Πανσερραϊκός – Ξάνθη 1-2 (vid)

Πανσερραϊκός – Ξάνθη 1-2 (vid)

Η Ξάνθη πέρασε ένα άνετο απόγευμα (2-1) κόντρα στον Πανσερραϊκό και πανηγύρισε την πρόκριση της στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Η Ξάνθη επικράτησε εύκολα εκτός έδρας του Πανσερραϊκού με 2-1, κάνοντας το τρία στα τρία στον όμιλο και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.  Οι Ακρίτες δεν απειλήθηκαν σχεδόν καθόλου από την ομάδα των Σερρών και ουσιαστικά πήραν μια από τις λεγόμενες επαγγελματικές νίκες.

Οι παίκτες του Μίλαν Ράσταβατς αρκετά δυναμικά στο παιχνίδι και μόλις στο 9’ είχαν την πρώτη μεγάλη στιγμή τους με τον Ρίστιτς να εξουδετερώνει την εξ επαφής κεφαλιά του Φασίδη. Ό,τι δεν κατάφερε ο 21χρονος επιθετικός, το πέτυχε στο 32΄ ο Κάστρο, που εκμεταλλεύτηκε την τραγική έξοδο του τερματοφύλακα του Πανσερραϊκού και άνοιξε το σκορ.

Η συνέχεια του αγώνα ανήκε στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι είχαν δοκάρι στο 49’ με το μακρινό σουτ του Λάζαρου Ορφανίδη και τελικά κατάφεραν να κάνουν το 2-0 με πέναλτι του Πέτρου Ορφανίδη, το οποίο κέρδισε ο ίδιος από το χέρι του Τσαμούρη.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο ρυθμός έπεσε αρκετά με την Ξάνθη να κάνει συντήρηση δυνάμεων μέχρι το τέλος και να πανηγυρίζει την πρόκριση της στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, με τον Πανσερραϊκό ναι μεν να μειώνει με τον Ζυγκερίδη στο 91’, αλλά να μένει εκτός συνέχειας.

Το κλειδί:  Το γκολ του Κάστρο. Η Ξάνθη ήθελε ένα γκολ για να αποβάλλει το όποιο άγχος είχε πάνω της και ο Αργεντίνος επιθετικός το πέτυχε εκμεταλλευόμενος την κακή έξοδο του Ρίστιτς. Με το 1-0 υπέρ τους οι Ακρίτες μπόρεσαν να ελέγξουν ακριβώς έτσι όπως ήθελαν το ματς.

Το 10άρι: Ο Πέτρος Ορφανίδης έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση, αρχικά δίνοντας την ασιστ στο γκολ του Κάστρο και έπειτα πετυχαίνοντας το παρθενικό του γκολ με την Ξάνθη από την άσπρη βούλα. Γενικότερα ήταν ένας μόνιμος κίνδυνος για την άμυνα του Πανσερραϊκού.

Στον πάγκο:  Η τραγική έξοδος του Ρίστιτς στο 1-0 της Ξάνθης. O Σέρβος τερματοφύλακας έκανε συνολικά μια αρκετά καλή εμφάνιση, όμως η λάθος έξοδος του έδωσε τη δυνατότητα στον Κάστρο να ανοίξει το σκορ για την Ξάνθη και να κάνει το έργο του Πανσερραϊκού ακόμα πιο δύσκολο.

Γιατί κόουτς: Ο Μίλαν Ράσταβατς επέλεξε αρκετά νέα παιδιά για να ξεκινήσουν στη βασική ενδεκάδα κόντρα στον Πανσερραϊκό και οι παίκτες του τον δικαίωσαν απόλυτα, προβληματίζοντας τον ευχάριστα για τις μελλοντικές λύσεις του.

 

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ – ΞΑΝΘΗ

Γήπεδο: Δημοτικό γήπεδο Σερρών

Διαιτητής: Θανάσης Σέζος (Κιλκίς)

Βοηθοί: Χούσκογλου (Θράκης), Καραβασίλης (Καβάλας)

Γκολ: 32’ Κάστρο, 59’ Π. Ορφανίδης (πεν.)

Κόκκινες: –

Κίτρινες: 40’ Μελιόπουλος,

Πανσερραϊκός (Περικής Αμανατίδης): Ρίστιτς, Τσαμούρης, Τσελεπίδης, Ιωαννίδης, Τζιτζικαλάκης, Φουσού (67’ Γκέκας), Παπουτσογιαννόπουλος (46’ Καπτέλι), Γιαξής, Ρούτσης, Πόζογλου, Γκούρτσας (83’ Ζυγκερίδης).

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Γκαραβέλης, Χατζητερζόγλου, Λισγάρας, Σιλά, Ορφανίδης Λ., Ντε Λούκας (59’ Κώστας), Ορφανίδης Π., Ρότσε (67’ Σαμπανίδης), Φασίδης, Μελιόπουλος, Κάστρο (46’ Μπαξεβανίδης).

Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ