Παναθηναϊκός – Ιεράπετρα 2-2

Παναθηναϊκός – Ιεράπετρα 2-2

Η Ιεράπετρα λίγο έλειψε να σοκάρει τον Παναθηναϊκό στο «παγωμένο» ΟΑΚΑ των περίπου 300 φίλων των Πράσινων, όμως ο Καμπετσής ισοφάρισε σε 2-2 στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και έσωσε το Τριφύλλι των πολλών πιτσιρικάδων.

Ο Ο.Φ. Ιεράπετρας ήρθε στο Ολυμπιακό Στάδιο για να παίξει ποδόσφαιρο. Για να πιέσει ψηλά, να κρατήσει την μπάλα, να δείξει τις αρετές του, να προσπαθήσει να βοηθήσει ώστε να δούμε ένα ωραίο παιχνίδι. Τα κατάφερε και με το παραπάνω. Έπαιξε, δεν κλείστηκε. Έτρεξε με την μπάλα, δεν έτρεχε πίσω από την μπάλα. Έκανε… θόρυβο και έφτασε μια ανάσα από τη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας της. Δεν το κατάφερε κυριολεκτικά για ένα δευτερόλεπτο. Αν η σέντρα του Εμμανουηλίδη στο 94′ απομακρυνόταν από την περιοχή της Ιεράπετρας, στην Κρήτη θα είχαν… εθνική εορτή κάθε 5 Δεκεμβρίου.

Το τελικό 2-2 δεν αλλάζει και πολλά πράγματα για τους Κρητικούς. Απλά τους μένει η πίκρα ότι άγγιξαν μια νίκη που θα έγραφε ιστορία και την έχασαν για ένα δευτερόλεπτο. Αξίζουν, όμως, εκείνοι όλα τα φώτα πάνω τους. Και για το παιχνίδι που έκαναν και για το αποτέλεσμα που πήραν.

Απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό ο οποίος, τηρουμένων των αναλογιών, δεν ήταν κακός. Έπαιξε με μια ενδεκάδα που πιθανότατα δεν θα ξανά παίξει ποτέ μαζί, έπαιξε με πάρα πολλά παιδιά κάτω των 20 ετών, άνοιξε το σκορ νωρίς στο ματς, μόλις στο 20′ με τον Χατζηθεοδωρίδη, αλλά κάπου εκεί μάλλον πίστεψαν οι παίκτες του Δώνη ότι θα καθαρίσουν εύκολα. Η Ιεράπετρα αντέδρασε και έκανε την ανατροπή πριν το ημίχρονο, με τους Χίσι (25′) και Αναστασόπουλο (43′) να σκοράρουν.

Ο Δώνης επιστράτευσε τον Μπουζούκη με το καλημέρα του δευτέρου ημιχρόνου, έπαιξε με δύο φορ στο τελευταίο εικοσάλεπτο (Εμμανουηλίδη – Καμπετσή), έβαλε και τρίτο στο 79′, είχε μεγάλες ευκαιρίες δύο φορές με τον Εμμανουηλίδη και μια φορά με τον Καμπετσή που σημάδεψε το δοκάρι, αλλά το γκολ δεν ερχόταν. Η Ιεράπετρα θα μπορούσε στην κόντρα επίθεση να σημειώσει τρίτο γκολ και να καθαρίσει, αλλά οι παίκτες της σε 2-3 περιπτώσεις αστόχησαν και στο 94′ ήρθε ένα γύρισμα από τα δεξιά του Εμμανουηλίδη, ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων έκανε λάθος έξοδο και ο Καμπετσής σε κενή εστία λύτρωσε τον Παναθηναϊκό και λυτρώθηκε και ο ίδιος για τις χαμένες του ευκαιρίες.

Το κλειδί: Συνήθως σε τέτοια παιχνίδια, όταν η μεγάλη ομάδα σκοράρει νωρίς, τότε τα καθαρίζει κιόλας. Η Ιεράπετρα κατάφερε να μην επηρεαστεί από το γκολ του Χατζηθεοδωρίδη, ισοφάρισε μόλις πέντε λεπτά αργότερα και αυτό ήταν το πιο σημαντικό σημείο του αγώνα.

Το10άρι: Ο Χίσι της Ιεράπετρας έκανε πολλά χιλιόμετρα, σκόραρε το πρώτο γκολ της ομάδας του και αποτέλεσε τον κορυφαίο όχι μόνο των φιλοξενούμενων, αλλά και του αγώνα.

Γιατί κόουτς: Η αλλαγή θέσης του Χατζηθεοδωρίδη από τον Δώνη έφερε και το 1-0 από τον νεαρό μέσο, που σκόραρε όταν ήρθε στον άξονα. Ο Δώνης στο φινάλε έπαιξε ουσιαστικά με τρία φορ και δικαιώθηκε. Εξαιρετικά στημένη η ομάδα της Ιεράπετρας από τον Μάγγο, που δείχνει να έχει δουλέψει πολύ στο τακτικό κομμάτι.

Στον πάγκο: Ο Θεοχάρης δεν πατούσε καλά και δικαιολογημένα αντικαταστάθηκε από τον Γιώργο Δώνη στο ημίχρονο. Δεν κατάφερε να καλύψει στη φάση του 1-2 και έδειχνε αρκετά τρακαρισμένος. Δικαιολογημένα αν σκεφτεί κανείς πως πρώτη φορά παίζει στο ΟΑΚΑ.

Τα γκολ: 20′ Χατζηθεοδωρίδης, 94′ Καμπετσής – 25′ Χίσι, 43′ Αναστασόπουλος

Διαιτητής: Μανούχος
Βοηθοί: Μπαλτάς, Τριανταφύλλου

Παναθηναϊκός: Κότσαρης, Οικονόμου, Στάικος, Χατζηθεοδωρίδης, Αποστολάκης (79′ Σιφναίος), Εμμανουηλίδης, Τζανδάρης, Θεοχάρης (46′ Μπουζούκης), Παντελάκης, Κουντουριώτης (69′ Πούγγουρας), Καμπετσής

Ο.Φ. Ιεράπετρας: Παναγιώτου, Αναστασόπουλος, Κορομηλάς, Μίγγας, Πότσι, Μούτσα, Χίσι, Παπαδόπουλος, Μαρτσάκης (58′ Κορέτας), Μηνάς (69′ Τζελέπης), Καλημέρης

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ