Παναχαϊκή – Παναθηναϊκός 1-1

Παναχαϊκή – Παναθηναϊκός 1-1

Με γκολ του Χίλιεμαρκ μετά από αντεπίθεση και ασίστ του Χατζηγιοβάνη και πέναλτι του Αργυρόπουλου, Παναχαϊκή και Παναθηναϊκός ήρθαν ισόπαλοι με 1-1 με τους Πράσινους να προκρίνονται και τους Πατρινούς να μη καταφέρνουν να βάλουν το γκολ που ζητούσαν.

Με ενδεκάδα που είχε πολλά νέα πρόσωπα και με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να δίνει ευκαιρίες σε νεαρούς ποδοσφαιριστές, παρατάχθηκε στην Πάτρα ο Παναθηναϊκός, του οποίου αρκούσε και ο ένας βαθμός για να πάρει την πρωτιά στον όμιλό του στο Κύπελλο. Από την άλλη πλευρά, η Παναχαϊκή ήθελε καλύτερο αποτέλεσμα από τη Λάρισα για να προκριθεί στην επόμενη φάση, το πάλεψε μέχρι το φινάλε, αλλά το τελικό 1-1 σε συνδυασμό με το 0-0 του Αναγέννηση Καρδίτσας – Λάρισα, την άφησε εκτός συνέχειας του θεσμού.

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε τόσο όσο χρειαζόταν για να φύγει από την Πάτρα με την πρωτιά. Με τον Χατζηγιοβάννη να έχει κέφια και να είναι ο κορυφαίος της συνάντησης, τον Χίλιεμαρκ να βγάζει σε αρκετές περιπτώσεις την ποιότητά του και τον Ινσούα να έχει θετική εικόνα για δεύτερο σερί ματς, μετά απ’ αυτό του Περιστερίου, οι Πράσινοι έλεγξαν το ματς στο πρώτο ημίχρονο.

Και με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα προηγήθηκαν έπειτα από συνδυασμό των δύο καλύτερων παικτών τους. Ο Χατζηγιοβάννης έφυγε πίσω από τη σέντρα σε μια αντεπίθεση του Παναθηναϊκού, σέντραρε στον κατάλληλο χρόνο και με τον κατάλληλο τρόπο προς τον Χίλιεμαρκ, που με αριστερό πλασέ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ.

Οι Πράσινοι θα μπορούσαν να είχαν καθαρίσει το παιχνίδι αν ήταν πιο εύστοχοι στο πρώτο ημίχρονο, αλλά τελικά είδαν την Παναχαϊκή να ισοφαρίζει πέντε λεπτά πριν το φινάλε του. Ο Ινσούα ανέτρεψε τον Αργυρόπουλο, ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο Αργυρόπουλος και ισοφάρισε για τους Πατρινούς.

Το δεύτερο μέρος κύλησε χωρίς κάτι το αξιόλογο μέχρι τη στιγμή που μπήκαμε στις καθυστερήσεις, με την Παναχαϊκή να ψάχνει το γκολ που θα της έδινε την πρόκριση. Οι Πατρινοί κατάφεραν να φέρουν την μπάλα μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού με συνεχόμενες στημένες φάσεις και με τον Χαλκιά να προωθείται στην περιοχή του Βλαχοδήμου, είχε την ευκαιρία της με σουτ του Κυνηγόπουλου, που έδιωξε ο Βλαχοδήμος στο 93’, με το 1-1 να μένει μέχρι το φινάλε του αγώνα και να στέλνει τον Παναθηναϊκό στην επόμενη φάση σαν πρώτο, με τη Λάρισα να τον ακολουθεί στη δεύτερη θέση.

Το κλειδί: Ο Παναθηναϊκός έβγαλε γρήγορη αντεπίθεση στο 29’, Χατζηγιοβάννης και Χίλιεμαρκ συνδυάστηκαν ιδανικά, ο Σουηδός σκόραρε και επί της ουσίας εκεί ολοκλήρωσε μια πρόκριση που έτσι κι αλλιώς ήταν σχεδόν δεδομένη για τον Παναθηναϊκό.

10αρι: Ο Χατζηγιοβάννης θεωρείται ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχει βγάλει τα τελευταία χρόνια η ακαδημία του Παναθηναϊκού. Χθες έβγαλε πολλά από τα στοιχεία που διαθέτει. Στη φάση του γκολ σέντραρε ιδανικά και με την κατάλληλη ταχύτητα.

Στον πάγκο: Ορισμένοι δεν σέβονται τίποτα. Ούτε τη μνήμη ανθρώπων. Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε πριν από το ματς, αλλά κάποιους και από τη μία εξέδρα και από την άλλη δεν τους ένοιαξε και βρίζονταν χυδαία.

Γιατί κόουτς: Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος στο τελευταίο δεκάλεπτο έδωσε εντολή να βγουν οι παίκτες του μαζικά μπροστά, αφού είχε ακούσει πως η Λάρισα παρέμενε στο 0-0. Έψαξε το γκολ που θα έστελνε την Παναχαϊκή στην επόμενη φάση και καλά έκανε. Είδε μάλιστα την ομάδα του να βρίσκει την ευκαιρία, αλλά ο Βλαχοδήμος κράτησε το 1-1.

Παναχαϊκή – Παναθηναϊκος 1-1

Γήπεδο: Κώστας Δαβουρλής
Διαιτητής: Μπλάνας (Μεσσηνίας)
Βοηθοί: Πήττας (Ηλείας), Πυλαρινός (Ζακύνθου)
Γκολ: Αργυρόπυλος 40′ – Χίλιεμαρκ 29′
Κίτρινες: Αργυρόπουλος – Ρέις, Δώνης
Κόκκινες:-

Παναχαϊκή (Σ. Οφρυδόπουλος): Χαλκιάς, Πολίμος, Μπουτζίκος, Σωτηράκος, Μακρυδημήτρης, Φουρλάνος, Αργυρόπουλος (74′ Ελευθεριάδης), Πολυχρόνης (65′ λ.τ Μουστακόπουλος), Μασούρας, Κυνηγόπουλος, Σπανός (77′ λ.τ Αντωνακόπουλος)

Παναθηναϊκός (Μ. Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Ινσούα, Κουτρουμπής, Ρέις, Δώνης, Χίλιεμαρκ (75′ Τζανδάρης), Αυλωνίτης, Λουντ (56′ Άλτμαν), Κολοβέτσιος, Χατζηγιοβάνης, Πίσπας (65′ Εμμανουηλίδης)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ