Τα μικρά Αετόπουλα ανοίγουν τα φτερά τους!

Τα μικρά Αετόπουλα ανοίγουν τα φτερά τους!

Η Ακαδημία του ΠΑΟΚ αρχίζει να παράγει τα δικά της χρυσά… παιδιά! Ο Λουτσέσκου άνοιξε τη «δεξαμενή» της Κ20 και πήρε στην αποστολή για τον αγώνα με τον Εργοτέλη τους Κωνσταντίνο Μπαλογιάννη, Θεοχάρη Τσιγγάρα και Γιώργο Τζοβάρα - Ολα όσα πρέπει να ξέρετε για τα αστέρια της νέας γενιάς του Δικεφάλου.

Η Ακαδημία του ΠΑΟΚ είναι γεμάτη από «διαμαντάκια» που είναι έτοιμα να λάμψουν. Ποδοσφαιριστές που έχουν μεγάλο ταλέντο, αλλά και την «κάψα» να διακριθούν και να φορέσουν τη φανέλα της ανδρικής ομάδας του Δικεφάλου. Παίκτες που περιμένουν μια ευκαιρία, για να την αρπάξουν από τα μαλλιά και να αποδείξουν ότι αξίζουν να βρίσκονται σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Αυτή την ευκαιρία θα έχουν οι τρεις πιτσιρικάδες που συμπεριέλαβε στην αποστολή ο Ραζβάν Λουτσέσκου για το εξ’ αναβολής παιχνίδι με τον Εργοτέλη στην Κρήτη, για τη δεύτερη αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Ρουμάνος τεχνικός, λόγω των πολλών απουσιών για τους αγώνες των εθνικών ομάδων, συμπεριέλαβε στην 18αδα τρεις παίκτες της Κ20 του συλλόγου. Πρόκειται για τους Κωνσταντίνο Μπαλογιάννη, Θεοχάρη Τσιγγάρα και Γιώργο Τζοβάρα. Ο Λουτσέσκου και οι συνεργάτες του βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τους προπονητές της Ακαδημίας του ΠΑΟΚ και γνωρίζουν πολύ καλά τους παίκτες που βρίσκονται στα τμήματα υποδομής του Δικεφάλου. Ο τεχνικός των Κυπελλούχων Ελλάδας δεν είναι η πρώτη φορά που παίρνει παίκτες από τη… δεξαμενή της «ασπρόμαυρης» Ακαδημίας. Το είχε κάνει και στην προετοιμασία, όταν μάλιστα είχε καλέσει τον Κωνσταντίνο Μπαλογιάννη.

Ο 19χρονος (γεν. 08/02/1999) αγωνίζεται ως μέσος στην Κ20 του συλλόγου και πέρσι ήταν από τους πρωταγωνιστές της ομάδας του Πάμπλο Γκαρσία στο δρόμο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Λουτσέσκου έχει πολύ καλή άποψη για τον νεαρό άσο, είχε εισηγηθεί την προώθησή του στην πρώτη ομάδα και είχε ζητήσει τη συμμετοχή του στην καλοκαιρινή προετοιμασία. Στους Νέους του ΠΑΟΚ αγωνίζεται κυρίως ως οκτάρι, αλλά την πρώτη του συμμετοχή με τη φανέλα της ανδρικής ομάδας την έκανε ως αριστερό μπακ. Συγκεκριμένα, είχε αγωνιστεί ως βασικός στο φιλικό που είχαν δώσει οι Ασπρόμαυροι με την Κ23 της Γάνδης. Τότε είχε καλύψει το κενό του τραυματία Αντελίνο Βιειρίνια, με τον Λουτσέσκου να μιλάει με κολακευτικά λόγια για το ταλέντο του.

Ο Μπαλογιάννης το 2012 είχε «αλιευθεί» από τους σκάουτερ της Αρσεναλ στην Ελλάδα και είχε περάσει από το… εργοστάσιο παραγωγής ποδοσφαιριστών της αγγλικής ομάδας. Το 2016 είχε μετακομίσει στην Ολλανδία για χάρη της Τσβόλε και αγωνίστηκε στην Κ19 του ολλανδικού συλλόγου. Πέρσι, επέστρεψε στην Ελλάδα και τον Δικέφαλο, αποφασισμένος να κερδίσει μια θέση στο ρόστερ της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Τη φετινή σεζόν με τη φανέλα της Κ20 έχει αγωνιστεί σε 4 παιχνίδια και έχει σκοράρει δύο γκολ.

Το άλλο… αετόπουλο που βρίσκεται στην αποστολή ακούει στο όνομα Γεώργιος Τζοβάρας. Ο γεννημένος στις 3 Νοεμβρίου του 1999 έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στον Βόλο και στη συνέχεια μετακόμισε στην Θεσσαλονίκη για τον ΠΑΟΚ. Ο 19χρονος αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός, κυρίως ως εξτρέμ, έχει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, είναι ψηλός, γρήγορος και το μεγάλο του όπλο είναι το αριστερό του πόδι. Είναι πρωταθλητής με την Κ17 του ΠΑΟΚ και μάλιστα είχε σκοράρει και στον τελικό της διοργάνωσης, βοηθώντας τον Δικέφαλο να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου. Πέρσι, παρότι ήταν μικρότερος ηλικιακά σε σχέση με τους υπόλοιπους, προωθήθηκε στην Κ20 και στο τέλος της σεζόν πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου. Είναι διεθνής και στη φετινή σεζόν έχει αγωνιστεί σε 5 παιχνίδια με την ομάδα Νέων, στα οποία έχει 4 γκολ και 2 ασίστ.

Ο τρίτος νεαρός που βρίσκεται στην αποστολή για την αναμέτρηση με τον Εργοτέλη είναι ο Θεοχάρης Τσιγγάρας. Είναι γέννημα θρέμμα των τμημάτων υποδομής του ΠΑΟΚ και μένει μόνιμα στο Σπίτι των Ακαδημιών του Δικεφάλου. Ο γεννημένος στις 20 Αυγούστου του 2000 είναι ο μικρότερος από τους τρεις που επέλεξε ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Είναι μέσος και αγωνίζεται κυρίως ως επιθετικός χαφ. Τα τελευταία χρόνια έχει κατακτήσει τρία πρωταθλήματα με τους μικρούς του ΠΑΟΚ, καθώς τη σεζόν 2014-2015 πήρε τον τίτλο με την Κ15, την περίοδο 2015-2016 με την Κ17 και πέρσι με την Κ20. Φέτος είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της ομάδας Νέων του Δικεφάλου και έχει αγωνιστεί σε 4 παιχνίδια, έχοντας συνολικά 345 λεπτά συμμετοχής.

Πρόκειται για τρεις πολύ ταλαντούχους παίκτες, στους οποίους ο ΠΑΟΚ, συνολικά ως οργανισμός, ποντάρει πολλά για το μέλλον. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα προσπαθήσει να τους εντάξει στο κλίμα της πρώτης ομάδας και να τους δώσει χώρο, αλλά και χρόνο συμμετοχής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ