Κισσαμικός – ΑΕΚ 1-1

Κισσαμικός – ΑΕΚ 1-1

Η ΑΕΚ προηγήθηκε με γκολ του Εζεκιέλ Πόνσε στο 37ο λεπτό, ωστόσο ο Κισσαμικός ισοφάρισε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και διατήρησε τις ελπίδες του για πρόκριση στα προημιτελικά.

Ο Κισσσαμικός αποδείχθηκε κάτι παραπάνω από δύσκολος αντίπαλος για την ΑΕΚ, με την ομάδα της Κρήτης να αρνείται πεισματικά την ήττα και με ένα γκολ στο φινάλε του ματς, να παίρνει την ισοπαλία από την Ένωση (1-1) και να διατηρεί τις ελπίδες του για πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου. Η ΑΕΚ που είχε ανοίξει το σκορ με τον Πόνσε έδειξε να… βολεύεται με αυτό το αποτέλεσμα και τελικώς το πλήρωσε στο φινάλε, με τον Ρίσκι να ισοφαρίζει στο τελικό 1-1.

Ένα σκορ που και πάλι δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα στην ΑΕΚ για την πρόκριση στους 8 του κυπέλλου, ωστόσο κρατά μέσα στο παιχνίδι και την ομάδα της Κρήτης. Που δεν αναμένεται να πετάξει λευκή πετσέτα στη ρεβάνς της Αθήνας, στις 22 του μήνα.

Η συνολική εικόνα της ΑΕΚ ήταν κακή, με τους Κιτρινόμαυρους, επηρεασμένους και από την μεγάλη αποχή από τη δράση, να μην έχουν ρυθμό και φρεσκάδα στο παιχνίδι τους. Παρότι στην ενδεκάδα τους υπήρχαν ως επί το πλείστον βασικοί ποδοσφαιριστές.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε να παρατάξει την ΑΕΚ με ένα φουλ επιθετικό σχήμα. Ο Μάνταλος «βαφτίστηκε» κεντρικός μέσος και τοποθετήθηκε στο πλευρό του Άλεφ, με τους Κλωναρίδη, Μπογέ, Γκάλο και Πόνσε να συνθέτουν την τετράδα της γραμμής κρούσης. Ωστόσο, η ομάδα που πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων με το ξεκίνημα του ματς ήταν ο Κισσαμικός.

Η πρώτη φάση του αγώνα άνηκε στους γηπεδούχους, που μόλις στο 2’ έφτασαν κοντά στο γκολ. Ο Ρίσκι βγήκε απέναντι από τον Τσιντώτα όμως το πλασέ του δεν ήταν καλό, με την μπάλα να περνά εκτός εστίας. Στο 13’ ο παίκτης του Κισσαμικού απείλησε για δεύτερη φορά την εστία της Ένωσης, αποτυγχάνοντας και πάλι όμως να βρει στόχο. Κάπου εκεί η ΑΕΚ άρχισε σιγά-σιγά να ισορροπεί το παιχνίδι.

Οι Κιτρινόμαυροι κράτησαν περισσότερο την μπάλα, έκλεισαν τους χώρους στην άμυνά τους και μετέφεραν το ματς στην περιοχή των γηπεδούχων. Στο 24’ ο Κλωναρίδης είχε μια καλή στιγμήπου ωστόσο δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί, ενώ αντίστοιχη κατάληξη είχε και μια προσπάθεια του Μπογέ τρία λεπτά μετά.

Τελικώς, η λύση για την ΑΕΚ ήρθε στο 37’. Ο Κλωναρίδης τροφοδότησε τον Πόνσε και ο Αργεντινός φορ δεν λάθεψε, κάνοντας με ψύχραιμο τελείωμα το 0-1. Σκορ που παρέμεινε μέχρι την ανάπαυλα, αφού στο διάστημα που ακολούθησε δεν υπήρξε κάτι το αξιόλογο.

Ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο παρέμεινε σε χαμηλό τέμπο. Η ΑΕΚ μπορεί να είχε περισσότερο την μπάλα στα πόδια της, αλλά παρέμενε μακριά από την αντίπαλη περιοχή. Που πλησίαζε κυρίως μέσω στημένων φάσεων. Ο Ουζουνίδης πέρασε στο ματς αρχικά τον Λιβάγια αντί του Μπογέ και στη συνέχεια τον Μοράν αντί του Κλωναρίδη, σε μια προσπάθεια να ανακατέψει την τράπουλα. Ωστόσο η Ένωση εξακολουθούσε να είναι υποτονική. Με τον Κισσαμικό να παραμένει μέσα στο ματς και ανά στιγμές μάλιστα, να ανησυχεί την άμυνα των Κιτρινόμαυρων.

Μπαίνοντας προς το τελευταίο κομμάτι του ματς η ΑΕΚ έδειξε την πρόθεση να πατήσει πάνω σε αυτό το αποτέλεσμα, θωρακίζοντας περισσότερο την άμυνά της και διασφαλίζοντας πως θα διατηρήσει το μηδέν. Κάτι που πλήρωσε και μάλιστα στην τελευταία φάση του αγώνα, καθώς ο Ρίσκι με κοντινό πλασέ έκανε το 1-1, χαρίζοντας στην ομάδα του την ισοπαλία! Με το αποτέλεσμα αυτό να δίνει και πάλι στην ΑΕΚ το προβάδισμα για την πρόκριση, αλλά να κρατά σε κάθε περίπτωση στο «παιχνίδι» και την αξιόμαχη ομάδα της Κρήτης.

Γήπεδο: Δημοτικό γήπεδο Περιβολίων
Γκολ: 37’ Πόνσε, 93’ Ρίσκι

Κίτρινες: Τσιγκρίνσκι (67’), Μοράν (78’), Μπακάκη (86’), Ζιούλη (55’).

Κόκκινες:
Δοκάρια:
Διαιτητής: Τάσος Παπαπέτρου (Αθηνών)
Βοηθοί: Χρήστος Ακρίβος (Αθηνών) Ανδρέας Φωτόπουλος (Αθηνών)

Κισσαμικός (Αλέκος Βοσνιάδης): Παπαδόπουλος, Τόλι (81′ Τεγούσης), Σισέ, Ζιούλης, Παπαχρήστος, Σελινιωτάκης, Γκίνη, Σιμόν (68′ Καραγιάννης), Χαλκιαδάκης (62′ Αρναρέλλης), Βρεττός, Ρίσκι.

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Τσιντώτας, Μπακάκης, Τσόσιτς, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Άλεφ, Μάνταλος, Κλωναρίδης (70′ Μοράν), Γκάλο (78′ Γιαννιώτας), Μπογέ (46′ Λιβάγια), Πόνσε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ