Πρώην του Ολυμπιακού, φύλακας-άγγελος του Εργοτέλη

Πρώην του Ολυμπιακού, φύλακας-άγγελος του Εργοτέλη

Ποιος είναι ο Δημήτρης Κατσιμήτρος, ήρωας της πρόκρισης του Εργοτέλη επί του ΟΦΗ. Η πορεία του 21χρονου πορτιέρο στον Ολυμπιακό, το ταξίδι στην Κύπρο και η κίνηση-ματ της ομάδας του Ηρακλείου.

Ηταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Εργοτέλη στην επική πρόκριση επί του ΟΦΗ. Ο άνθρωπος που έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο κρητικό ντέρμπι και έδωσε στον Εργοτέλη το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο λόγος φυσικά για τον Δημήτρη Κατσιμήτρο, ο οποίος έπιασε ένα πέναλτι στην κανονική διάρκεια και άλλα δύο στη «ρώσικη ρουλέτα», χαρίζοντας την πρόκριση στην ομάδα του Νίκι Παπαβασιλείου. Ο 21χρονος πορτιέρο ήταν ο ήρωας της ομάδας του, με τον ίδιο πάντως να κρατάει χαμηλά την μπάλα και να αποποιείται τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό.

«Δεν νοιώθω ήρωας. Η πρόκριση είναι ομαδική δουλεία. Κάναμε το παιχνίδι μας στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και πιστεύω πως αξίζαμε τη νίκη», δήλωσε μεταξύ άλλων μετά το τέλος του αγώνα. Η αλήθεια, ωστόσο, είναι εντελώς διαφορετική.

Οι σωτήριες επεμβάσεις του στο 90άλεπτο, η φοβερή απόκρουση στο πέναλτι του Νέιρα στο 57’, αλλά και οι δύο αποκρούσεις πέναλτι στον «ξαφνικό θάνατο» τον καθιστούν αυτόματα ήρωα της αναμέτρησης. Μια σπουδαία εμφάνιση από τον νεαρό πορτιέρο, την οποία μάλιστα πραγματοποίησε παρότι ήταν τραυματίας. Λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού δέχθηκε μια κλοτσιά στον τετρακέφαλο, αλλά δεν ήταν αρκετή για να τον θέσει νοκ-άουτ. Ο 21χρονος τερματοφύλακας έσφιξε τα δόντια, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και οδήγησε τον Εργοτέλη σε μια σπουδαία επιτυχία.

To10.gr σας παρουσιάζει τον ήρωα της κρητικής ομάδας και έναν από τους καλύτερους νεαρούς τερματοφύλακες στην Ελλάδα. Ο Κατσιμήτρος ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού και είχε την ευκαιρία να μάθει τα μυστικά της θέσης δίπλα σε σπουδαίους ανθρώπους. Ο νεαρός πορτιέρο από το Σχηματάρι έπαιξε στις μικρές ομάδες των Πειραιωτών και κέρδισε πολύτιμες εμπειρίες, οι οποίες τον βοήθησαν να εξελιχθεί. Τη σεζόν 2015/2016 μάλιστα οι Ερυθρόλευκοι έπαιζαν στο UEFA Youth League, με τον Κατσιμήτρο να πραγματοποιεί δύο εμφανίσεις απέναντι σε τεράστιες ευρωπαϊκές ομάδες, όπως είναι η Μπάγερν και η Αρσεναλ. Μάλιστα και στα δύο παιχνίδια δεν δέχθηκε ούτε ένα γκολ!

Το καλοκαίρι του 2016 ήρθε η ώρα να ανοίξει τα φτερά του. Η Ανόρθωση τον πλησίασε και τον έπεισε να μετακομίσει στην Κύπρο. Στην ομάδα της Λάρνακας, πάντως, τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμενε, καθώς δεν πήρε χρόνο συμμετοχής. Στην Μεγαλόνησο παρέμεινε για έναν χρόνο, χωρίς να αγωνιστεί. Τον Σεπτέμβριο του 2017 επέστρεψε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη για χάρη του Εργοτέλη.

Στο πρώτο μισό της περσινής σεζόν βρισκόταν μεταξύ πάγκου και εξέδρας, αλλά στο δεύτερο πήρε την ευκαιρία που έψαχνε και δεν ξαναβγήκε από την 11άδα. Ο νεαρός άσος με τις εξαιρετικές εμφανίσεις του κέρδισε τις εντυπώσεις και πήρε σπίτι του τα γάντια του βασικού. Από τον Ιανουάριο του 2018 μέχρι το καλοκαίρι αγωνίστηκε σε 15 παιχνίδια της Football League, στα οποία κράτησε 3 φορές ανέπαφη την εστία του.

Τη φετινή σεζόν μέχρι στιγμής έχει αγωνιστεί σε 6 παιχνίδια πρωταθλήματος και 3 ματς Κυπέλλου. Στο τελευταίο με τον ΟΦΗ πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του και τράβηξε πάνω του δικαιλογημένα όλα τα βλέμματα. Η σπουδαία εμφάνιση στο Γεντί Κουλέ είναι η παρακαταθήκη για το μέλλον. Μια εμφάνιση, που θα του δώσει περισσότερη αυτοπεποίθηση και θα τον βοηθήσει να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο.

Αξίζει να σημειώσουμε επίσης ότι είναι διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες, έχοντας καταγράψει συνολικά 9 συμμετοχές.  Συγκεκριμένα, έχει παίξει σε 5 αγώνες της K17, 2 παιχνίδια στην Κ18 και 2 ματς της Κ19. Εχει όλο το μέλλον μπροστά του και έχει την ευκαιρία στον Εργοτέλη να ξεδιπλώσει το πλούσιο ταλέντο του και να αποκτήσει σπουδαίες εμπειρίες που θα τον βοηθήσει να εξελιχθεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ