H ώρα των νέων και του… Ανδρούτσου

H ώρα των νέων και του… Ανδρούτσου

Με Σολδάνο, Ντίας και Μασούρα η 11άδα του Ολυμπιακού στη Λαμία. Σε ειδικό ρόλο ο Θανάσης Ανδρούτσος. Τι είπε ο Μαρτίνς στη σημερινή προπόνηση

Και κάπου εδώ η ένταση ανεβαίνει στο μεγάλο λιμάνι. Εβδομάδα με… θέα τα σημαντικότερα ματς της χρονιάς. Σε αυτό το ιδιαίτερο σύμπλεγμα που φέρνει τον Ολυμπιακό να επιχειρεί σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις. Στον Φλεβάρη της πρόκλησης.

Τα είπε άλλωστε πριν από τη σημερινή προπόνηση στον Ρέντη ο ίδιος ο Πέδρο Μαρτίνς σου ποδοσφαιριστές του. «Ξεκινά μια περίοδος με πολύ ωραία παιχνίδια». Η περίοδος από την Κυριακή και πέρα με: ΠΑΟΚ εκτός (10/2), Ντιναμό Κιέβου εντός (14/2), ΑΕΚ εντός (17/2), Ντιναμό Κιέβου εκτός (21/2). Έντεκα νύχτες που θα αποφασίσουν τις ρεαλιστικές πιθανότητες του Ολυμπιακού να μπει όντως στο κόλπο του πρωταθλήματος και βέβαια αν μπορεί να συνεχίσει το Europa dream, με την πρόκριση στους «16».

«Είναι δύσκολα τα ματς που έρχονται αλλά είναι και ωραία. Εμείς λοιπόν πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτά. Για να διεκδικήσουμε και να κατακτήσουμε ότι μας αξίζει» πρόσθεσε ο Πορτογάλος στη σύντομη ομιλία του. Στο intro μιας περιόδου που η ομάδα του καλείται να παίξει ρέστα.

Νωρίτερα από το καρέ της… χρονιάς; Το ταξίδι στη Λαμία, και ο πρώτος προημιτελικός της Τετάρτης με την ομάδα του Μάκη Χάβου. Μια άσκηση rotation για τον Ολυμπιακό που όπως φαίνεται κάπου εδώ ετοιμάζεται να δώσει θέση 11άδας τόσο στον Ζιλ Ντίας όσο και στον Φράνκο Σολδάνο. Είναι και οι δύο να ξεκινήσουν κόντρα στη Λαμία. Όπως βέβαια είναι να βρεθεί στο αρχικό σχήμα και ο Γιώργος Μασούρας. Οι τρεις από τις πέντε μεταγραφές του Γενάρη.

Οι υπόλοιποι; Είπαμε rotation προσαρμοσμένο σε όσα ακολουθούν. Και βέβαια προσαρμοσμένο στις ανάγκες. Διότι για παράδειγμα με τον Ομάρ τραυματία και τον Τοροσίδη να ετοιμάζεται για την Τούμπα, είναι πολύ λογικό να αναζητείται λύση στο δεξί άκρο της άμυνας. Ποιος ήταν ο εκλεκτός στη σημερινή δοκιμή; Ο Θανάσης Ανδρούτσος. Έχει αγωνιστεί και στο παρελθόν ο νεαρός μέσος σε αυτή τη θέση. Είναι λοιπόν ο επικρατέστερος να αναλάβει την ευθύνη την Τετάρτη και να βρεθεί στην ευθεία του Μεριά, του Μιράντα και το Τσιμίκα.

Τα υπόλοιπα είναι… θολά. Οι δύο θέσεις στη μεσαία γραμμή (ο Μπουχαλάκης προπονήθηκε κανονικά και είναι διαθέσιμος όπως και οι Γκιγιέρμε, Καμαρά και Νάτχο) αλλά και ο παρτενέρ του Σολδάνο. Προφανώς ο Μαρτίνς θα βάλει εκείνους που δεν θα τους έχει στην πρώτη γραμμή της Τούμπας. Ή θα προσπαθήσει να «σπάσει» τον χρόνο με το ρολόι ώστε να μην επιβαρυνθεί κανείς. Αυτό που ακολουθεί απαιτεί ούτως ή άλλως ειδική διαχείριση.

*Με την πρώτη ομάδα προπονήθηκαν σήμερα οι Βοϊλης, Ξενιτίδης και Μαρτίνης. Προφανώς θα είναι μέλη της αποστολής για το ταξίδι στη Λαμία

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ