Ιεράπετρα και Παναιτωλικός έστειλαν τον Παναθηναϊκό στους 16

Ιεράπετρα και Παναιτωλικός έστειλαν τον Παναθηναϊκό στους 16

Ιεράπετρα και Παναιτωλικός έμειναν στο 0-0 στην Κρήτη, με συνέπεια να οδηγηθούν σε... αλληλοαποκλεισμό και να στείλουν Παναθηναϊκό και Κισσαμικό στους 16 του Κυπέλλου Ελλάδας. Νίκη κόντρα στον Ηρόδοτο και «τρία στα τρία» για τον Πανιώνιο.

Ο ρυθμός ήταν εξαιρετικός, οι φάσεις πολλές, όμως τα δίχτυα δεν τραντάχτηκαν ούτε μία φορά. Η Ιεράπετρα, ομάδα Γ’ Εθνικής, ηττήθηκε μεν στην πρεμιέρα του Κυπέλλου Ελλάδος από τη μόνη ομάδα της Football League που συμμετείχε στον όμιλο, τον Κισσαμικό, ωστόσο πήρε αποτελέσματα από τις δύο ομάδες της Super League!

Τον Παναθηναϊκό (2-2) και τον Παναιτωλικό (0-0). Έλα όμως που δύο βαθμοί δεν ήταν αρκετοί ούτε για τους Κρητικούς, ούτε για τους Αγρινιώτες. Στο σημερινό παιχνίδι οι δύο ομάδες χρειάζονταν νίκη για να μείνουν ζωντανές στο κυνήγι της πρόκρισης. Η Ιεράπετρα είχε πιο δύσκολο σενάριο, μιας και ευελπιστούσε σε νίκη του Κισσαμικού επί του Παναθηναϊκού, ενώ οι η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα το αντίστροφο, συν τη μείωση της διαφοράς τερμάτων.

Όλα αυτά όμως έχασαν τη σημασία τους, διότι το τελικό 0-0 στην Κρήτη πέταξε εκτός Κυπέλλου Ελλάδας τόσο την Ιεράπετρα όσο και τον Παναιτωλικό, χαρίζοντας την πρόκριση στη φάση των 16 στον Παναθηναϊκό και τον Κισσαμικό. Οι δύο τελευταίοι τίθενται αντιμέτωποι το μεσημέρι της Τετάρτης (19/12, 15:30), σ’ ένα ματς που θα κρίνει μόνο την πρωτιά και τίποτα που να σχετίζεται με την πρόκριση.

Όσο για τον Πανιώνιο στην άλλη συνάντηση των 15:00 του Κυπέλλου Ελλάδας, στο πλαίσιο του 8ου ομίλου, δεν αντιμετώπισε παρά ελάχιστες δυσκολίες στην επικράτηση και το συνακόλουθο «τρία στα τρία». Στο 37′ ο Τσιλούλης πλάσαρε κάτω από τα πόδια του Κασμερίδη για το 0-1 και ο Ντουρμισάι διπλασίασε τα γκολ των Κυανέρυθρων με εκτέλεση πέναλτι στο 78′.

Η 2η θέση του γκρουπ θα κριθεί στο παιχνίδι του Απόλλωνα Πόντου με τη Λάρισα στην Καλαμαριά, το απόγευμα της Τετάρτης (19/12, 19:30), αφού οι δύο ομάδες βρίσκονται στους τρεις βαθμούς. Σε περίπτωση ισοπαλίας, η πρόκριση θα καταλήξει στα χέρια της Λάρισας λόγω της καλύτερης διαφοράς τερμάτων.

Τα αποτελέσματα των δύο αγώνων των 15:00 για το Κύπελλο Ελλάδας:

Ιεράπετρα – Παναιτωλικός 0-0

Ηρόδοτος – Πανιώνιος 1-2 (82′ Δαμιανάκης / 37′ Τσιλούλης, 78′ Ντουρμισάι)

Οι βαθμολογίες:

3ος όμιλος

  1. Κισσαμικός 4 (2-0)*
    2. Παναθηναϊκός 4 (3-2)*
    3. Παναιτωλικός 2 (0-1)
    4. Ιεράπετρα 2 (2-4)

8ος όμιλος

1. Πανιώνιος 9 (8-1)
2. Λάρισα 3 (4-3)
3. Απόλλων Πόντου 3 (1-4)
4. Ηρόδοτος 0 (1-7)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ