Κισσαμικός – Παναθηναϊκός 1-2

Κισσαμικός – Παναθηναϊκός 1-2

Ο Παναθηναϊκός των 13 στους 14 Ελλήνων παικτών έπαιξε κατά διαστήματα όμορφο ποδόσφαιρο, επικράτησε με 2-1 του Κισσαμικού στα Χανιά και πήρε την πρωτιά του ομίλου. Πρώτο γκολ για τον Βέργο, που έχασε και πέναλτι, σκόραρε και ο Εμμανουηλίδης.

Ο Παναθηναϊκός πήγε στην Κρήτη μόνο για τη νίκη. Αυτή θα του έδινε την πρωτιά στον όμιλο. Η ισοπαλία θα έστελνε τον Κισσαμικό ως πρώτο στην επόμενη φάση, αφού οι πράσινοι είχαν φροντίσει να βάλουν μόνοι τους δύσκολα, με το 2-2 της προηγούμενης αγωνιστικής με την Ιεράπετρα. Αυτή η αναγκαιότητα της νίκης, μιας και για την πρωτιά είχε κάνει λόγο και ο Δώνης στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τον Ατρόμητο, έκανε τον Παναθηναϊκό να δει απολύτως σοβαρά και από το πρώτο δευτερόλεπτο το ματς.

Ένας Παναθηναϊκός… made in Greece, αφού στην ενδεκάδα βρίσκονταν δέκα Έλληνες, ενώ συνολικά από τους 14 που αγωνίστηκαν, οι 13 ήταν Έλληνες. Αυτή τη φορά οι πράσινοι δεν εμφανίστηκαν όπως απέναντι στην Ιεράπετρα. Μπορεί να αγχώθηκαν όταν ο Κισσαμικός ισοφάρισε προς στιγμήν, αλλά το 2-1 με το οποίο επικράτησαν ήταν δίκαιο και ίσως… φτωχό βάσει ευκαιριών.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε πολύ νωρίς, μόλις στο 7′ με τον Εμανουηλίδη να εκμεταλλεύεται το λάθος του αντίπαλου τερματοφύλακα και σε τετ α τετ να ανοίγει το σκορ. Οι πράσινοι ήταν καταιγιστικοί στο πρώτο ημίχρονο, έχασαν πολλές ευκαιρίες με Βέργο και Εμανουηλίδη (έπαιξαν μαζί στην επίθεση), είχαν σε εξαιρετική μέρα τον Αποστολάκη που ανέβαινε συνεχώς την πλευρά και δημιουργούσε κινδύνους, αλλά ήταν άστοχοι στην τελική προσπάθεια.

Αυτό λίγο έλειψε να τους στοιχίσει, αφού ο Κισσαμικός αντέδρασε στο δεύτερο μέρος. Αρχικά σημείωσε γκολ το οποίο ακυρώθηκε για χέρι, αλλά τρία λεπτά αργότερα, στο 54′ ο Ρίσκι με πλασέ από τη μικρή περιοχή και αφού η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν κατάφερε να διώξει την μπάλα από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και ισοφάρισε. Ενα γκολ που έφερε στο γήπεδο και Μπουζούκη και Καμπετσή από πλευράς Γιώργου Δώνη προκειμένου ο Παναθηναϊκός να γίνει περισσότερο πιεστικός και επιθετικός.

Οι πράσινοι έχασαν πέναλτι με τον Βέργο, αλλά ξεκίνησαν ξανά να πιέζουν και τελικά ο Βέργος πήρε το… αίμα του πίσω λίγο αργότερα. Συγκεκριμένα στο 75′, έπειτα από σουτ του Καμπετσή, ο Δασκαλάκης έδιωξε και ο Βέργος πήρε το ριμπάουντ και σε κενή εστία έκανε το 2-1, το οποίο έμεινε μέχρι το φινάλε και χάρισε στον Παναθηναϊκό τη νίκη και την πρωτιά.

ΑΟΧ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-2

Γκολ: 54′ Ρίσκι/7′ Εμμανουηλίδης, 75′ Βέργος

Κίτρινες: 11′ Πούγγουρας

Κόκκινες:

ΑΟΧ Κισσαμικός (Αλέκος Βοσνιάδης): Δασκαλάκης, Σάλιακας (78’ Τόλι), Σισέ, Φαζόν, Καραγεώργης, Τεγούσης (55’ Σελινιωτάκης), Γκίνι, Καραγιάννης (70’ Αρναρέλλης), Βρεττός, Αποστολόπουλος, Ρίσκι.

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Παντελάκης, Πούγγουρας, Οικονόμου, Αποστολάκης (59’ Καμπετσής), Τζανδάρης, Κάτσε (59’ Μπουζούκης), Στάικος, Χατζηθεοδωρίδης, Εμμανουηλίδης (74’ Χατζηγιοβάνης), Βέργος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ