Ρίσκι: «Με ένα μικρό όνειρο στην Αθήνα»

Ρίσκι: «Με ένα μικρό όνειρο στην Αθήνα»

Ο «ήρωας» του Κισσαμικού κόντρα στην ΑΕΚ μίλησε για την εμπειρία του απέναντι στην πρωταθλήτρια αλλά και για το... γούρι του που τον βοήθησε να σκοράρει και να δώσει στην ομάδα του την ιστορική ισοπαλία.

Ο Ρούπε Ρίσκι ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο ματς του Κισσαμικού με την ΑΕΚ για τους «16» του Κυπέλλου καθώς το δικό του γκολ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων χάρισε στην ομάδα του το μεγαλύτερο πιθανότατα έως τώρα αποτέλεσμα της ιστορίας της ισοφαρίζοντας την Ένωση σε 1-1.

Ο Φινλανδός επιθετικός ήρθε φέτος στην Κρήτη και τα Χανιά για τον Κισσαμικό ως δανεικός από την Αυστριακή Ζανκτ Πόλτεν και παρ’ ότι η ομάδα του δεν τα πηγαίνει καλά στην Football League φιγουράροντας στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, ο ίδιος έχει καταφέρει να ξεχωρίσει. 4 γκολ σε 7 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 2 γκολ στο Κύπελλο κόντρα μάλιστα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ μόνο απαρατήρητο δεν τον έχουν αφήσει να περάσει.

Ο ίδιος μίλησε σε ΜΜΕ της πατρίδας του και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα «iltalehti.fi» και δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για τη χθεσινή επιτυχία του ίδιου και της ομάδας του ενώ μίλησε και για το πεπρωμένο του που τον βοήθησε στο χθεσινό ματς.

«Πάμε με ένα μικρό όνειρο στην Αθήνα. Δεν ήταν καταστροφή», λέει αρχικά ο Ρίσκι. «Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, μπορεί να συμβεί. Όταν μπορείτε να παίξετε ενάντια στις μεγάλες ομάδες ως αουτσάιντερ, βρείτε κάτι περισσότερο, μπορείτε να πάρετε κάποια ώθηση που διαφορετικά δε θα μπορούσατε να πάρετε. Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι αλλά η δουλειά ανταμείβεται. Και μόλις στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Ήταν ένα πολύ καλό συναίσθημα», συμπληρώνει.

Πεπρωμένο φυγείν αδύνατον

Ο επιθετικός των Κρητικών έχει ένα κόσμημα πάνω του με πολύ μεγάλη συναισθηματική αξία καθώς του το είχε δώσει ένα σημαντικό για εκείνον πρόσωπο και είναι κατά κάποιον τρόπο το γούρι του. Όπως αναφέρει λοιπόν στη συνέχεια της συνέντευξης, πέρασε μια μικρή περιπέτεια με αυτό την προηγούμενη εβδομάδα, όταν το είχε χάσει για κάποιες μέρες και δεν θεωρεί καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι σκόραρε μόλις το ξαναβρήκε.

«Το φοράω πάντα στα παιχνίδια με μια ταινία στον καρπό μου. Μετά από κάθε γκολ, το φιλάω για όλα αυτά που μου έδωσε αυτός ο άνθρωπος» αναφέρει ο Φιλανδός και συνεχίζει, «Τον Ιανουάριο χάθηκε σε μία προπόνηση. Δεν μπορούσα να το βρω για τίποτα. Χάθηκε για μια εβδομάδα. Οι Έλληνες είναι δεισιδαίμονες. Επικράτησε ένας πανικός σε όλη την ομάδα. Το ψάχναμε γύρω από το προπονητικό κέντρο.»

Φαινόταν ότι ο Ρίσκι θα έπρεπε να παίξει στο ματς με την ΑΕΚ χωρίς αυτό, αφού όσο και να το αναζητούσε, δεν μπορούσε να το βρει. Τελικά, την περασμένη Κυριακή ήρθε η ανακούφιση όπως ο ίδιος λέει. «Πήγα από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο. Βρισκόταν στη μέση του δρόμου. Ήταν εκεί για μια εβδομάδα και με κοίταζε. Θα οδηγούσαμε 50 φορές το κάθε αυτοκίνητο. Υπήρχε μια βιασύνη εδώ για μια εβδομάδα. Τώρα ήταν στο χέρι μου και είτε πιστεύεις στο πεπρωμένο είτε όχι, φαίνεται ότι δούλεψε καλά σήμερα. Είναι λίγο πιο απαλό από πριν, αλλά γίνεται καλύτερο κάτω από την ταινία.»

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ