Παναχαϊκή – ΠΑΟΚ 2-1

Παναχαϊκή – ΠΑΟΚ 2-1

Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε αγνώριστος στην Πάτρα, ηττήθηκε με 2-1 από την Παναχαϊκή στον πρώτο αγώνα των «16» και προβλημάτισε στο πρώτο παιχνίδι μέσα στο 2019, δείχνοντας επηρεασμένος από τη... φουρτούνα Πρίγιοβιτς.

Μετά από 15 συνεχόμενες νίκες στο θεσμό του κυπέλλου ο ΠΑΟΚ απέναντι στην Παναχαϊκή γνώρισε την ήττα με 2-1 για την φάση των «16». Ο Δικέφαλος ήταν καλός μόλις 20 λεπτά στο παιχνίδι με την ομάδα της Αχαΐας να παίζει εξαιρετικά ειδικά στο πρώτο 45λεπτο. Το γεγονός ότι η Παναχαϊκή έκανε περισσότερες τελικές προσπάθειες απ’ αυτές του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο λέει πολλά. Οι Πατρινοί έδειξαν διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο, κάτι που είδαμε από το Δικέφαλο.

Αγωνίστηκαν με ψυχή, πάθος και αγωνιστική πείνα απέναντι σε μια ομάδα που δυσκολεύτηκε ακόμα και στο να μεταβιβάσει τη μπάλα. Η ομάδα της Αχαΐας έπαιξε πολύ έξυπνα τους επίδοξους πρωταθλητές. Περίμεναν τους Ασπρόμαυρους στο μισό γήπεδο και με πολύ κοντά τις γραμμές κατάφερναν χωρίς να κουραστούν να κλέβουν συνεχώς μπάλες και να δημιουργούν καταστάσεις στα καρέ του Πασχαλάκη.

Η ομάδα του Λουτσέσκου είχε πολλά προβλήματα στη μεταβίβαση της μπάλας μόλις έφτανε στα μισά του γηπέδου. Ενώ τα λάθη ήταν πολλά ακόμα και στο ένα μέτρο. Ο Ρουμάνος τεχνικός κοιτούσε και ξανά κοιτούσε στον πάγκο του όμως απ’ αυτών απουσίαζαν παίκτες που θα μπορούσαν να του κάνουν την δουλειά. Εκτός από το δοκάρι του Καρέλη στο 7ο λεπτό ύστερα από συρτό διαγώνιο σουτ οι Θεσσαλονικείς δεν είχαν άλλη καλή στιγμή μπροστά από την εστία του Καπούταγλη.

Οι γηπεδούχοι είχαν 6 τελικές προσπάθειες με τρεις να είναι στην εστία του Πασχαλάκη. Ο Έλληνας τεχνικός έδειξε σπουδαία αντανακλαστικά στο 13ο λεπτό μετά από λάθος του Τόσκα ο Μπαστακός από πλάγια θέση έπιασε το σουτ με τον πορτιέρο του Δικεφάλου να διώχνει με τα πόδια. Στο 21’ο Πολίμος, με σέντρα από δεξιά βρήκε τον Κυνηγόπουλο όπου με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα να περάσει παράλληλα προς την εστία του Πασχαλάκη.

Στο 35′ η Παναχαϊκή που κοίταζε στα μάτια τον ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ. Σε μια ταχύτατη αντεπίθεση οι γηπεδούχοι έπιασαν στον ύπνο την άμυνα του Δικεφάλου. Ο Κυνηγόπουλος έκανε το συρτό σουτ μέσα από την περιοχή με τον Πασχαλάκη ν’ αποκρούει ασταθώς, η μπάλα έφτασε στον Μπαστακό που με νέο πλασέ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Οφρυδόπουλου.

Όπως στα περισσότερα παιχνίδια του πρωταθλήματος, έτσι και στο αποψινό ματς, ο ΠΑΟΚ στην ανάπαυλα ανασυντάχθηκε και εμφανίστηκε καλύτερος στο δεύτερο ημίχρονο. Δημιούργησε φάσεις, αλλά και γκολ. Στο 54ο λεπτό, μετά από εκτέλεση φάουλ του Ουάρντα, ο Σάκχοφ βρέθηκε στην περιοχή, έκανε το γυριστό, αλλά μπλόκαρε ο γκολκίπερ της Παναχαϊκής.

Δύο λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση. Μετά από ωραία ανάπτυξη από τα δεξιά ο Λημνιός έκανε τη σέντρα προς τον Καρέλη ο οποίος με κεφαλιά από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Δικέφαλος θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματα του στο 65′ με τον Λημνιό, όμως το σουτ του τελευταίου από το ύψος της μικρής περιοχής πέρασε άουτ.

Κόντρα στην ροή του αγώνα η Παναχαϊκή κατάφερε μετά από αμυντική αδράνεια πήρε ξανά το προβάδισμα στο σκορ. Στο 68′ μετά από σέντρα του Πολίμο από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι εκεί όπου την περίμενε ο Λουμπαρδέας. Ο αμυντικός της Παναχαϊκής χωρίς να πίεση κάποιου ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ έκανε το δυνατό σουτ, με τον Πασχαλάκη να μη μπορεί να αντιδράσει με τη μπάλα να καταλήγει για δεύτερη φορά στα δίχτυα του για το 2-1.

Μέχρι το τέλος του αγώνα ο ΠΑΟΚ αύξησε την πίεση του προς την εστία του Καπούταγλη, όμως μόλις μια φάση κατάφερε να δημιουργήσει και ήταν αυτή στο 76ο λεπτό. Ο Πέλκας ελίχθηκε ωραία στο ύψος της μεγάλης περιοχής επιχειρώντας το φαλτσαριστό σουτ. Ο τερματοφύλακας της Παναχαϊκής όμως έπεσε στην αριστερή του γωνία και μπλόκαρε σταθερά.

Με το σφύριγμα της λήξης του αγώνα οι παίκτες και ο κόσμος της Παναχαϊκής πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη γιατί κέρδισε για πρώτη φορά στην ιστορία της τον ΠΑΟΚ για τον θεσμό του κυπέλλου.

Παναχαϊκή (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Καπούταγλης, Σταματόπουλος, Λουμπαρδέας, Τσελεπίδης, Πολίμος, Παπατόλιος Πλέγας, Ελευθεριάδης (67′ Καρατσανάκοφ), Αργυρόπουλος (61′ Κολ), Κυνηγόπουλος, Μπαστακός (81′ Μωραϊτης).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Κίτσιου, Βαρέλα, Μαλεζάς (73′ Μπίσεσβαρ), Τόσκα, Σάκχοφ, Μαουρίσιο (81′ Ζαμπά), Λημνιός, Ελ Καντουρί, Ουάρντα(66′ Πέλκας), Καρέλης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ