αύριο στις 13:00, προκειμένου να καταθέσουν υπόμνημα. Στη συνέχεια θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπή της ΕΠΟ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ