Παναχαϊκή – Λεβαδειακός 2-1

Παναχαϊκή – Λεβαδειακός 2-1

Η Παναχαϊκή επικράτησε 2-1 του Λεβαδειακού στην Πάτρα και πήρε την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου πίσω από τον Ολυμπιακό. Εύκολο έργο είχε η Λάρισα στην Καλαμαριά, «διέσυρε» τον Απόλλωνα Πόντου (4-0) και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του θεσμού.

Η Παναχαϊκή επικράτησε 2-1 του Λεβαδειακού στην Πάτρα χάρη στα τέρματα των Κυνηγόπουλου (9′) και Μωραϊτη (69′) και πήρε μεγάλη πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας πίσω από τον Ολυμπιακό. Οι Πατρινοί άνοιξαν το σκορ πριν την συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, έφτασαν εύκολα στο 2-0, και όταν ο Μαρκόφσκι μείωσε για τον Λεβαδειακό σε 2-1, αμύνθηκαν μαζικά κρατώντας ως το τέλος το σκορ πρόκρισης. Κάπως έτσι, μετά τον Άρη, θύμα έκπληξης στο Κύπελλο έπεσε και ο Λεβαδειακός, που έμεινε εκτός της συνέχειας του θεσμού.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 8ο λεπτό, όταν ο Παναγιώτης Κυνηγόπουλος πήδηξε ψηλότερα από όλους και με κεφαλιά εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Ντάσιου από δεξιά για το 1-0 της Παναχαϊκης. Όπως ήταν λογικό, το γρήγορο γκολ έδωσε άλλο αέρα στους παίκτες της ομάδας που μπορούσαν να ελέγχουν το ρυθμό, μένοντας πίσω και στοχεύοντας στις αντεπιθέσεις. Οι Αχαιοί διπλασίασαν τα τέρματά τους, στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 69ο λεπτό, όταν ο Μωραϊτης μπήκε στην περιοχή και το σουτ που επιχείρησε, κόντραρε στον Ζησόπουλο με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Μπάγιτς (2-0).

Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν στα εναπομείναντα λεπτά και κατάφεραν να μειώσουν  στο 77ο λεπτό με σκόρερ τον Μαρκόφσκι, που πήρε την κεφαλιά μετά την σέντρα το Καραχάλιου, έψαξαν και το γκολ της ισοφάρισης που θα τους έδινε την πρόκριση, όμως δεν το βρήκαν ποτέ, με το σφύριγμα της λήξης να δίνει το έναυσμα για πανηγυρισμούς στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί στο γήπεδο της Αγυιάς.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναχαϊκή: Καπούταγλης, Ντάσιος, Σταμόπουλος, Λουμπαρδέας, Τσελεπίδης, Φουρλάνος (64′ Μουστακόπουλος), Πλέγας (82′ Σωτηράκος), Μαυριάς (71′ Αργυρόπουλος), Κυνηγόπουλος, Μωραΐτης, Ελευθεριάδης

Λεβαδειακός: Μπάγιτς, Ναγκίς, Καθάριος (66′ Ιωαννίδης), Μαρκόφσκι, Ζησόπουλος, Καραχάλιος, Παντελιάδης, Τσαμπούρης, Κρνέτα (46′ Σαβαντογκό), Βίντεκερ (58′ Στανόγεβιτς), Λιάγκας

Απόλλων Πόντου – Λάρισα 0-4

Εύκολο έργο είχε η Λάρισα (που προκρινόταν και με ισοπαλία) στην Καλαμαριά, «διέσυρε» τον Απόλλωνα Πόντου (4-0) και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του θεσμού. Λεοζίνιο, Νούσιος, Κούνιτς, Κύρκος (αυτ.) οι σκόρερ για τους Βυσσινί που έχασαν και πέναλτι.

Οι φιλοξενούμενοι από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης δεν άφηναν περιθώρια αμφισβήτησης για το ποιος είναι το αφεντικό. Το 1-0 έγινε με την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου με αυτογκόλ όταν ο Χοτζάλι έκανε τη σέντρα, με τον Κύρκου να προσπαθεί να απομακρύνει αλλά να στέλνει την μπάλα  στα δίχτυα της ομάδας του. Στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου όταν ο Πίτι απέτυχε στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. ήρθε ο Λεοζίνιο με σουτ από κοντά για να διπλασιάσει τα τέρματα των Βυσσινί.

Λίγο μετά την συμπλήρωση μιας ώρας, η ΑΕΛ «άγγιξε» και το 3-0, με τον Κόυνιτς να αστοχεί από τη λευκή βούλα, στέλνοντας την μπάλα άουτ, όμως οι παίκτες του Φέστα να μην έχουν τελειώσει τη… δουλειά. Στο 69′ ο Ζίζιτς ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3 ενώ δυο λεπτά αργότερα, ο Νούσιος από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 0-4.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Απόλλων Πόντου: Πολίτης, Δαλιανόπουλος, Σπόλιαριτς, Δημητριάδης, Τσουμάνης, Κυβελίδης, Θεολόγου, Αμαραντίδης, Κύρκου, Δαμουλάκης, Καλαϊτζίδης.

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Τριποτσέρης, Μπάλλας (83′ Χαλάτσης), Κούνιτς, Πίτι, Ζίζιτς (73′ Mπάμης ), Λεοζίνιο, Καρανίκας, Γρομητσάρης, Σαχίτι (22′ Νούσιος), Χοτζάλι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ