Κύπελλο Ελλάδας : Όταν ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από ΠΑΣ και Πανσερραϊκό (pics, vids)

Κύπελλο Ελλάδας : Όταν ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από ΠΑΣ και Πανσερραϊκό (pics, vids)

Πόσες ομάδες τις επαρχίας, ακόμα και από χαμηλότερη κατηγορία έχουν κάνει τη φίλαθλη Ελλάδα να παραμιλά; Ο Ολυμπιακός έχει βρει τον δήμιό του στα πρόσωπα των ΠΑΣ Γιάννινα και Πανσερραϊκού

Είθισται το Κύπελλο Ελλάδας να αντιμετωπίζεται από τις λεγόμενες ισχυρές ομάδες ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για ξεκούραση, ανάσες. Είτε γιατί καλούνται να αντιμετωπίσουν αντιπάλους λιγότερο ισχυρούς, είτε γιατί το αγωνιστικό πρόγραμμα επιτάσσει ένα… διάλειμμα και το Κύπελλο προσφέρεται για rotation στον εκάστοτε προπονητή.

Βέβαια, επουδενί δεν μιλάμε για έναν τίτλο που θα θυσίαζαν ελαφρά τη καρδία. Απλά να, κάποιες φορές ο αντίπαλος το θέλει περισσότερο, παίζει με καρδιά και πείσμα. Πόσες ομάδες τις επαρχίας, ακόμα και από χαμηλότερη κατηγορία έχουν κάνει τη φίλαθλη Ελλάδα να παραμιλά, φυλάσσοντας σε περίοπτη θέση στην τροπαιοθήκη των αναμνήσεών τους, αγώνες Κυπέλλου;

Με αφορμή τον σημερινό αγώνα του Ολυμπιακού κόντρα στον Κισσαμικό (17:15), to10.gr κάνει μία αναδρομή στις περιπτώσεις που οι Πρωταθλητές Ελλάδας υποχώρησαν μπροστά στη θέληση ομάδων φαινομενικά πιο αδύναμων που τον απέκλεισαν από τη συνέχεια του θεσμού και συνέχισαν το δικό τους ταξίδι!

Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

Στις 17 Ιανουαρίου του 2007 ο ΠΑΣ Γιάννινα που αγωνιζόταν στη δεύτερη εθνική κατηγορία, υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο των «8» του Κυπέλλου Ελλάδας εκείνης της σεζόν. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» μπήκε συγκεντρωμένος και με τα μάτια στραμμένα στη νίκη και το πέτυχε. Με γκολ των Κοντογουλίδη και Ντομορό επικράτησε 2-0 του Ολυμπιακού των πολλών εκείνη τη μέρα αλλαγών και περίμενε εναγωνίως τη ρεβάνς στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Δεκατέσσερις μέρες αργότερα, 31 Γενάρη, ήταν η σειρά των Ερυθρόλευκων να υποδεχτούν τους Γιαννιώτες. Με τα περιθώρια να έχουν στενέψει λόγο τη ήττας του πρώτου αγώνα, ο Τάκης Λεμονής που καθόταν και τότε στον πάγκο των Πειραιωτών παρέταξε όλα του τα όπλα στο γρασίδι.

Κατάφερε να νικήσει με 2-1 αλλά να χάσει τελικά την πρόκριση εξαιτίας του γκολ του Βαγγέλη Κοντογουλίδη. Ενός άσου που τον είχε πληγώσει και στο πρώτο παιχνίδι. Ενός ανθρώπου που είχε κατά καιρούς εκφράσει τη λατρεία του για το σύλλογο του Ολυμπιακού, μα δε δίστασε λεπτό να τον πληγώσει δις και να τον αποκλείσει τελικά από τη συνέχεια του θεσμού.

Πιο αναλυτικά, ο Ολυμπιακός χρειαζόταν 3 γκολ. Μέχρι το 60ο λεπτό της αναμέτρησης δεν είχε βρει ούτε ένα. Ο αρχηγός του, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς του έδωσε μια ελπίδα ευστοχώντας από τα 11 βήματα. Ο ΠΑΣ ήταν παθιασμένος και πολύ καλά στημένος στο γήπεδο, άκρως απειλητικός στις αντεπιθέσεις. Ακόμα κι όταν στο 73ο λεπτό ο Μπαμπαγκίντα «έγραψε» το 2-0 και οι Πειραιώτες πίεσαν για το τρίτο τέρμα που θα τους έδινε και την πρόκριση, οι φιλοξενούμενοι δεν έδειξαν σε κανένα σημείο έτοιμοι να παραιτηθούν από το θαύμα.

Το παιχνίδι πήγε στην παράταση, όπου στο 98ο λεπτό ο Κοντογουλίδης εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της άμυνας των γηπεδούχων (Τοροσίδη και Ζεβλάκοφ), βγήκε μόνος απέναντι από τον Νικοπολίδη και δεν έχασε την ευκαιρία. Σκόραρε και χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του. Δεν πανηγύρισε έξαλλα, σε ένα… κρεσέντο επαγγελματισμού έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ως όφειλε και δεν δίστασε λεπτό, αλλά ο πανηγυρισμός ήταν ένα άλλο κεφάλαιο αφού τα οπαδικά του αισθήματα ήταν γνωστά. Κάθισε απλά, αθόρυβα, οκλαδόν στο χορτάρι.

Το ταξίδι στο Κύπελλο θα σταματούσε εκείνη τη μέρα για τον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΣ στην πιο γλυκιά ήττα της Ιστορίας του, είχε πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά με ήρωα τον Κοντογουλίδη!

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Ζεβλάκοφ, Ντομί, Σέζαρ (104′ Οκκάς), Τοροσίδης, Στολτίδης (71′ Μάριτς), Καστίγιο, Νε (46′ Μπαμπανγκίντα), Κωνσταντίνου, Ριβάλντο, Τζόρτζεβιτς.

ΠΑΣ Γιάννινα: Τόλιος, Ντάσιος, Κατερίνης, Κούσας, Αντάντο, Ρεπέρνε, Γήττας, Μιχαλόπουλος (86′ Γεωργιάδης), Μπελά, Σαΐτιώτης (71′ Καζναφέρης), Ντομορό (62′ Κοντογουλίδης).

Πανσερραϊκός – Ολυμπιακός 3-1

Κάθε φίλαθλος στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Μακεδονίας, έχει μια ξεχωριστή ιστορία να διηγηθεί γι αυτό.

Τα Λιοντάρια έχοντας την προηγούμενη σεζόν αποκλείσει στο Κύπελλο τον Παναθηναϊκό, έχοντας δει το καλοκαίρι την ομάδα να υποβιβάζεται… δεν έπαψαν να βρυχόνται. Είχε σειρά ο νταμπλούχος Ολυμπιακός να πέσει θύμα τους. Στα τέλη Οκτώβρη του 2009. Η ομάδα του Γκιγιέρμο Όγιος με ποδοσφαιριστές πραγματικά λιοντάρια διψασμένοι για διάκριση, επιβλήθηκε 3-1 με σκόρερ τους Λεοζίνιο, Αθανασιάδη, Ριμόλντι (π.). Το μοναδικό τέρμα των Ερυθρόλευκων είχε πετύχει ο Κώστας Μήτρογλου.

Πανσερραϊκός: Βαλσαμάκης, Γαλανόπουλος, Κάστρο, Παπάζογλου (73′ Καλί), Αθανασιάδης, Γεωργίου, Σκάγκλια, Τάντιτς(78′ Σ. Κωνσταντινίδης), Λεοζίνιο, Ριμόλντι, Ανάκογλου (69′ Κόντος).

Ολυμπιακός: Πάρντο, Γκαλίτσιος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Στολτίδης (59′ Γιάννης Παπαδόπουλος), Λεντέσμα, Γκαλέτι, Οσκαρ(78′ Σοϊλέδης), Μαρέσκα(46′ Ζαϊρί), Μήτρογλου, Ραούλ Μπράβο.

Ο αείμνηστος Γιόχαν Κρόιφ (Ολλανδός διεθνής ποδοσφαιριστής ένας εκ των κορυφαίων όλων των εποχών) το «φώναζε»: «Γιατί να μην μπορείς να νικήσεις μια πιο πλούσια ομάδα; Δεν έχω δει ποτέ ένα τσουβάλι με λεφτά να βάζει γκολ. Και έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Το ασυνήθιστο, το θαύμα, το απροσδόκητο. Στιγμές που η θέληση να καταφέρεις το αδύνατο, νικά την πιο καλοκουρδισμένη, ακριβή, ταλαντούχα ενδεκάδα»!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ