«Πολυβόλο» η Λαμία έριξε 7άρα και προκρίθηκε, πέρασε και ο Απόλλων Σμύρνης

«Πολυβόλο» η Λαμία έριξε 7άρα και προκρίθηκε, πέρασε και ο Απόλλων Σμύρνης

Η Λαμία νίκησε εκτός έδρας τον Απόλλωνα Λάρισας με 7-0 και σε συνδυασμό με το 3-1 της ΑΕΚ επί του Βόλου προκρίθηκε ως δεύτερη, υπερτερώντας στην ισοβαθμία των Θεσσαλών – Εμεινε όρθιος στα Τρίκαλα (1-1) και πέρασε στους «16» ο Απόλλων Σμύρνης.

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά εφτά γκολ έβαλε η Λαμία στον αγώνα με τον Απόλλωνα Λάρισας, για την 3η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας. Η ομάδα της Φθιώτιδας πάτησε «γκάζι» στο δεύτερο ημίχρονο και με 5 γκολ σε 16 λεπτά επικράτησε με 7-0! Το συγκρότημα του Μάκη Χάβου εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον το «διπλό» της ΑΕΚ στον Βόλο (1-3) και προκρίθηκε ως δεύτερη, υπερτερώντας στην ισοβαθμία των Θεσσαλών. Η Λαμία είχε καλύτερη διαφορά τερμάτων και σφράγισε το εισιτήριό της για τους «16».

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκαν στο 11ο λεπτό με κεφαλιά του Ασίγκμπα, μετά από σέντρα του Επστάιν. Στο 18’ η Λαμία έφτασε μια ανάσα από το 2-0, αλλά η μπάλα μετά την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Επστάιν σταμάτησε στο δοκάρι του Μάντζαρη. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε… καταιγίδα από γκολ. Στο 64’ ο Μπουλούλης έκανε το 2-0 και τρία λεπτά αργότερα ο Μπαράλες ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Στο 69’ ο Κωστίκος πέτυχε το τέταρτο γκολ της Λαμίας, η οποία στο 79’ έκανε το 5-0 με τον Τσούκαλο. Στο 81’ ο Ρόμανιτς σκόραρε για το 6-0, ενώ το τελικό 7-0 διαμόρφωσε ο Βασιλαντωνόπουλος με πλασέ μέσα από την περιοχή

Οι συνθέσεις:

Απόλλων Λάρισας: Μάντζαρης, Σκούρπα, Σουλιώτης, Κοντοές, Κουρτεσιώτης, Χατζής, Ράμος, Λιτένας, Μπιμάι (46’ Κοντοθανάσης), Καμπέρης, Λουκάο (63’ Μπέικος)

Λαμία: Μελισσάς, Ασίγκμπα, Καρυπίδης (56’ Βασιλαντωνόπουλος), Αναστασιάδης, Παπαργυρίου (57’ Μπαράλες), Σκόνδρας, Μπουλούλης, Επστάιν, Καραγκούνης (67’ Κωστίκας), Ρόμανιτς, Τσούκαλος.

Η τελική βαθμολογία του 2ου ομίλου:

ΑΕΚ        9
Λαμία   4
Βόλος    4
Απόλλων Λάρισας           0

Εδειξε χαρακτήρα στα Τρίκαλα ο Απόλλων Σμύρνης

Ο Απόλλων Σμύρνης μπορεί στο πρωτάθλημα να παραπαίει και να βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, ωστόσο, στο Κύπελλο τα πηγαίνει περίφημα και το μεσημέρι της Πέμπτης πανηγύρισε την πρόκρισή του στους «16». Η ομάδα της Ριζούπολης έμεινε όρθια στα Τρίκαλα με το 1-1 που απέσπασε από τον τοπικό ΑΟΤ προκρίθηκε στην επόμενη φάση ως δεύτερη στον 6ο όμιλο, ακολουθώντας τον πρωτοπόρο Αστέρα Τρίπολης.

Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, με την Ελαφρά Ταξιαρχία να έχει τη μεγαλύτερη ευκαιρία. Στο 43’ ο Γκαρός εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες και προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων, αλλά ο Ταΐρης έπεσε και μπλόκαρε. Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες των Τρικάλων μπήκαν αποφασισμένοι να σκοράρουν και πίεσαν ασφυκτικά την άμυνα των φιλοξενούμενων. Τα Τρίκαλα έχασαν δύο τεράστιες ευκαιρίες, προτού ο Καπού νικήσει με διαγώνιο σουτ τον Βάσιτς για το 1-0. Ο ΑΟΤ πήρε προβάδισμα στο σκορ, αναγκάζοντας τον Απόλλωνα Σμύρνης να βγει στην επίθεση. Η απάντηση της ομάδας του Μπάμπη Τεννέ ήταν άμεση, με τους παίκτες του έμπειρου τεχνικού να εκμεταλλεύονται στο έπακρον το τραγικό λάθος του Ταΐρη. Στο 61’ ο Τσιάρας έκανε τη σέντρα, ο πορτιέρο των Τρικάλων έχασε την μπάλα και ο Ελ Χέλβε από κοντά ισοφάρισε σε 1-1. Το σκορ παρέμεινε μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης, με τον Απόλλωνα να παίρνει την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

Τρίκαλα (Θωμάς Γράφας): Ταΐρης, Πάνος, Νιάρος, Συριόπουλος, Τσιάρας, Γκατσολάρι (66’ Γιουκαρής), Γκουγκούδης, Τριανταφυλλάκος (88′ Κατσαντώνης), Συμελίδης, Σταματάκος (69’ Μακρίδης), Καπός.

Απόλλων Σμύρνης (Μπάμπης Τεννές): Βάσιτς, Κύργιας, Ρώσση, Βαφέας, Λούκιτς, Γκίνο, Ζοάο Πέδρο (53’ Μπεντινέλι), Ντ’ Ούρσο, Γκαρός (71’ Κονέ), Ντεφεντερίκο, Βάρκας (53’ Ελ Χέρβε).

Η τελική βαθμολογία του 6ου ομίλου:

Αστέρας Τρίπολης 9
Απόλλων Σμύρνης 4
Τρίκαλα 2
Απόλλων Παραλιμνίου 1

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ