Βόλος – ΑΕΚ 1-3

Βόλος – ΑΕΚ 1-3

Η ΑΕΚ επικράτησε με 3-1 του Βόλου εκτός έδρας και κάνοντας το «3Χ3», εξασφάλισε την πρώτη θέση στον όμιλο του Κυπέλλου.

Η ΑΕΚ αποφάσισε να σοβαρευτεί στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στον Βόλο και με πρωταγωνιστή τον Λιβάγια πήρε τη νίκη με 3-1 και κάνοντας το απόλυτο των νικών στον όμιλο, εξασφάλισε ως πρώτη την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του κυπέλλου. Οι Κιτρινόμαυροι παρουσίασαν ένα κακό πρόσωπο στο πρώτο μέρος, δείχνοντας πως αντιμετωπίζουν το ματς ως… αγγαρεία.

Ωστόσο στην επανάληψη τα πράγματα άλλαξαν και έτσι η ΑΕΚ ολοκλήρωσε τη… δουλειά, φεύγοντας από την έδρα του Βόλου με μια άνετη νίκη και με μια καλή εικόνα, τουλάχιστον για το δεύτερο 45λεπτο του ματς.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έκανε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το παιχνίδι με τη Λάρισα, μιας και στο βασικό σχήμα διατηρήθηκαν μονάχα οι Τσιγκρίνσκι, Μοράν και Λιβάγια. Η Ένωση ξεκίνησε το ματς με επιθετική διάθεση και μόλις στο 3’ απείλησε την εστία του Βόλου, με το σουτ του Αλμπάνη να αποκρούεται δύσκολα από τον Μπουργάνη. Η πίεση της ΑΕΚ συνεχίστηκε και δύο λεπτά μετά οι Κιτρινόμαυροι κατάφεραν μετά από μια φάση διαρκείας να ανοίξουν το σκορ.

Ο Μπότος σημάδεψε αρχικά το δοκάρι της εστίας του Βόλου, η μπάλα στρώθηκε στη συνέχεια στον Λιβάγια που απέτυχε επίσης να σκοράρει, με τη… λύση να δίνει στο τέλος ο Μοράν με κοντινό πλασέ, κάνοντας το 1-0. Οι γηπεδούχοι όμως απάντησαν σχεδόν με τη σέντρα, μιας και στο 7’ ο Πίσπας με ωραία κεφαλιά νίκησε τον Τσιντώτα και έφερε το παιχνίδι στα ίσια!

Ο αγώνας είχε έναν ξέφρενο ρυθμό με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω, τουλάχιστον μέχρι το 30’. Στο συγκεκριμένο διάστημα η ΑΕΚ είχε δύο καλές στιγμές με τους Λιβάγια και Γιαννούτσο, ενώ ο Βόλος απείλησε την εστία του Δικεφάλου με την προσπάθεια του Δημόπουλου. Κάπου εκεί το τέμπο του αγώνα άρχισε να πέφτει, με το ματς να έχει αρκετές διακοπές και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες.

«Καθάρισε» ο Λιβάγια

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ αποφάσισε να… σοβαρευτεί. Ο Ουζουνίδης πέρασε στο ματς τους Μπογέ και Κλωναρίδη, αντί των Μπότου, Αλμπάνη, με την Ένωση να κλείνει τον Βόλο στην περιοχή του και με συνοπτικές διαδικασίες, να φτάνει στη νίκη. Στο 59’ ο Λιβάγια θα κάνει με ωραία προσπάθεια το 2-1 για τους Κιτρινόμαυρους, ενώ στο 71’ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα θα διαμορφώσει το 3-1. Σκορ που παρέμεινε μέχρι τέλους, καθώς η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να κάνει γκολ κάποια από τις ευκαιρίες που είχε από εκεί και στο εξής. Με κορυφαία το δοκάρι του Γιαννιώτα στο 83’.

Έτσι ο Δικέφαλος έφυγε από τον Βόλο με τη νίκη, καθάρισε την πρώτη θέση στον όμιλο και πέρασε πανηγυρικά στην επόμενη φάση, με την Λαμία να τον ακολουθεί ως δεύτερη, μετά τη σημερινή της νίκη επί του Απόλλωνα Λάρισας.

Το 10άρι: Ο Λιβάγια. Πέτυχε δύο γκολ και ήταν ο άνθρωπος που καθάρισε την μπουγάδα για την ΑΕΚ.

Tο κλειδί: Η… απόφαση της ΑΕΚ να σοβαρευτεί και να παίξει ποδόσφαιρο στο δεύτερο ημίχρονο, τελειώνοντας με συνοπτικές διαδικασίες το ματς.

Στον πάγκο: Ο Αλμπάνης. Η είσοδός του στην ενδεκάδα δεν συνοδεύτηκε με καλή εμφάνιση, με τον Έλληνα εξτρέμ να χρειάζεται ακόμα χρόνο για να βρει ρυθμό.

Γιατί κόουτς: Σε ένα παιχνίδι που προσφερόταν για δοκιμές, ο τεχνικός της ΑΕΚ επέμεινε στον γνωστό σχηματισμό που εφαρμόζει από την αρχή της σεζόν, χωρίς να τσεκάρει κάποιο άλλο πλάνο που ενδεχομένως στην πορεία θα μπορούσε να αξιοποιήσει η Ένωση. Ενώ και ο χρόνος συμμετοχής που έδωσε σε παίκτες που δεν είχαν αγωνιστεί ήταν περιορισμένος, τη στιγμή που ο αντίπαλος ήταν ξεκάθαρα πιο χαμηλής δυναμικής.

Βόλος-ΑΕΚ 1-3

Γκολ: 5’ Μοράν, 6’ Πίσπας, 59’, 71’, Λιβάγια

Δοκάρια: 4’ Μπότος, 83’ Κλωναρίδης

Κίτρινες: Τσόσιτς (32’), Ενγκουέμ (42’), Πίσπα (63’), Ηλιόπουλο (76’), Ρούσσο (90’+).

Κόκκινες:

Βόλος (Χ. Φεράντο, 3-5-2): Μπουργάνης, Καρρίκι (52’ Γκαρσία), Ρούσσος, Δημόπουλος (46’ Γκαλίτσιος), Ενγκουέμ, Δόρης, Δεμηρτζόγλου, Ηλιόπουλος, Λούκας (46’ Κορέλας), Φράγκος, Πίσπας

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Γκάλο, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Γιαννούτσος, Τσόσιτς, Μοράν (76’ Μπάμπης), Γιαννιώτας, Μπότος (55’ Κλωναρίδης), Αλμπάνης (55’ Μπογέ), Λιβάγια

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ