Οι κυπελλούχοι του Παναθηναϊκού

Οι κυπελλούχοι του Παναθηναϊκού

Επτά ποδοσφαιριστές από το φετινό «τριφύλλι» έχουν κατακτήσει κύπελλο στην καριέρα τους. Μόνο ένας, όμως, φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Η φάση των ομίλων, που είναι για… προθέρμανση για τις μεγάλες ομάδες εξελίχθηκε άνετα για τον Παναθηναϊκό και στη Λαμία αρχίζει ουσιαστικά το ταξίδι του κυπέλλου. Στόχος είναι όχι απλά να φτάσει στον τερματισμό το «τριφύλλι», αλλά να κόψει και πρώτο το νήμα. Θα είναι όνειρο για τη φετινή νεανική ομάδα να σημαδέψει την πορεία που έχει χαράξει για την αναγέννηση του συλλόγου, με έναν τίτλο.

Επτά ποδοσφαιριστές, πάντως, υπάρχουν στο φετινό ρόστερ του Παναθηναϊκού, οι οποίοι έχουν πανηγυρίσει την κατάκτηση κυπέλλου στην καριέρα τους. Όλοι από μία φορά! Αν και δύο ποδοσφαιριστές έπαιξαν δύο χρονιές στον θεσμό, όπου στο τέλος πανηγύρισε η ομάδα που αγωνίζονταν. Απλώς έφυγαν στη μέση της περιόδου. Μόνο ένας, όμως, πήρε κούπα ως παίκτης του «τριφυλλιού».

Ας δούμε αναλυτικά ποιοι είναι οι «πράσινοι» κυπελλούχοι. Ο Χρήστος Δώνης είναι ο μοναδικός που πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου με τον Παναθηναϊκό. Ο γιος του νυν τεχνικού του «τριφυλλιού» ήταν μέλος της ομάδας που σήκωσε την κούπα στις 26 Απριλίου 2014 στον τελικό με τον ΠΑΟΚ. Ο 24χρονος μέσος δεν έπαιξε σε εκείνο το ματς, όπου έδωσε μία εκπληκτική παράσταση ο Μάρκους Μπεργκ, αλλά στη διάρκεια της σεζόν είχε συμμετοχή στον θεσμό και μάλιστα αγωνίστηκε και στους δύο ημιτελικούς με τον ΟΦΗ (στον πρώτο βασικός, στον δεύτερο αλλαγή).

Από τους υπόλοιπους έξι κυπελλούχους, οι τέσσερις έχουν γευτεί τρόπαιο στην Ελλάδα και οι άλλοι δύο στο εξωτερικό. Οι δύο πήραν τον τίτλο με τον ΠΑΟΚ. Ο λόγος για τους Κάτσε, Πούγγουρα. Επίσης, όπως και ο Δώνης, δεν έπαιξαν στους τελικούς με την ΑΕΚ. Ο Αλβανός διεθνής, άλλωστε, πέρσι ήταν στον Παναθηναϊκό και ο Πούγγουρας ήταν στην Πολωνία (Άρκα Γκντίνια). Στο πρώτο μισό της σεζόν, πριν αποχωρήσουν από τους Θεσσαλονικείς είχαν παίξει στον θεσμό, ενώ ήταν όλη τη χρονιά στον ΠΑΟΚ και βρίσκονταν στην αποστολή στον τελικό του Βόλου με την Ένωση τη σεζόν 2016-17.

Ο έμπειρος Δημήτρης Κολοβέτσιος πήρε το κύπελλο το 2016 με την ΑΕΚ. Έπαιξε βασικός και στα οκτώ ματς της Ένωσης έως τον τελικό με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, όπου αγωνίστηκε σε όλο το ματς. Ο Βέργος, παράλληλα, πήρε το κύπελλο με τους Πειραιώτες τη σεζόν 2014-15 κι έπαιξε στα πρώτα ματς του θεσμού. Εκτός συνόρων κύπελλο έχει πανηγυρίσει ο Διούδης με τη Μπριζ την περίοδο 2014-15, αλλά ο ταλαντούχος τερματοφύλακας δεν είχε αγωνιστεί σε κανένα παιχνίδι της διοργάνωσης. Ο Γιόχανσον, αντίθετα, πήρε το κύπελλο με την Αλκμάαρ τη σεζόν 2012-13 στον τελικό κόντρα στην Αϊντχόφεν, αγωνιζόμενος 23 λεπτά ως αλλαγή. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι έμπειροι Μουνιέ, Μακέντα, αν κι έπαιξαν σε μεγάλες ομάδες και συγκεκριμένα σε Λιόν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αντίστοιχα, δεν έχουν κατακτήσει κύπελλο. Πήραν, ωστόσο, πρωτάθλημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ